Tilannekatsaus 6: Kohti Pyhää

Yhteistyössä NUTS House

Mihin aika oikein menee? Tuntuu että juuri äsken oli helmikuu ja ensimmäiset juoksutreenit, ja nyt Pyhä häämöttää jo alle viikon päässä.

Mitä ehtii tapahtua puolessa vuodessa? Se päästään testaamaan ensi lauantaina Pyhän tunturimaratonilla. Oma perstuntuma on ainakin se, että kehitystä on tapahtunut monellakin saralla: peruskuntoa on rakennettu hartaasti, kestävyys on parantunut ja mäkiäkin pääsee ylös ihan uudella tahdilla. Kehittyminen on varmasti ollut myös henkistä. Luottamusta omaan kuntoon ja kyvykkyyteen sekä taitoa kuulostella omaa juoksua ovat kehittyneet huimasti kuuden kuukauden aikana.

Nuts Housen treeniohjelma on kulkenut melko vaivattomasti muun elämän rinnalla, eikä missään välissä ole tuntunut siltä että elämä olisi pelkkää treenaamista ja juoksemista. Olen seurannut ohjelmaa melko säntillisesti mutta kuitenkin omaa kroppaa kuunnellen ja tarpeen tullen leväten. Valmentajatkin ovat kehottaneet koko ajan muistamaan että elämässä on paljon muutakin kuin juokseminen, eikä maailma kaadu jos yhdellä viikolla jää treenejä välistä tai intensiteettiä hieman ruuvaa omien tuntemusten mukaan.

Juokseminen on parhaimmillaan ollut ihan älyttömän kivaa! Kuvan toppi saatu La Sportivalta ja kengät Hoka One Onelta. Kello testissä Garminilta.

Heinäkuussa reissailu hieman vaikeutti ohjelman seuraamista, mutta toisaalta taas lomaohjelma oli niin urheilupitoista, että kunto ei ainakaan päässyt rapistumaan. Sveitsin-reissulla sain kerrytettyä hyvin sekä nousu- että laskumetrejä, mistä on taatusti hyötyä Pyhällä, ja Repovedellä tuli rauhallista peruskuntotreeniä meloessa tuntikaupalla päivässä.

Huomenna alkaakin jo kisaviikko, ja luvassa on enää herkistelyä kohti Pyhää. Vatsanpohjalla on jo havaittavissa pientä jännitystä, mutta hyvää sellaista. On mahtavaa päästä kokeilemaan, millaista juosta maraton kun on kerrankin oikeasti treenannut sitä varten. Ja on huippua vihdoin nähdä meidän Nuts House -porukkaa ensimmäistä kertaa kasvokkain, kun tähän asti olemme olleet yhteydessä vain verkossa.

Lue myös:
Tilannekatsaus 5: Siinä kehittyy mitä kehittää
Tilannekatsaus 4: Hyvää fiilistä ja takapakkia
Tilannekatsaus 3: Kehitystä ja kehittämisen varaa
Tilannekatsaus 2: Juoksua, juoksua ja paljon muuta
Tilannekatsaus 1: Kohti ihan oikeaa juoksijuutta
Minustako tavoitteellinen (polku)juoksija?
Enemmän peruskestävyyttä, kiitos

 

//NUTS House tarjoaa minulle treenit ja osallistumisen Pyhän Tunturimaratonille.

Previous

Kesäloman top 5

Next

Miten kohtelet harrastustaan aloittelevia?

2 Comments

 1. Heidi

  Sulla on kyllä varmasti hyvä ja huolella rakennettu kunto Pyhälle! Jääkö Pyhä syksyn ainoaksi kisaksi vai meinaatko käydä vielä muualla polkujuoksemassa tai testaamassa kuntoa ehkä katukisassa? Itse olen suuntaamassa Pyhälle puolikkaalle (eka polkukisa, mutta silti pohdin matkan vaihtamista kokonaiseen) ja ajattelin vielä maratonin syksyn päälle jossain asfaltilla juosta.

  • Lotta

   En ole vielä päättänyt onko muita kisoja tulossa, jos Pyhällä sujuu hyvin niin eiköhän ilmoittautuminen mene sisään vielä johonkin kisaan 😅 katukisoja en ole juossut ollenkaan (paitsi yhden joskus ehkä 2012), en tiedä onko mun juttu..

   Tsemppiä ekaan polkukisaan! ✌️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén