Minustako tavoitteellinen (polku)juoksija?

//Yhteistyössä NUTS House

Jos olette seuranneet blogiani pidempään, olette taatusti huomanneet että metodini polkujuoksukisoihin valmistautumiseen on pitkälti ollut “soitellen sotaan”. Olen kyllä miettinyt juoksemista ja kisaan valmistautumista, mutta jättänyt systemaattisen treenaamisen sikseen, havahtunut muutamaa viikkoa ennen kisaa ja käynyt juoksemassa yhden pitkiksen, masentunut huonosta kunnostani ja päättänyt keskittyä kyykkäämiseen ja maastavetoon ja yrittää olla ajattelematta juoksemista ennen starttia.

Maaliin on päästy ennenkin, mutta olisiko se helpompaa ja nopeampaa ja kivuttomampaa jos vähän treenaisi? No varmasti.

 

Tästä toki seuraa viihdyttävää some-sisältöä teille ja sydämentykytyksiä ennen kisapäivää allekirjoittaneelle, mutta olen usein miettinyt, että toisinkin asian voisi joskus tehdä. Jos olisi ohjelma. Ja itsekuria. Ja joku hieman katsomassa perään. Ja nyt onkin asiaan tulossa muutos, sillä aloitin tällä viikolla ihka oikean polkujuoksuvalmennuksen kohti Pyhän Tunturimaratonia elokuussa yhteistyössä NUTS Housen kanssa!

Nuuksio Classicissa pari vuotta sitten. Maaliin päästiin, mutta hauskaa ei varsinaisesti ollut.

Kyseessä on NUTS Housen pilottiryhmä, joka treenaa kohti Pyhän eri matkoja. Treenit tehdään itsenäisesti, ja ohjelmat saa nettialustalta, josta löytyy myös videoita kestävyysharjoittelun perusteista, juoksuvarustuksesta eri keleille sekä vinkkejä tekniikkaan ja liikkuvuusharjoitteluun. Koutseina on varsin ansioitunutta ja kokenutta polkujuokuväkeä: Sporttioravien Maija ja Jani Oravamäki sekä Riikka Tulppo. Uskon, että valmennuksen parasta antia tulee olemaan valmentajien ja muiden ryhmäläisten kanssa keskustelu ja ajatustenvaihto, itse systemaattisen treenaamisen lisäksi tietenkin.

Kirjoittelen treeneistä ja edistymisestä kevään ja kesän mittaan ja tunnelmiani  itse kisan jälkeen. Innolla odotan, miltä juokseminen tunturissa tuntuu, jos on kerrankin ihan aikuisten oikeasti treenannut sitä varten!

Sofian kanssa Nuuksio Classicin lähtöviivalla pari vuotta sitten. Ehkä elokuussa Pyhällä ei kauhistuta startissa yhtä paljon?

Jos valmennus kiinnostaa, kannattaa yytsiä lisätietoja NUTS Housen sivuilta, mukaan kerkeää vielä hyvin. Valmennusta on tarjolla Pyhälle kaikille matkoille, eli kympille, puolikkaalle ja maratonille, kaikista on myös tarjolla aloittelijoiden ja edistyneempien. Maratonohjelmassa näin kevättalvella treenitunteja tulee hieman viikosta riippuen viidestä kahdeksaan, ja mukana on niin pitkiksiä, vauhtikestävyystreenejä kuin lihaskuntoa ja -huoltoa. (Ja tarjolla on toki myös MTB-treeniohjelmat Pyhälle, jos jalkapatikassa kulkeminen ei ole se omin juttu.)

 

//NUTS House tarjoaa minulle treenit ja osallistumisen Pyhän Tunturimaratonille.

 

Previous

Reissussa: Kuala Lumpurin parhaat

Next

Miksi työpaikkaa kannattaa vaihtaa (usein)?

4 Comments

 1. Iines

  Seuraan mielenkiinnolla! Itse menossa ekaa kertaa Karhunkierros 34 km, tähän asti takana muutama lyhyempi polkutapahtuma.

  • Lotta

   Karhunkierros on mahtava tapahtuma, ja siellä on nautinnollisia ylämäkiä 😀

 2. Toi Nuuksio. Juostaanko siellä joka hiton kisassa se yks pystysuora vuori ylös?

  Mä olin joitakin vuosia sitten sellaisessa NouXtreme-skabassa, sarjani kolmanneksi huonoimpana (mutta vain koska yksi mimmi satutti nilkkansa ja sen kaveri jäi auttamaan sitä, ilman tätä olisin ollut heittämällä huonoin) ja … ei tosiaan ollut hauskaa. Ja sitten tuli se pystysuora vuori ja oli vielä vähemmän hauskaa. Itse en kyllä juossut sitä, harkitsin konttaamista.

  Onko Suomessa olemassa sellaisia polkujuoksuskaboja, jotka juostaan esim. täysin tasaisella mäntykankaalla? Asking definitely for myself.

  • Lotta

   Solvallan laskettelurinteen mäki? Luulen että juostaan 😀

   Karhunkierroksen 55 km alkupätkä on ihanaa tasaista neulasbaanaa. Että jos lopettaa siinä 25 km tienoilla, niin ei oo niitä pahimpia tuntureita edessä :DDD

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén