Minulla on mittari kesäloman onnistumisen arviointiin. Se on yksinkertainen: mitä vahvempi rusketusraja sporttikellon alta paljastuu, sitä paremmin vietetty vapaa-aika.

Palasin tällä viikolla töihin kolmen viikon loman jälkeen. Vaihdoin duunia alkuvuodesta ja olin ehtinyt kerryttää vasta pari päivää lomaa, mutta koska voimavarat tuntuivat hektisen kevään jälkeen vähäisiltä ja meno konttorilla rauhalliselta kesällä, päätin pitää saldoja ja palkatonta lomaa kertyneiden päivien päälle.

Ja mikä erinomainen ratkaisu se olikaan! Loman jälkeen päässä tuntuu olevan taas paljon enemmän suorituskykyä, uusia ideoita ja ylipäänsä jonkinlaista rauhaa, mikä on todellakin persnettoloman arvoista (talousviisas ei ehkä olisi päättänyt lähteä juuri Sveitsiin juuri silloin kun ottaa palkatonta lomaa, mutta mitäs pienistä…) Tässä pari mainiota hetkeä kesäloman varrelta:

1. Kun pilvet väistyivät 

Sveitsin-reissulta oli vaikea valita yhtä suosikkihetkeä. Mutta ehkä se oli toisen päivän haikkaus ja eräs tietty polun mutka, jonka takaa pilvien raosta paljastui laakson toisella puolella häämöttävien vuorten lumiset huiput. Oli suorastaan pakko huudahtaa ihastuksesta.

2. Riippumatto Repovedellä

Koko Repoveden melontareissu oli mahtava, mutta jos pitäisi valita yksi hetki, olisi se toisen illan nukkumaanmeno, kun köllöttelin riippumatossa Kindle kädessä ja tuijottelin hyttysverkon takaa järvelle. Onko olemassa suurempaa luksusta?

3. Auringonnousun jooga Brunnilla

Nuff said. Postauksessa lisää. 

4. Puuhastelu kummilasten kanssa

Uiminen, herneiden syöminen, teltassa illalla kirjojen lukeminen, emoji-Unon kakkakorttien jakelu… On mahtava päästä seuraamaan millaisia fiksuja ja filmaattisia lapsia pienistä ihmistaimista on kasvanut.


5. Aikaa itseni kanssa

Tämä ei oikein ole mikään yksittäinen hetki, mutta loman parhaita juttuja kuitenkin. Viikko yksin Sveitsissä (trendikäs mää-matka siis!) ja muutenkin paljon omaa aikaa, parasta! Ja sen jälkeen oli ihana palata kotiin ja arkeen.

+ 1: Luxussynttärit Teräsmeduusat-tyyliin

Bloggaajat tuntuvat viettävän synttäreitään luksusjahdeilla ja eksootillisissa merenrantakohteissa. Todelliset influensserit kuitenkin saunovat kaupungin omistamassa saunassa, syövät kakkua neljään pekkaan suoraan lusikalla (koska kuka lautasia tai kakkulapiota muistaisi ottaa!)  ja menevät rohkeasti Rastilan Pikku Pelikaaniin bisselle.

 

Niin, ja miten oli rusketusrajan laita? Minusta se kielii siitä, että vietin kesän juuri niin kuin pitäisikin: ulkona puuhastellen.

Kuvan kengät saatu Merrelliltä.