Tässä postauksessa on nähty kaksi esitystä, kurkitaan tanssijoita siviilivermeissä, ihastellaan savolaista väenpaljoutta ja pyllytellään.

Katsoin eilen illalla kaksi esitystä: Gaalan ja VerTeDancen Correctionin. Gaalassa nähdään lyhyitä esityksiä eri tanssijoilta. Omia suosikkejani tänä vuonna olivat yläkuvassa selfiekepille pousaavat barcelonalaiset IronSkulls-breikkaajat ja Dada Masilo ryhmineen. Masilon tanssijoita on alemmassa kuvassa. Ihanat, ikimuistoiset tanssit esittivät myös Atte Kilpinen, joka tanssi soolon Jorma Uotisen pateettisesta baletista ja Viron Kansallisbaletin tanssijapari Alena Shkatula ja Denis Klimuk, joiden toinen esitys Silent Monologues oli vangitseva.

Iron Skulls oli niin hypnoottinen ja kova, että toivon heidän palaavan Tanssii ja Soille ihan kokonaisen esityksen kanssa. Jorma, olen toivonut! Dada Masilon Gisellen aionkin katsoa vielä huomenna, viimeisenä herkkupalana.

Selfiekepin omistaa ja kuvassa lymyilee kaverinani festareiden tiedottaja Tiia Moilanen. Tiia on näpsäissyt myös kuvan masilolaisista.

Olen hyvää vauhtia Rita Tainolan jalanjäljillä näissä minä & starat -kuvien otoissa. Alla kippistän Gaalassa niin ikään tanssineiden roomalaistanssijoiden Valerio De Vitan ja Emiliano Perazzinin kanssa.

Urakoin Gaalan jälkeen vielä VerTeDancen. Esityksen jujuna oli, että tanssijat, tai pikemminkin esiintyvät taiteilijat, olivat koko 55 minuutin kestoisen esityksen ajan kengistään kiinni lattiassa. Kuulostaako tylsältä? Ei ollut yhtään. Musiikilla, juonenkäänteillä, valaistuksella ja todella taidokkaalla esiintymisellä siivitetty show meni ohi hujauksessa. Jos ryhmä tulee jossain vastaan, suosittelen katsomaan.

Inspiroiduimme kanssabloggaajani Balettikassin Johannan kanssa vähän näyttämään tanssin mallia esityksen jälkeen järjestetyillä skumppavastaanotoilla. Voit katsastaa koko huikean videon mun Instagram-tililtä. Tiia kuvasi taas. Johanna harrastaa aikuisbalettia ja kirjoittaa kiinnostavasti siitä, kantsii tutustua!

Maanantai alkoi tutusti taiteilijatapaamisilla Kauppahallissa. Kuulimme israelilaisen Vertigo Dance Companyn taustoista sekä tänään Musiikkikeskuksella pidetystä aivoseminaarista. Aivosäätiön Merja Rekola kertoi, että nimenomaisesti tanssin vaikutusta aivoihin ei ole tutkittu ja että aivotutkimus ylipäänsä saa suhteellisen vähän rahoitusta Suomessa. Korjausliikkeen paikka? Tai toisaalta, mitäpä aivoilla. 


Aamupäivän toriohjelmassa oli esimerkiksi pyörätuolitanssia. Aurinko paisteli ja väkeä törötti paikalla mukavasti. Kuopio pisti parastaan.

Päivän kohokohta oli kuitenkin Emilia Kujalan Element Studiolla vetämä tanssitunti. Eilen tykitettiin gangsta-tyylistä dancehallia ja tänään pykälän verran femmemmin. Female dancehall feat afrobeats, ollakseni tarkka 😀 Emilia on perusteellinen ja kannustava ope, ja vaikuttaa tällä hetkellä Lahdessa. Menkää Emilian tunneille, tyypit! Omaa tanssia häiritsi hiukkasen näköharhoja aiheuttanut migreenikohtaus, joka onneksi meni nopeasti ohi. Varmaan olisi pitänyt mennä aivosemmaan eikä pyllyttelemään. Eilisen tanssivideon voitte tsekata Kuopio Tanssii ja Soin Instasta ja tämänpäiväisen mun tililtä. Koreoita on siis treenattu tunti ja vartti ennen videointia. Ei hassumpaa!

Menen vielä illalla katsomaan Vertigoa ja huomenna on viimeinen päivä tanssia ja soida ja tsekata Dada Masilo. Myös Vertigo vetää setin klo 21 teatterilla ja mukaan kuulemma mahtuu. 

Lue aikaisemmat festaripostaukset osa 1, osa 2, osa 3 ja osa 4 sekä Kuopio Tanssii ja Soi urpoille.

***

Day 6. Still going strong.