Joogi palloilee eli voiko aikuinen aloittaa joukkuelajiharrastuksen

Ähäkutti kattimies, päivitänpäs tätä blogia! Tovi on vierähtänyt varsinaisesta omasta postauksesta. Instagramin perusteella voi näyttää sille, että olen vain joogannut tai pitänyt joogastakin taukoja (ja sitten ulissut tauon tuhoavista vaikutuksista treeniin). Mutta ei: olen myös aloittanut koripalloharrastuksen. Minä, ikuinen yksilölajien ystävä ja antipenkkiurheilija. 

Kaikki sai alkunsa somessa. Minulle kohdennettiin asiallinen mainos: ”Kokeile naisten harrastekoripalloa, kahdet treenit ja oma pallo ilmaiseksi”. Tartuin syöttiin, kutsuin kaverin mukaan ja loppu on historiaa.

En tiedä onko muualla Suomessa mahdollisuutta aloittaa koris tai muu joukkuelaji aikuisena. Toivottavasti on.

Minulla ei ole mitään taustaa koripalloilijana – viimeksi olin pelannut yläasteella. En ole myöskään seurannut lajia telkkarista tai areenoilla. En osaa vieläkään sääntöjä. Enkä muutenkaan varsinaisesti osaa pelata erityisen hyvin, mutta hitto että se on hauskaa.

Harrastan Helsingin Malmilla vaikuttavassa Helmi Basketissa. Meillä on naisten kuntokorisryhmiä aloittelijoille ja siitä ylöspäin sekä joku sekaryhmäkin. Lapsille omat ryhmät ja joukkueet myös (luonnollisesti olen pakottanut omani perhekoristelemaan). Kerron tämän kaiken, koska se somemainoksen näkeminen vuosi sitten on tehnyt elämästäni kivempaa ja ajattelin, että pistän hyvän eteenpäin. Helmessä on uudet kokeilukerrat (porttiteoria) tulossa elokuussa, lue niistä täältä.

Koris ei ole paljon mun somessa näkynyt, koska eihän siellä muista/ehdi kuvata mitään. Mutta uskokaa tai älkää, Meduusat donkkaa tykeimmin.

Previous

Hei salikyylä, en ole sun seuraneiti!

Next

Rajua rakkautta

2 Comments

  1. mses

    Itse manailin vuosia, kun joukkueurheilu oli lähes mahdotonta aloittaa aikuisena nollasta. Muutama vuosi sitten löysin kuitenkin HJK:n aikuisten futiskoulun Töölössä ja sittemmin bongasin vastaavanlaisia myös muualta PK-seudulta. Nyt kun futiksen alkeet alkaa olla hallussa, ajattelin syksyllä ehkäpä HIFK:n Gimmat skulaa -kurssille opettelemaan jääkiekon perusteet! Mahtavaa, että nykyään alkaa olla näitä kursseja.

    • Niin just – tuntuu, että tarjonta on moninkertaistunut kymmenessä vuodessa. Mahtavaa että olet löytänyt jalkapallon ilot. Siinä(kin) on kyllä aikuiselle kropalle haastetta. Lätkästä puhumattakaan. Sitä en uskalla edes ajatella 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén