Vietin justiinsa pääsiäisen Pietarissa. Kyseessä oli parisuhdereissu ja koska olimme ihan hetki sitten (-09) samassa paikassa samaan aikaan ja tarvetta levolle oli yhtä paljon kuin kulttuurille, otimme iisisti. Siis tallustimme, istuimme bissellä ja syömässä ja kakuilla, shopautimme ja katsottin yksi baletti. Järkisyistä myös joogasin vähän.

Kaupunkiloma yllätti toimistorotan taas. Yhtäkkinen tuntikausien kävely sai tällä kertaa uudenlaisia jumituksia ruumiiseen: molempia lonkkia alkoi kolottaa. Niin, että huvitti kävellä keinuskellen. Toki myös hartioita kivisti ja jalkapohjia ahdisti.

Sitten mä tajusin kysyä neuvoa itseltäni ja ihan varkain, miehen ollessa suihkussa, jumppasin ja joogasin hetken hotellihuoneen sipsinmuruisella kokolattiamatolla. Olen sopivasti mukana spagaatijoogahaasteessa, ja siihen liittyvät verryttelyt ja availut ottivat sopivasti juuri oikeisiin paikkoihin. Tsädäm, heti helpotti!

Kirjoitan tämän, koska väittäisin, että vielä jokunen reissu sitten ei olisi tullut mieleenkään ikäänkuin tehdä tällaiselle jumitukselle jotain. Sitä olisi vain kärsinyt ja valittanut. Ehkä istuskellut enemmän, ehkä ostanut uudet kengät (ostin uudet kengät nytkin, muttei niitä voinut laittaa loskaan likaantumaan! Toki joogasin ne jalassa, ömmh, ks. kuva alla).

Aikaa meni noin vartti per aamu ja olo oli merkittävästi parempi sen ansiosta. Vähän ehkä lähti sipsikaljaturvotus silmistäkin liikkeelle samalla vaivalla.

Lonkkakivun syyksi epäilen yhtäkkistä pitkäkestoista kävelyä joilla en normisti moista harrasta. Pohjalliset mulla niissä on, mutta selvästi ei kroppa tykännyt. Olisi aina hyvä olla parit eri kengät, joita vaihdella. Eipä tullut mieleen.

Niin se baletti: Bajadeeri Mariinskyssa. Upeat puitteet, taitavat tanssijat, ihana tunnelma. Mutta jäin odottamaan loppukohtausta, jossa kaikkien piti kuolla! Sitä ei tullut! Sensuuriko iski!

Kiva tietysti että tanssijat jäivät henkiin. Heillä ei muuten vaikuttanut olevan ongelmia lonkkien tai muidenkaan paikkojen liikkuvuuden kanssa. Itse bajadeerilla nilkatkin liikkuivat kuin ranteet.

***

Went to St Petersburg for Easter and all I got was these achy hips. Just kidding. Well, got achy hips but managed to ease the ache with some hotelroom yoga.