Neljäntenä päivänä hän lepäsi. Eiku. Juhli äitinsä syntymäpäiviä. Viidentenä festaripäivänä eli sunnuntaina tanssiva kalakukkomeduusa on joogannut, tanssinut pyssyt tanassa ja oksu kurkussa, treffannut toisen tanssivan bloggaajan ja ihmetellyt japanilaista teatteriesitystä.

Tässä vaiheessa edessä on vielä kaksi esitystä: Gaala ja VerTeDance. Mutta ensin päivän seikkailuihin!

Aamu alkoi Nina Massan vetämällä slow flow -joogalla, jonka loppuosaa säesti Kallan kvartetti. Oli hauska huomata, miten musiikkia ei oikeastaan edes huomannut liikkuessa, vaan vain silloin, kun pysähtyi hengittelemään. Tai minulle kävi näin, joten otos on pieni. Musiikkikeskuksen Valohalli oli täynnä joogeja eikä ihme: tämäkin mahtis ohjelmanumero oli ilmainen ja laadukas. Harvinainen kombo!

Keskukselta säntäilin Element Studiolle Emilia Kujalan Dancehall-tunnille. Siitä ja niistä pyssyistä lisää huomenna. Lupaan!

Kaikkee sitä kokeilee, paitsi kansantansseja? Rajasthanialaisia kansantansseja? Toki! Mitä oudompi mahis urheilla, sitä kiinnostavampaa. Ilona Kolancha vetää festareilla pari intialaisen tanssin kurssia, joista tänään testasin rajasthanialaisen version. Kurssi oli alkanut eilen, joten hyppäsin mukaan kesken kaiken. Ei varsinaisesti auttanut. Rajasthan on alue Pakistanin rajalla ja sille ominaisilla tansseilla tupataan läpsyttämään jalkaa, liikuttamaan käsiä elegantisti, tekemään akrobaattisia temppuja ja pyörimään niin, että maailma vilisee silmissä minuutteja pysähtymisen jälkeen. Videon voi katsastaa mun Instagram-tililtä. Tosi hauskaa kyllä, ja näyttävää!


Ja kas, päivän joogatemppu irtosi näppärästi rajasthanialaisten lämmittelyjen jälkeen.

Musiikkikeskuksella oli vieraita Japanista. Yamamoto Theatre company esitti kipaleensa Hagoromo. Ennätin katsastaa pätkän ja kyllä oli erikoista. Varsin rauhaisaan tahtiin etenevä esitys olisi ehkä vaatinut hiukan perehtymistä lajiin. Tiettyä huumoria siitä sain irti kuitenkin.

ELO-forumilla bongasin tutun nätin naaman: Puutalobaby-Kristahan se siinä perus sunnuntaipäivän asussaan!

Krista esiintyi Bollywood Kamlees -ryhmässä, jota opettaa minuakin tänään pyörityttänyt Ilona. Mahtavaa, iloista meininkiä! Savolaisyleisö oli hurmioissaan. Kuvassa näytetään mallia rajasthanialaisista temppumeiningeistä.

Kirjeenvaihtajanne jatkaa urakointia.

Jos ja kun nämä festarit vaikuttavat ubeilta sunkin mielestä, tule mukaan. Vielä tapahtuu tiistai-iltaan saakka. Tsekkaa netistä, mitä ja missä.

Lue aikaisemmat festaripostaukset osa 1, osa 2 ja osa 3.

***

Yoga! Dance! Japanese theatre! Sparkling wine.