Aurinko paahtaa niskaan. Edessä on savolais-thaimaalainen pad thai. Takana kehonhuoltoa, harmillinen löydös, vika salsatunti, äijätanssia ja 90 minuutin flamencojatkot.


Aloitin aamun kahdella Riikka Sabatin pitämällä kehonhuoltotunnilla. Dynaaminen liikkuvuusharjoittelu -tunnilla aktivoitiin ja availtiin lihaskalvoketjuja. Siinä tunnin päätteeksi kysäisin ohimennen, mitä mun kannattaisi tehdä kun ylävatsa kramppailee aina välillä. Riikka ystävällisesti kopaisi äbsejä ja kas! Erkauma! Se erkauma, joka Mama core -kurssin vetäjän mukaan oli ummessa jo vuosi sitten. Kiitti hei. Onneksi osaan kuitenkin aktivoida kaikki tarpeelliset lihakset eikä rakonen ole valtava – nyt syviä lihaksia vahvistamalla on mahis korjata tilanne ennen kuin pullautan tyrän napakoruksi jotain villiä asanaa tehdessäni. 


Toisella tunnilla opeteltiin hieromaan kroppaa itse putkirullan, hierontapallojen ja ihan tällaisen kauniin kumihanskatennispallon avulla. Osallistuin vain kurssin vikalle kerralle, jolla keskityttiin yläkroppaan. Useampi kohta hierottiin toinen puoli ensin ja sen jälkeen eron sekä tunsi että näki kropassa. Katsokaa nyt tätä hartiaeroa! Ite tein!


Riikka Sabat on viisas, miellyttävä ja taitava ohjaaja. Menkää Riikan tunneille Element Studiolle Kuopioon tai hyödyntäkää näitä kursseja. Suositus!


No, sitten en meinannut päästä keskustasta lähiöön, kun kuski unohti hakea. Odotellessa heitin päivän haasteasanan kirjaston portailla.


Iltapäivällä oli viimeisen salsatunnin aika. Kaappasin Ransesin kaverikuvaan. Myös hänen tuntejaan suosittelen. Näillä salsatunneilla sain illuusion omasta osaamisesta.Piipahdin Musiikkikeskuksella katsomassa Elo-forumin esityksiä. Kepeitä keijuja ja näyttäviä äijiä! 

Nyt tässä torilla pad thailla flamencopäissäni istuessani voin nopeasti todeta Israel Galvanin Fla.co.men-esityksestä, että se oli kuin olisi ollut pitkillä, uskomattoman taitavien taiteilijoiden jatkoilla. Soitto soi, miehet tanssivat, päästarba oli pöyhkeä ja röyhkeä. Sikäli jatkot tuntuivat pitkiltä, ettei niillä ollut tarjoilua (kesto 90 min ilman väliaikaa).

Seuraavaksi Xiexin Dance Theatre, joka on muuten nähtävissä vielä huomenna eli lauantaina 17.6. klo 21. 

***

It’s been another action-full day at Kuopio Dance Festival.