Purjehduskurssilla, päivä 1

Tiedätkö millä pilaa ihmisen? Sillä, että sen pistää aloittamaan purjehtimisen Swan 57 -veneellä Välimerellä.

On nimittäin pikkuisen eri juttu testata samaa hommaa Laser 16 -veneellä, koska SE EI OLE SAMAA HOMMAA.

Paitsi että on. Ja ei ole.

Tähän mennessä olen lähinnä istuskellut keulassa tai ollut ruorissa kivassa auringonpaisteessa, ja joku muu on lopulta ollut vastuussa. No, kiva auringonpaiste oli tänäänkin, mutta vastuu itsellä eikä ruoria laisinkaan, vaan peräsin!

Jo teoriaosuudessa olin että whattöfak. Apua en tajua mitään! Kun vesille päästiin, olin samaa vielä enemmän. Se helevatan peräsin toimii eri suuntaan kuin ruori, ja voi että oli vaikea saada se menemään jakeluun. Kaikki purjeista opittu oli ehtinyt unohtua, enkä tajunnut yhtään mitä tehdä.

Siinä simuloitiin eka.

Kun tähän soppaan lisätään se, että meitä oli vesillä kolme venekuntaa, joista jokainen koostui kolmesta täysin purjehdustaidottomasta henkilöstä, oli semmosta läheltä piti -tilannetta aika taajaan tiskissä. Ja kun olen aika ristuksen stressaantunut nyt muutenkin, alkoi tulla pientä hermojen loppuunkulumisen fiilinkiä välillä.

Jo ekojen minuuttien aikana gastini kielsivät huutamasta jatkuvalla syötöllä apua, joten vaihdoin sen lennossa me kuollaan kaikki -hokemaan. Sitten luovuin peräsimestä ja siirryin itse gastiksi nyyhkimään vaimeasti ja anelemaan, että kertoisivat minulle, mitä tehdä.

Sitten siinä kuitenkin jossain kohdin nosti naaman aurinkoon tai katsoi meren pintaa, miten se kimalsikaan samalla tavalla kuin öljy. Iltasella kun lähti kotiin, hiukset olivat käkkärässä ja tuoksuivat ulkoilmalle, naamaa kuumotti pikkaisen, ja sitä ajatteli että olipa muuten hienoa. Käsittämättömän hienoa. Huomenna uusiksi!

Olen HSS:n kurssilla (omaan piikkin). Eka kuva Sail for Good -purjehdukselta Turkista (Tuomo Meretniemi) ja vika Sata vesille -purjehdukselta (Kari Nurmi).

Previous

Paljonko onneen voi panostaa?

Next

Tanssiva kalakukko osa 4

1 Comment

  1. Siitä se lähtee! Voin luvata, että purjehdus on paljon hauskempaa sitten, kun sen oppii, eikä vaan istu kyydissä. Tsemppiä kurssille. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén