Mikä on curly girl -metodi ja toimiiko se?

Jos sinullakin on luonnonkiharat hiukset, tiedät mitä tuskaa niiden kanssa eläminen on. Hiukset ovat aina pörrössä, aina oudosti liiskassa jostain, kuivat, takkuiset ja kaikin puolin hankalat.

Bonarina se, että kun kerrankin saat hiukset nätisti, joku tulee närpimään niitä ja voihkimaan oispa mullakin kiharat. No ole kuule onnellinen että ei ole!

Curly girl -metodi väittää muuttavansa tämän. Niin, että kiharahiuksinen on itsekin että onneksi mulla on kiharat! Mutta toimiiko se?

Pikainen vastaus: hitto ei.

Siis minulla. Selitän kohta miksi, ja kerron kenelle se toimii, mutta katsotaan ensin mikä on curly girl -metodi.

Ei metodia käytössä.

Curly girl -metodi lyhyesti:

– Luonnonkiharille hiuksille suunnattu hoitometodi (ja uskonto)
– Tarkoitus on auttaa hiusta kihartumaan
– Hiukset pestään hoitoaineella päänahkaa huolella hieroen
– Hiuksia hoidetaan kosteuttavilla naamioilla
– Sulfaatteja, silikoneja ja muita hiuksiin kertyviä aineita sekä kuivattavia alkoholeja ei käytetä
– Hiuksia ei harjata, ne selvitellään käsin suihkussa
– Froteepyyhettä ei käytetä
– Hiuksia ei kuivata eikä muotoilla lämmöllä
– Hiuksia ei värjätä eikä muuten käsitellä kemiallisesti
– Ideana on myös se että curly girlit oppisivat rakastamaan kiharoita hiuksiaan niiden vihaamisen sijaan

Tuloksena pitäisi olla kauniit kiharat ja hyvinvoivat hiukset ilman pörröä, sotkua ja hörsötystä.

Tällaiset kun ne olisivatkin aina. Ei curly girl -metodia käytössä.

Miten metodia toteutetaan?

Ihan ensiksi tehdään niin sanottu final wash. Siihen käytetään syväpuhdistavaa tai sulfaattipitoista shampoota, jotkut käyttävät jopa fairya.

Tämän jälkeen siirrytään pesemään hiukset hoitoaineella (aina). Hoitoainetta hierotaan päänahkaan jopa useita minuutteja jotta rasva irtoaisi. Tämän co-wash pesun lisäksi hiuksiin käytetään kosteuttavia naamioita.

Hoitamiseen käytettävä hoitoaine tai naamio mieluiten huudellaan hiuksia lillutellen, minkä pitäisi sitoa kosteutta hiukseen.

Ei metodia käytössä.

Muotoilutuotteet (yleisimmin geeli) puristellaan märkään tukkaan. Hiukset kuivataan esim. vanhaan t-paitaan tai mikrokuitupyyhkeeseen (mikrokuitu varmaan sileyden takia, mutta minusta se kyllä kuivattaa). Kuivausmetodi on nimeltään ploppaaminen, mikä tarkoittaa sitä, että hiukset “tiputetaan” kiharalle kankaan sisään sen sijaan, että niitä venytettäisiin suoraksi perinteisessä pyyheturbaanissa.

Ploppaamisen jälkeen voi kuivata hiuksia föönin kylmäpuhalluksella ja diffuusoria käyttäen. Hiuksiin geelistä syntynyt kova pinta, cast, puristellaan rikki. Tadaa, kauniit kiharat!

Tuotteet

Käytettävissä tuotteissa ei saa olla sulfaatteja, silikoneja eikä kuivattavia alkoholeja.

Suomesta saa helposti metodiin soveltuvia ja kohtuuhintaisia tuotteita ainakin XZ-, Studio Line- ja Organic Shop-merkkien valikoimista. Jotkut keittelevät tuotteita itse tai käyttävät mielikuvituksellisia ratkaisuja kuten liukuvoidetta.

Tuotteet valitaan oman hius- ja kiharatyypin mukaan. Toiset kaipaavat enemmän kosteutta ja toiset enemmän proteiinia. Kiharatyyppisi voit testata täällä.

Jos et ole varma sopiiko jokin tuote curly girl -metodiin, voit tarkistaa sen täältä.

Kenelle curly girl -metodi sopii?

Olen nähnyt internetin täydeltä mielettömiä muutoksia metodia käyttäneillä. Harakanpesästä on tullut upeat, kiiltävät, viimeistellyt, sileät kiharat. Monilla näyttää myös veltto ja epäsymmetrinen kihara reipastuvan ja kihartuvan kauniimmin.

Uskoakseni curly girl -metodi toimii, jos hiukset ovat paksut, kuivat, karheat ja päänahka ei ole rasvoittuva. Metodi vaatii myös kiinnostusta kauneudenhoitoon ja intoa vaivannäköön.

Kenelle curly girl -metodi ei sovi? (Eli omat kauhukokemukseni)

Minun ja myös kuulemieni kokemusten mukaan metodi ei sellaisenaan sovellu, jos hiukset ovat ohuet, liukkaat, hennot ja päänahka on rasvoittuva.

Tässä oli curly girl -metodi käytössä, mutta sitten oli pakko laittaa vähän kiellettyjä aineita, koska juhlat. Ei auttanut.

Itselläni homma meni näin:

Kiharatyyppini on 2-3, eli jotakin laineen ja kohtalaisen kiharan väliltä, päivästä riippuen. Päänahkani on nopeasti rasvoittuva, ja sitä ei muuta ruokavalio tai pesujen harventaminen: se on ominaisuus joka ei ole muutettavissa.

Hiukseni ovat terhakasti kiharalla kosteassa säässä ja suoristuvat kuivassa, kuten pakkasessa. Jotkut tuotteet saavat ne kihartumaan enemmän, mutta en tiedä mikä sen tekee.

Ääriharvinainen tilanne, olen kihartanut hiuksia.

Ajattelin, että curly girl -metodi olisi pelastukseni: nätit, siistit kiharat ja hyvinvoivat hiukset! Kattia kanssa.

Co-wash ei sopinut minulle lainkaan. Hoitoaine veti hiukseni aivan suoriksi ja liiskoiksi. Ne makasivat velttona ja onnettomina pitkin päätäni.

Kaikkein onnettomin oli päänahkani, joka ei yksinkertaisesti puhdistunut hoitoainetta hieromalla. Ihan sama kuinka monta minuuttia jyysti ja miten yritti emulgoida. Fiilis oli se että hinkkaisi laardia voihin.

Päänahka kutisi vimmatusti koko ajan, tuntui limaiselta ja likaiselta (samoin kuin hiukset) ja lisäksi se tuli täyteen märkiviä finnejä. Aah miten ihanaa!

Curly girl -metodi vaatii purkkien syynäämistä.

Monet curly girl -metodin käyttäjät sanovat, että kyllä se siitä asettuu kun vaan malttaa odotella. No minä tiedän, että ulkoiset tekijät eivät muuta päänahkani rasvoittumisnopeutta, ja siinä vaiheessa kun iho kutisee ja on täynnä finnejä, on syytä tajuta että ei saatana tätä kannata jatkaa.

Jätin siis homman sikseen ja pesin oikealla, kunnon sulfaattishampoolla. Oi mikä autuus se oli!

Monet ohuthiuksiset ja lainekiharaiset kokevat, että co-washin sijaan voi silloin tällöin käyttää sulfaatitonta shampoota. Itselleni siitäkään ei ollut apua, joten lopetin homman.

Ei metodia käytössä, hiukset olleet kypärän alla.

Muut syyt miksi en liittynyt kulttiin:

Innostuin metodista niin, että en ymmärtänyt miten vaativa se on. Minä nyt vaan en ole ihminen, joka jaksaa hinkata päänahkaansa suihkussa minuuttikaupalla tai ploppailla sitä johonkin teeppariin.

Minusta ei myöskään ole keittelemään pellavansiemenistä geeliä, jota metodissa voi käyttää hiusten muotoiluun. Minä haluan helpon tukan koska olen laiska ja ei kiinnosta. En myöskään voi elää ilman kuivashampoota, ja metodissa joutuisin pesemään hiukseni joka päivä.

Ja curly girl -metodi käytössä! Jostain syystä kokeilun ajalta ei hirveästi ollut hiukset auki -kuvia.

Mutta jos sinä olet karheakiharainen, eikä pienet uskontovibat hiustenhoitometodissa haittaa, kokeile ihmeessä! Keskustelua ja neuvoja löydät Facebookista suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi kun haet ryhmiä termillä “curly girl”.

Previous

Se kerta kun melkein kuolin ja muita hauskoja sattumuksia

Next

Kaikki mitä sinun tulee tietää työmatkapyöräilystä

30 Comments

 1. Cara

  Curly Girliä en ole kokeillut (kiharoiden puutteesta johtuen), mutta CO-pesu toimii omalla normaali vauhdilla rasvoittuvalla päänahallani kivasti kun sitä vaihtelee shampoo pesun kanssa.

  • Sofia

   Joo uskon että monille se toimii, mutta mun päänahan kanssa ei toivoakaan…

  • Jabaa

   Tiesithän että jopa suoratukkaiseksi aina itseään luullut on saanut cg metodilla esiin mielettömät kiharat

 2. Orvokki

  Kultti on nimenomaan.. En käsitä miten oikeasti pystyy olemaan kaiken aikaa kaikki mahdolliset mönjät päässä. Itse olen löytänyt vain muutaman räkäisen nuudelin päästäni, kun ei niitä hiuksia niin kamalasti ole, ja se ei ole mielestäni kyllä kaunista. Mutta onhan noita hoitoainepurnukoita hyllyllä mitä käyttää, tullut muutamia hankittua. =) Tämä on hyvä postaus!

  • Sofia

   Jep mä en kans tykkää siitä, että on paljon aineita tukassa. Ja ohuiden hiusten kanssa tää ei vaan oikein toimi…

 3. Karoliina

  Hei!
  Tarkoitus ei ole todellakaan pelkästään pestä hoitoaineella. Missään ei ole sanottu näin. Voi käyttää low poo (enemmän hoitavia pesu tuotteita) shampoita +toki muitakin. Kunhan ovat vain sopivia. Välipäivinä kun tukka ei tunnu niin likaiselta voi vain suorittaa co washing.
  Hiuksesi voi olla myös low porosity, joka tarkoittaa sitä että hiuksen huokoset ovat auki. Siinä tilanteessa co washinkin voi jättää välistä pois.

  • Sofia

   Juu tiedän. Siksi mulla oli sulfaatitonta shampoota. Myöskään se ei riittänyt pitämään mun päänahkaa tarpeeksi puhtaana.

   Mun hiukset on joka ikisenä päivänä likaiset. Ne on aamulla likaiset jos pesen ne illalla. Eli mitään välipäiviä ei tällä iholla ole olemassakaan.

   Tutustuin metodiin kyllä erittäin huolella, mutta se nyt vaan ei sovi mulle. Ei mun ihotyypille eikä mun elämään.

 4. Skeptinen

  En usko että kukaan joutuu pesemään tukkaa joka päivä. Kovimmatkin rasvaletit olen nähnyt pidentävän pesuväliä, totutteluun saattaa mennä jopa 10kk jonka ajan tukka voi olla aika karmean näköinen. Ihan ymmärrettävää jossei tunnu vaivan arvoiselta totuttaa päänahkaa siihen, mutta ennen kuin on vuosi takana harvoilla(krt/1-3vk) pesuväleillä niin en usko että “mun nahka vaan on tällainen ja mikään ei auta”

  • Satu

   Olen harventanut pesuvälin joka toiseen päivään. Päänahka siis samanlainen kuin bloggarilla. Noh, juuri ja juuri ilkeän tällä päällä mennä töihin jos ei ole mitään tärkeää kokousta tms. 10 kk lomaa ei voi oikein pitää ja odottaa että päänahka tottuisi.

  • Sofia

   Että asiaa ei voi olla olemassa jos sä et ole sitä itse kokenut 🤔 Taidat joutua olemaan skeptinen aika monen asian suhteen?

   Uskot että vuosi riittäisi muutokseen. Mä en voi tähän sanoa muuta kuin että mulla ei ole kahdeksassa vuodessa vähentynyt rasvoittuminen yhtään. Mutta ehkä jo kymmenessä vuodessa näkyy vaikutusta 😂

   Toisilla on rasvoittuva iho ja toisilla on kuiva iho, se ei siitä ulkoisilla keinoilla muutu jos se ei ulkoisista keinoista johdu. Tämä on ihan ihotautilääkärienkin näkemys.

 5. Sari T

  Kiitos, että hillitset hulluutta. Itselläni on kanssa rasvoittuva hiuspohja ja suurin ongelma hiusten kanssa on etten osaa tehdä niille mitään enkä kyllä tahdo nähdä sen eteen vaivaamaan, etenkään tuossa määrin. Taidan jättää kokeilmatta!

 6. Suvi

  Hei! Oli tosi kiva lukea tämä juttu sekä kommentit. Minulla myös hiukset rasvottuvat ja pesen ne päivittäin. Niinä päivinä kun tiedän, ettei tarvitse poistua kotoota, voin jättää pesun väliin. Näin on ollut jo vuosikausia – en edes muista enää niitä aikoja kun kävin suihkussa harvemmin kuin päivittäin.

  Ajattelin kokeilla jotain sovellettua versiota tästä minulle aivan uudesta jutusta. Tänään sitten olen töissä ensimmäistä kertaa pelkällä hoitoainepesulla. Toivon, että huominenkin menisi ilman shampoopesua.

  Tätä metodia tutkiessani huomasin, että käyttämäni tuotteet kyllä aika pitkälti täyttävät ”kriteerit”. Olen siis tietämättäni jo lähentynyt tätä asiaa..

  Kiitos siis kun jaoit omat kokemuksesi. Hyvä tietää ettei kyse ole välttämättä siitä, että teen asiat väärin.

 7. Manna

  Mä oon nyt viikon kerran puljannut tän homman kanssa. Mulla ei oo aiemmin ollut mitään ongelmaa kiharieni kanssa. Ovat kihartuneet ihan kivasti ilman mitäön metodeja. Mutta joku aika sitten latvoihini tehtiin kevyt vaalennus ja voi luoja miten kuivat ne ovat. Kigarasta tuli laiska ja ruma. Siksi lähdin noudattamaan itä Curly girl -ohjeita. No parin kerran jälkeen: tuo harjaamattomuus ja puristeleva tyyli tekee tukastani jotenkin pörröisemmät ja entistä kuivemman oloiset ja sotkuiset. Alemmat hiukseni toki kihartuvat ihan kauniisti (niinkuin aina) mutta kuivat osiot näyttävät lähinnä linnunpesältä tällä tyylillä. Olen sitä mieltä, että hiukseni vaatii harjauksen märkänä jonka jälkeen ne pitäisi antaa kuivua rutistelematta yhtään. Katsotaan nyt mihin tämä kehkeytyy. En ole vielä vakuuttunut.

 8. Elina

  Hei,

  Tässä linkki kiinnostavaan videoon, jossa käsitellään metodin soveltamista wavy-hiuksiin. Tämä vloggaaja pesee noin 3 viikon välein sulfaattisella shamppoolla, sillä wavy-hiukseen kerääntyy aineita ja se täytyy säännöllisesti syväpuhdistaa. Lisäksi hänen pesukerrat menevät jotenkin näin 2-3xhoitoainepesu 1xsulfaatiton shamppoopesu, ja sitten kolmen viikon välein sulfaattipesu. Kiinnostavaa! Täytyy testata tätä systeemiä omiin wavy-hiuksiini.

  Top 5 mistakes wavies make when going CG | reallife+curlygirl
  https://www.youtube.com/watch?v=h06-uDUKVUc&t=5s

 9. Hanna

  Itsekin ehdin jo innostua tästä, mutta lueskeltuani ja tutkiskeltuani hieman tajusin, että rasvoittuvan seborrea-päänahan kanssa tähän ei ole mitään saumaa.
  Tiedoksi näille, jotka uskovat, että rasvoittuvan iho-, tai päänahkatyypin voi muuttaa olemalla pesemättä: ei useimmiten voi. Ja esim. seborrea vauhkoontuu juurikin siitä, jos päänahkaa ei pestä päivittäin, saati että siihen tuputettaisiin ylimääräisiä rasvoja, hoitoaineita ja geelejä tms. Kudosnestettä tihkuvat märkivät, kutisevat ja kirvelevät haavaumat päänahassa eivät tosiaankaan ole auvon aihe.

  • MMinne

   Tää uskomus elää tosi vahvassa, että rasvoittuva päänahka paranee, kun sen jättää pesemättä. Paraneeko rasvoittuva kasvojenkin iho samalla metodilla? Eiköhän ne molemmat ole rasvaisia, jos ne on. .
   Eli juu, samaa rasvoittuvaa seborreaa itselläkin ja arvasin heti, ettei moiset kiharrushommelit onnistu sitten millään. Ajatuskin hoitoaineella pesemisestä naurattaa, kun ei puhdistu päänahka edes perusshampoolla.

   • Kihara

    Minullakin on seborrea ja lääkäri suositteli pesemään välillä pelkällä kosteusvoiteella (Aqualan). Kuulostaa hullulta, mutta se auttaa päänahkaan ja ehkä voisi tepsiä curly girlissä hoitoaineen sijaan (siis vaan päänahkaan)? Itse olen tietämättäni toteuttanut metodia sen jälkeen kun seborrea puhkesi. Pesen kyllä hiuksia usein, ehdottomasti, mutta jätin kaikki silikonit pois ja aloin kiharaa hoitaa enemmän koska pesu rasittaa tukkaa.

    • HannaK

     Kiitos näistä rasvaisen päänahan kokemusten jakamisesta! Jätän metodin väliin mutta tuota Aqualanilla pesua taidan kokeilla 🙂

  • enya

   Kyllähän ihotautilääkärit sanovat, että jos on seborreaan taipuvainen, talinen päänahka, niin sitä ei vain saa, vaan se pitää pestä joka päivä.

   Kukaan ei kai ole suosittelemssa, että teini-iän rasvainen, akneen taipuvainen iho paranisi, jos pesisi kasvot vain kerran viikossa.

  • Xsasa

   Jos on seborrea eli suomeksi talikohnä päänahassa, niin lääkäriin kannattaa mennä ja noudattaa lääkärin antamia hoito-ohjeita, pesuaineita ja -tapoja ja lääkkeitä. Curly Girl-hiustenhoitometodi on tarkoitettu terveelle päänahalle ja hiuksille eikä varmaan sovi eikä ole ratkaisu sairauden hoitoon.
   Tuskin kukaan tai mikään on tarjoillut CG-metodia ratkaisuna ihosairauteen.

 10. Tänään kävin hakemassa tuotteita metodia varten. En ehkä olisi hakenut, jos olisin lukenut ensin postauksesi. Toisaalta kiitos varoituksesta! En ehkä saa ihania kiharoita vaan rasvaisen liiskan.

  • ko kk

   Omat hiukseni ovat polkkamittaiset, paksuhkot, vain lievästi taipuisat. Metodia olen erittäin luovasti muokannut omiin hiuksiini sopivaksi ja kiharoita olen tavoitellut parisen viikkoa.

   Olen jo pidemmän aikaa käyttänyt silikonitonta ja sulffaatitonta shampoota. Hiukset pesen 2-3 pvän välein ja pesun suoritan pää alaspäin. Shampoolla pesun jälkeen olen hiuksista puristellut liikoja vesiä pois, jolloin kiharat ovat alkaneet muodostua. Hiuksiin (ei siis päänahkaan) olen puristellut pienen määrän hiuksiin jätettävää hoitotuotetta ja jatkanut pehmeällä liinalla ylimääräisen veden puristelua hiuksista. Lopuksi olen kosteisiin hiuksiin lisännyt muotovaahtoa ja antanut hiusten jäädä kuivumaan omaan tahtiinsa.

   Omat kokemukseni kiharoiden muovaamisesta ovat olleet oikeastaan vain positiivisia. Olen sitä tyyppiä, joka ei hiuksiinsa jaksa aikaa tai vaivaa suuremmin käyttää. Aamuisin, kun unien jäljiltä kiharat tarvitsevat ryhtiä, niin olen kastellut hiukset lavuaarissa ja puristellut ylimääräisiä vesiä pois. Muuta niille ei ole tarvinnut tehdä. En ole kokenut hiustenhoitoa mitenkään hankalaksi tai aikaa vieväksi. N. kymmenessä minuutissa hiukseni ovat pestyt, suht kuivat ja kauniin kiharat. Jo ensimmäisen harjoituskerran jälkeen kiharat muodostuivat yllättävänkin helposti ja kauniisti. Ajan ja hoitokertojen myötä kiharat ovat alkaneet pysyä aina vaan paremmin ja pidempään.

   Vinkiksi metodista kiinnostuneille:
   Kannattaa käydä YouTubessa tsekkaamassa videoita aiheesta. Paina mieleen niitä pieniä vinkkejä, joita metodista ja hiusten käsittelystä kerrotaan ja käytä niitä soveltaen omien kutrien hoitoon.

 11. Kirsi Kauko

  Hieno ja rohkea postaus mun mielestäni myöskin Vaikuttaa hyvältä nuo teidän luovat kokeilut. Itse olen ihan samaa mieltä, ettei kannata täysillä hurahtaa juttuun, joka lisäksi, että voi olla työläs, on myös hankala lopputuloksen kannalta. Iho ja hiukset. Jokaisella on omanlaisensa ja itselle sopivat tavat ja tuotteet, kun löytää, niin voi olla tosissaan tyytyväinen. Kuivat hiukset on hankalat herkän ja helposti rasvoittuvan ihon kanssa. Saa hoitaa päänahkaa eri tavalla kuin noita latvoja. Mä joudun välttämään liian kosteuttavaa hoitoa päänahan takia. Muta hiukset huutaa sitä kovasti. Pää alaspäin ja sitten hoidot kehiin. Kyllä se siitä yleensä sujuikin sitten. Hauskaa alkukesää kaikille. Kirsikka

  • Kirsi

   Ai niin. Pikku lisä. Joskus on vaan pakko laittaa hiukset löysälle ponnarille ja pestä pelkkä päänahka ja hiustyvet. Sillä tavalla säästän hiuksia kuluttajalta ja kuivattavalta käsittelyä ajoittain, enkä tietenkään kuivaa kuumalla föönillä.

 12. LazyCurl

  Mulla on juuri tuo kombo, ohut ja liukas (ja harva) hius, sikamaisen rasvoittuva päänahka (ja naama). Olosuhteiden pakosta olen nyt jo 6 vuotta pessyt hiukseni vain ihan max 3 kertaa viikossa ja useimmin vain kerran viikossa. Rasvoittumistahdissa ei tietenkään ole ollut muutoksia, mulla on hiukset useimmiten kiinni. so sleek.

  Sen sijaan tänä aikana kun en ole värjännyt, föönannut, suoristanut jne mun hiukset yhtäkkiä on “muuttuneet” luonnonkiharoiksi. Ne on mun mielestä kuitenkin jotenkin sotkuisen ja pörröisen näköiset, joten en ole juuri yhtään pitänyt niitä auki.

  Tästä syystä innostuin kokeileen cg metodia ja mun kokemus on hyvin päinvastainen. Tajuan että mun hiuspohja vaatii kunnon pesua, joten pesen low-poolla tai sillä vahvemmalla sulfaatittomalla (14-16 oleaatti tjsp sisältävä) joka kerran ja jos yhtään tuntuu siltä, niin sulfaatillisella mutta silikonittomalla jne (eli finl wash). Ennen shampoon laittamista kastelen hiukset ja laitan hiustyypille sopivaa naamiota pituuksiin, mun oletus on se että hiuspohja kaipaa pesua mutta hiukset kosteutta. Shampoon laitan enemmänkin sinne tyveen ja jynssään kunnolla pään semmosella sualla. huuhtelen naamion ja shampoon yhtä aikaa. Sit laitan vielä (pituuksiin, en tyveen) hoitoainetta ja harjaan repimättä takut tangle teazerin kanssa. puristelen hiuksia ennen huuhtelua ylöspäin. kuivaan t-paidalla puristelemalla. Sit laitan muotovaahtoa metodin mukaisella tekniikalla ja asettelen hiukset järkevään asentoon, jakauksen ym. Tän jälkeen yritän olla käsittelemättä niitä ennen kuin ne kuivuvat. Kuivuttua heilutan käsiä hiuspohjassa ja harjaan auki hiusten nuudeloituvat päät eli noin 2cm latvasta. Lisäks ostin silkkityynyliinan ja heivasin froteepyyhkeen.

  Mulla siis menee koko hommaan ehkä 5min mukaan lukien sheivaukset sun muut toimenpiteet suihkussa ja jotenki tuntuu että viimein pystyn kohtaamaan mun rasvaisen pään ja hennon hiuksen vaatimukset yhtä aikaa. Totta kai tän jutun voisi viedä aivan toiselle levelille mutta mulle riittää että saan muutamassa minuutissa hiukset joita kehtaan pitää auki. Ja jos en kerkiä pestä taikka freesailla (niin ikään noin 5min proseduuri jos ei kerkiä suihkuun) niin ah yhä edelleen voin turvautua sotkunutturaan..

  Mutta niin musta täs on hyvät “pääpiirteet” mutta ei tietysti voi suomitukka ja afro ihan samaa tapaa noudattaa. Musta hiukset meni pari kk kamalampaan suuntaan ennen ku löyty se itelle toimiva tapa, nyt on paremmat ku vuosiin. Et ei tää nyt uskonnosta mee mutta on jotain pointtia kuitenkin. Kun takkuja vähentävät silikonit katoaa niin menee hetki että hius pääsee oikeasti hyvään kuntoon ja takkuisuus sitä myöten vähenee, se välivaihe kai on tunnetustikin “törkee” tässä.

 13. Viljo

  Olet superkaunis, mikä tulee hyvin esiin tuosta mustamekkokuvasta. Pidä ihmeessä nuo ihanat pitkät hiukset, vaikket alvariinsa kihartelisikaan!

 14. Kissahiiri

  Tuo XZ sulfaatiton persikkanektari shampoo ei sovinnut minulle ollenkaan kun siitä tuli näppylöitä. Syyllinen näyttäisi olevan “Diazolidinyl Urea” niminen raaka-aine.

 15. Piiuska

  Hei!
  Minä haluan kertoa, että minusta curly girl ei ole vaivalloinen. Kunnon kiharaa ei ole tullut, mutta ihanasti kiiltävä kuontalo ja laineet. Minulla on ollut tosi rasvoittuva päänahka ja ennen pesin päivittäin hiukseni. Nyt kaksi kertaa viikossa. Kiharoiden freesaus on ollut vaikeaa, suomalaiselle tukalle, hyvin kevyet freesaukset ovat varmaan tarpeen. Ennen laitoin hiukseni suurella vaivalla ja kun olin työpaikalla, lopputulos oli vain kuiva ja harottava lämmike pään päällä. Eiköhän tässäkin kannata säilyttää terve maalaisjärki ja tehdä iloiten sen minkä tekee. Hiuksista tulee vähän liian tärkeät, jos pitää lähteä kovin suurella tunteella aiheesta keskustelemaan. Jokainen aikuinen nainen tietää itselleen parhaan hiusten hoitotavan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén