Kaupallinen yhteistyö: Johanna Kiesi Photography.

Sanon alkuun, että minä sniiduilen mielelläni kaikessa. Myös häiden järjestämisessä. Minusta vaan on hölmöä käyttää yhteen päivään kymppitonneja.

Kivat ja kauniit juhlat järjestää halvemmallakin, ja yleensä häät kestävät vain tunteja, eivät edes päiviä. Tuhlaa jos haluat, mutta turha väittää että se olisi jotenkin pakollista.

Noh. Yhdessä asiassa ei kuitenkaan kannata liikaa pihistää. Hääkuvauksessa nimittäin.

Meikki ja kampaus Jenni Jii/ Tmi Jenni Jungman. Kukat Syväsen kukka. Puku Rosemunde.

Välillä törmää siihen, että morsian on valmis käyttämään pukuun 2 000 euroa, mutta “vieraat voivat ottaa kuvat”. Jokainen toki käyttää rahansa mihin haluaa, mutta kuvat ovat sormuksen ja puolison lisäksi ainoa konkreettinen asia, mitä häistä jää käteen.

Tämä tulee nyt ihmiseltä, joka haluaa säästää kaikessa: maksa ammattikuvaajasta. Ihan tosi, maksa siitä. (Vaikka tämä on kaupallinen yhteistyö, mekin maksoimme hääkuvaajallemme Johanna Kiesille.)

Ai miksi? Tässä pari syytä.

Koska vieraiden kuvat ovat mitä sattuu. Vaikka tällaisia:

Kukaan meistä ei tiedä mitä tässä tapahtui. Varmaan ton paikan energiat sekoittivat kameran!

Lisäksi vieraat kuvaavat kaukaa ja kännyköillä. He harvemmin hoksaavat kuvata yksityiskohtia tai ruokaa. Eikä heillä riitä pinna kuvata 30 kertaa juuri sitä kuvaa, minkä haluat. Ja hekin haluavat relata ja juhlia.

Koska hyvä kuva koostuu valtavan monesta osasta

Täydellisessä hääkuvassa on onnistunut valo, koskettava tunnelma, luonnolliset ihmiset ja jotain, mikä herättää katsojan kiinnostuksen ja tuo parille muistoja mieleen.

On todella vaikeaa saada kaikki tuo yhteen kuvaan, eikä se aina onnistu edes ammattilaiselta. Mutta ainakaan se ei onnistu, jos näitä elementtejä ei tiedosta, eikä niitä kohti osaa pyrkiä teknisin ja taiteellisin keinoin.

Koska ammattilainen varmistaa, että saat mitä haluat

Jos olet menossa naimisiin, sinulla on todennäköisesti visio siitä, millaisia hääkuvia haluat. Tai ainakin sinulla lienee käsitys siitä, mitä et halua..!

Mutta osaatko analysoida, mitkä elementit kuvissa puhuttelevat sinua ja mitkä eivät? Huomaatko, onko kyse väreistä, valosta, liikkeestä, sommittelusta, ilmeistä, kuvankäsittelystä vai mistä?

Hienoa, jos osaat. Osaatko vielä kommunikoida tämän sedällesi Raipelle, joka lupasi ottaa kuvat? Entä pystyykö Raipe varmistamaan, että kuvista tulee sellaisia kuin haluat?

(Jos Raipe pystyy, Vinkkaa hänelle että hän vaihtaa alaa ja liittyy Facebookin Häät kuviksi -ryhmään.)

Itse luulin että tietäväni KAIKEN siitä, mitä tahdon kuviltani. Olihan minulla noin 300 inspiraatiokuvaa. Mutta kun Johanna kysyi, että puhutteleeko enemmän rajaus läheltä vai kaukaa, en osannut sanoa.

Koska se vähentää stressiä

Rasittavinta hääpäivässä oli se, että kaikki kyselivät koko ajan jotain. Mistä minä olisin voinut tietää, mä olin vaan menossa naimisiin siellä!

Siis <3! Puku SuitSupply, asusteet Stockmannilta.

Hääpäivän liittyy aina stressiä. Sitä kannattaa pyrkiä karsimaan kaikkialta, mistä voi. Kun käyttää ammattikuvaajaa, voi jättää kokonaan pois sen, että yrittää itse kuvata tilanteita tai joutuu pyytämään ihmisiä tekemään sen.

Koska näytätte paremmalta

Jos olet normaali ihminen, niin sinulla on kokemusta siitä että näytät peilissä upealta mutta kuvissa suoruumiilta. Aika todennäköisesti olet myös huolissasi siitä, miltä tulet hääkuvissasi näyttämään.

Naamalleen ja kropalleen voi tehdä asioita tiettyyn pisteeseen asti. Mutta valokuvalla on sellainen kyky näyttää kohde upeana, mitä ei välttämättä tajuakaan. Jos kuva otetaan väärässä valossa, vääränä hetkenä ja väärästä kulmasta, ei mikään meikki ja kroppa pelasta sitä. Ja toisin päin. Jos kuvissaan haluaa näyttää kauniilta, kannattaa antaa ammattilaisen kuvata.

Tanssikuvia oli pakko saada!

Meidät siis kuvasi Johanna Kiesi, ja varsin hyvin kuvasikin vai mitä! Voin suositella häntä todella lämpimästi! Johanna Kiesi Photography -sivuilta löydät lisää kuvia ja hinnaston. (Kaikki muut postauksen kuvat ovat Johanna Kiesin ottamia, paitsi häiriökuva Jarkko Fräntilän haha.)

Kirjoitan vielä toisen postauksen siitä, mitä hääkuvaajan valinnassa kannattaa ottaa huomioon. Toki kuvia on tulossa suorastaan tsunamin lailla vielä kaikesta muustakin, puvustani, vihkimisestä, ruoasta ja sen sellaisesta! Nämä tämän postauksen kuvat ovat kaikki ns. potrettikuvia, eli näiden joukossa ei ole ns. dokumentaarisia hääkuvia vihkimisestä ja juhlasta.

Lisää hää- ja muita kuvia löytyy instasta @fitnessfuhrer!