Kun treenailee pääasiassa kotona, mitä nyt salilla käsilläseisontaa, ja on tällainen musiikkivames kuin minä, on tanssiminen ihan uskomattoman mahtavaa. Miksi en tanssi aina? Onneksi tanssin kesäkuussa.

14.-20.6.2017 on taas aika Kuopio tanssii ja soi -festareiden. Olen vuoden tauon jälkeen luuri ojossa menossa somettajaksi eli tanssimaan, fiilistelemään ja katsomaan pysäyttäviä esityksiä. Ja sitten somettamaan kaikesta kaikkialla. Koska olen enemmän tekijä kuin katselija näissä tanssihommissa, niin näin etukäteen olen perehtynyt erityisesti kurssitarjontaan. Kyllä, siellä on tunteja aloitteleville aikuisillekin. Kyllä, myös ilmaisia treenejä ja muutakin kuin tanssia.

Kurssiohjelmassa kiinnostavat erityisesti:

Nia 5 stages training – vaikuttaa aika mukavuusalueen ulkopuolella hörhöilyltä. Sinne siis! Siis eikö? “Nia 5 stages on kokonaisvaltainen liikuntamuoto, joka perustuu ihmisen liikkeen kehittymisen asteisiin aina sikiöasennosta kävelemiseen asti. Viidellä liikkeen kehitysvaiheella päästään vaikuttamaan myönteisesti kehon optimaalisiin linjauksiin ja parantamaan kehon toimintakykyä tietoisen liikkumisen avulla. Nia 5 stages tukee kokonaisvaltaisesti kehon toimintaa ja ylläpitää liikkuvuutta, joustavuutta, voimaa, ketteryyttä ja vakautta.

Ranses Charonin lattaritunnit. Huhujen mukaan siinä on osaava ja karismaattinen ope.

Dancehall & afrobeats – Emilia Kujala oli opettamassa myös pari vuotta sitten ja suosittelen lämpimästi. On tuossa videolla etualalla vetämässä danssia.

Rajasthanilaisia kansantansseja (kuva yllä, napattu kurssin esittelysivulta) ja bollywoodia. Kuulostaa absoluuttisen eksoottiselta ja mahtavalta. “Rajasthanilaiset kansantanssit ovat tunnettuja maanläheisyydestä, vauhdikkuudesta ja yhteisöllisyydestä. Tunnilla tutustutaan tanssityylin naiselliseen liikekieleen ja mahdollisuuksiin varioida perusliikkeitä.”

Lisäksi tarjolla on pyörätuolitanssia, Nia:n eri versioita, balletonea, burleskia, show cabaret -tanssia. Ja lapsille ja nuorille omat kurssinsa vielä.

Aamujen iloksi Musiikkikeskuksen valohallissa on vielä ilmaista ohjelmaa: taijia ja slow vinyasa -joogaa. Tsekidauttaa koko kurssitarjonta täältä. Jos olet vikkelä ja maksat kurssisi 5.5. mennessä, saat festaripassin, jonka haltijat voivat tehdä edukkaampia lippuostoksia saman päivän esityksiin.

***

Kuopio Dance Festival 2017 takes place in 14.-20.6. and I will be there, volunteering as social media crazy dance lady. They have fab dance courses for adults, too. Read more here.