Kun meduusakollega pistää tapahtumakutsun Facebookissa, se on enemmän ilmoitus- kuin kysymysluontoinen asia. Tällä kertaa löysin itseni twerkkaamasta. Enkä mistään alkeistunnilta, vaan Mega Twerk workshopista. Tietysti. 

Workshopin vetivät Alexandra “Ässä” Pohjanpalo ja Emmi Heimola. Osallistumismaksut maksettiin Roosa nauha -rahastoon, eli bootya sheikattiin tissien hyväksi. Erittäin hienoa. Tanssimisen lisäksi meille kerrottiin twerkkauksen historiasta, tyylisuuntauksista ja tekniikoista.

Random oppeja ja havaintoja twerkkauksesta:

  • Isolla pyllyllä on helpompi tehdä hyllyttelyjä
  • Pienellä pyllyllä saa napakammat aksentit liikkeisiin
  • Pakaralihasten supistaminen vuorotellen nopeasti on aika hankalaa
  • Koreografiassa tanssiminen voisi olla helpompaa, jos osaisi edes jotain liikkeistä etukäteen
  • Improvisoidut pyllytanssihetket selvinpäin valaistussa peilisalissa ovat hiukan too much jopa kaltaiselleni tungenitseniminnevaanmilloinvaanjosjokuyllyttää-muijalle
  • Twerkkaus on lähtöisin Afrikasta, josta se on kulkeutunut Amerikkaan ja sieltä Eurooppaan. Tyylisuuntaukset ovat kaikissa erilaisia. Afrikassa pyöritellään pyllyä heimotanssi-hengessä ja miehetkin tekevät niin, Jenkeissä strippaushenkinen maaninen sheikkaus stringit jalassa on vallalla ja Euroopassa twerkkaus on saanut vaikutteita esimerkiksi reggaetonista ja dancehallista ja täällä twerkkaajat liikuttelevat bootyn lisäksi muutakin kroppaa. Korjatkaa jos olen väärässä, mutta nämä mulle jäivät mieleen!
  • Twerkatessa kantapäät pysyvät maassa kun ahteria ravistellaan, toisin kuin jossain muissa tanssilajeissa
  • Twerkkaus on hitonmoista liikuntaa. Siinä keskittyessä uusien muuvvssien opetteluun en varsinaisesti tuntenut hyytymistä, mutta pari tuntia kahden tunnin twerkkisession jälkeen oli tunne samanlainen kuin puolimaratonin jälkeen. Reisien ja keskikropan lisäksi rintalihakset ovat punnerrusliikkeiden jäljiltä samassa kunnossa kuin kunnon salipenatreenin jälkeen. Näin dagen efter tunsin tarvetta kevyelle joogailulle, että saan kroppaa palautumaan.
  • Olipa pylly sitten iso tai pieni ja taitotaso mikä tahansa, voi ja kannattaa twerkkausta kokeilla, jos se yhtään kiinnostaa. Vaikka etukäteen jännittäisikin mennä hetkuttelemaan itseään muiden kanssa. Nimittäin voin kertoa, ettei siinä äheltäessä ennättänyt sitten yhtään katsoa, miten vieruskaverit tai edes se suoraan nenän edessä tanssinut pärjäsivät. Perus tuskanhiki siis.
  • Asenteella paikkaa tekniikka- ja muistivirheitä. Asenne, missä olet? Tarvitaan asenne-workshop. Tai pari bisseä.

Twerkata voi oletettavasti erinäisissä tanssikouluissa ympäri Suomen. Täällä Helsingissä vaikuttavien kannattaa seurata Emmiä Facebookissa ja Instassa, hän järjestää erilaisia workshopeja ja vetää tunteja ainakin Himo Clubilla. Ässää nyt kannattaa seurata joka tapauksessa (FB & Insta). Ässä muija. Video on Emmin ja Ässän workshopia edeltävistä yhteistreeneistä.

***

Went to twerk workshop and learned a bunch of things about booty shaking. Not quite professional yet. Respect to all twerking’ mamas out there, some hardcore exercise! And no, I am not on the video in case you wondered. I wish.

PS: Noi mun t o d e l l a katu-uskottavat säärystimet on niiltä ajoilta kun harrastin lapsena telinevoimistelua. Olikohan se 1992?