Eräänlainen vastaus kysymykseen “Miksi?”.

Pumpui-blogi on ollut olemassa jo yli kuusi vuotta. Ei ole yksi eikä kaksi kertaa, kun olen kysynyt itseltäni, miksi ihmeessä teen tätä. Kun muu elämä painaa päälle, blogisyyllisyys on huipussaan eikä tekstiä tunnu syntyvän millään, olen suoraan sanoen miettinyt koko homman hautaamista.

Bloggaamisesta saa toki hetkittäin ihan konkreettisesti jotain: ystäviä (kuten 50% Teräsmeduusoista), uudenlaisia kokemuksia sekä yhteistöiden merkeissä ajoittain materiaa, välillä ihan riihikuivaa rahaakin. Mutta jos suhteutetaan tulot siihen, kuinka paljon aikaa olen bloggaamiseen käyttänyt, ei tuntipalkka ole kummoinen.

Mikä pohjimmiltaan saa jatkamaan?

Tieto siitä, että joku oikeasti lukee ja arvostaakin sitä, mitä kirjoitan. Sain tällä viikolla ihanaa lukijapostia (josta julkaisen otteita lähettäjän luvalla):

Monet kerrat kuviasi ja postauksiasi katsellessani on tullut sellainen ”pakko päästä treenaamaan” -fiilis. Kirjoitat ja kuvaat elämää rempseän realistisesti etkä kaunistele asioita, minkä takia julkaisuihisi on helppo samaistua. (…) kiitos kaikesta siitä inspiraatiosta, jota olet kuviesi ja tekstiesi kautta minulle välittänyt!

Juuri tämän takia haluan jatkaa. Haluan olla oikea ihminen, joka jakaa inspiraatiota oikeille ihmisille. Tahdon viihdyttää! Mielin antaa esimerkin, että ei tarvitse olla täydellinen – tai aina edes osata ollenkaan. Haluan, että maailmassa on edes yksi blogien saareke, jossa ei esitellä kauniita asetelmia ja epäilyttävän virheetöntä elämää. Haluan olla todellisten ihmisten ja rehellisten asioiden asialla – ja niin varmasti haluavat muutkin meduusat.

Tiedä mikä kevätaurinko on lukijoiden päät saanut sekaisin, sillä yllä oleva palaute ei jäänyt viikon ainoaksi. Erääseen postaukseen saimme terveisiä kaikille meduusoille:

Kiitos mahtavista blogeista (mistä muualta saa lukea feminismiä, urheilua ja rehellisiä tuotearvosteluja?)

Palautteenannon hengessä haluankin kiittää teitä, rakkaat lukijat, niin Lilystä (toivon mukaan runsain joukoin) seuranneet että toosaöljykohun kautta tulleet tulokkaat. Hienoa että olette täällä, te teette tästä kaikesta tekemisen arvoista!