Se on hauskaa, kehittävää ja kaikin puolin järkevää. Mutta lauantaisin puoli yhdeksältä. Aamulla. Mitä tehdä?

Olen käynyt ipanoista isomman kanssa syys- ja kevätkauden verran telinevoimistelemassa. 1-3-vuotiaiden treeneissä on aikuinen mukana ja siksihän se kivaa onkin. Pääsee itsekin Kisahallille voikkaroimaan. Joskus otan riskin, jätän lapsen tärviölle ja heitän parit kiintopyörähdykset. 

Treeneissä on alku- ja loppupiiri, jossa lämmitellään ja venytellään. Halliin on rakennettu aina vähän erilainen telinerata, jota sitten lapsen kanssa kierretään sen verran kun 45 minuutin aikana ennättää. Valmentajia on kaksi ja he avustavat vaikeimmilla telineillä.

Lapsi on rohkaistunut kiipeilijänä ja temppuilijana, vaikkei luonnostaan mikään ketterä apina olekaan. Hän tykkää selvästi harrastuksesta. Joitain kertoja olen raahannut mukaani myös pienemmän poikasen, joka taas vaikuttaa jo varhaisella iällä olevan voimistelija-ainesta. Telinevoimistelu on mitä parhain harrastus, josta on hyötyä, harrastipa isompana melkein mitä tahansa.

Mutta. Treenit on tosiaan la-aamuisin klo 8.30. Autolla on lähdettävä kasilta liikkeelle, että ennättää. Toki me herätään aina viimeistään puoli kahdeksalta, ja nyt kotona ollessa tuo on ollutkin suht ok. Syksyllä koittaa kuitenkin uusi arki: töihin paluu ja lasten päiväkotirumba. Jaksaako sitten enää? 

Onhan tietysti muitakin ryhmiä (tämä Kiepin), mutta niihin on melkein mahdotonta päästä. Enkä ole varma, ovatko arki-illat sitten yhtään virkeämpiä vaihtoehtoja. Apua. Auttakaa!

PS: En aina pue lasta pingviiniksi treeneihin. Vain joskus. Onhan se hupaisaa.

***

My child’s gymnastics class is on early Sat mornings. Don’t know whether to continue or not when work & kindergarten hell begins in August. Help.