Meduusan verkossa on ajankohtainen katsaus kiinnostaviin juttuihin netissä ja irl.

Meduusat ovat tällä viikolla ruokatrendien kimpussa.

Rosollin makuista kaikkea

Nyt sitä saa, nyt sitä saa, vatsansa täyteen punajuurtaaa. Eri asia sitten on, että haluaako.

Punajuuri on tämän hetken trendikkäin kasvis, päätellen siitä, että viime aikoina sitä on tullut syötyä sipsinä, hummuksena, mehujäänä ja palautusjuomana, ainakin. Sekä jugurtin ja leivän seassa. Näin etikka- ja uunipunajuurten sekä sillisalaatin suurena ystävänä uutinen voisi olla hyvä, mutta ei. Ei sekään juuresmötky mihin tahansa taivu. Ei ainakaan jäätelöksi! (Lue lisää vegejäätelötastingista täältä).

Toinen tämän hetken supertrendi on kasvissafka. Löytyy nyhtökauraa, löytyy vegeä pakastepizzaa, löytyy jos jotakin kasvispohjaista tai vegaanista valmisruokaa.

Toiseksi parasta trendissä on se, laiskalle ja kiireiselle löytyy nykyään kasvisvaihtoehtoja. Kokkikartano lanseerasi hiljattain kaksi oikein kelvollista einesburgeria, joista toisessa sämpylän välistä löytyy falafel-pihvi.

Kaikkein parasta taas on se, että vegeruoka ei ole enää hämäriä ainesosia sisältävää ihme kikkailua tai HMP:n varassa pyörivää ravinneköyhää mössöä, vaan oikeasti tolkullista ja hyvää. Liotettuja siemeniä, kookosöljyä ja taateleita ällöävä Sofia veti Inspiration Dayssa ja Inspiration Blog Awardsissa vegaanisesta buffasta useamman lautasellisen.*

Föönimakkaraa, nam?

Muina juteina emme halua unohtaa trendikatsauksesta kesäruokien aatelia, makkaraa. Tänä kesänä hipsterein ulkoilmakokki nimittäin föönaa makkaransa. Tai niin me se käsitimme.


Vai tarkoittaako tuo HK:n mainitsema puhallin jotain muuta kuin hiustenkuivaajaa? Kuumenna grillimakkarat pakkauksessaan ensin kuumassa vedessä. Ota makkarat pois paketista, asettele makkarat palamattomalle alustalle ja viimeistele niille kaunis ja herkullinen pinta kuumailmapuhaltimella.

Emme ole testanneet. Vielä.

Oikeasti hyvä valmis-pizzapohja

Tämä tulee Ruotsista, tietenkin. Pågenin valmis-pizzapohja löytyy kaupan leipähyllystä, ja valmistuu täyttäminen ja paistaminen yhteenlaskettuna vartissa.

Paketissa on neljä avotulella paistettua pohjaa. Suositellulla 10 minuutin paistoajalla maku kärsi pahvimaiseksi, mutta hiukan lyhyempi paistaminen sai aikaan valmispohjaksi tosi hyvän maun. Meduusanpoikasia se ei vakuuttanut: tässä maistuu vain nämä päälliset, oli kommentti. Mutsi kuitenkin suosittelee lämpimästi. Tällaista pizzaa väsää lasten kanssa lyhytpinnaisempikin vanhempi. Täyttövinkkejä löydät täältä.

Paljon asiaa munasta

Kananmuna, tuo ruokien ruoka. Aamujemme ilo ja treenikassiemme pohjalta aina löytyvä herkku. Lotta yllättyi kun sai käsiinsä Sanna Mansikkamäen ja Pia Ingbergin Muna – herkulliset ohjeet kanamunasta -kirjan. Odotuksissa kirja oli ohut ja pieni lätyskä, olihan kuitenkin kyse vain opus vaatimattomasta kananmunasta. Oikeasti Muna (joka mittakaavan vuoksi kuvattu ylle oikean ison kananmunan kanssa) olikin kolmesataasivuinen järkälemäinen ja herkullisilla ruokakuvilla kuvitettu teos, jossa paneudutaan muniin ennennäkemättömällä hartaudella. Pelkästä kananmunan oikeaoppisesta keittämisestä kirja kertoo sivutolkulla. Moni munaresepteistä aiheutti “pakko kokeilla” -reaktion (etenkin Lähi-idän munakaspannu shakshuka), ja mukana on myös paljon muitakin ohjeita ruoanlaittoon ja leivontaan.

Syö, älä laihduta

Lauantaina 6.5. on Älä laihduta -päivä. Lue lisää tästä aiemmasta postauksesta, jossa nakuilemme Älä mahdu muottiin -kuvissa.

*Teräsmeduusojen yksi päälejista on ilmaisen ruoan etsiminen. Tässä havainnekuva Sofiasta: