Jonnii aekoo sitten haaveilin täydellisestä sporttilomasta. Kannattaa näemmä haaveilla. Saattaa vaikka vahingossa alkaa toteuttaakin. Joogaloma etelän lämmössä tai korkean paikan kestävyysleiri ei nyt ole ajankohtainen, mutta kävinpäs kaverin kanssa parin päivän mökkireissulla hiihtämässä, tennistä pelaamassa ja laiskasti venyttelemässäkin.  Ennen perhe-elämää junamatkustus oli pitkäveteistä. Nyt oli ihan parasta istua junassa neljä tuntia YKSIN. (Ei sitä lasten kanssakaan junailua juuri pitkäveteiseksi voi kutsua. Leikkivaunu, bring it on.) Wifi toimi, oli kahvia, oli eväitä, oli kivoja pikku WordPress-pähkinöitä purtavana (no Miiahan ne sitten kaikki tietenkin ratkaisi).Hiiheltiin. Pariin otteeseen. Kerran kilpahiihtoladuilla, kerran meren jäällä. Muistoksi jäi pieni paleltuma silmäkulmaan. Ihailen ja vaalin sitä kuin parastakin turistikoristeviiriä.Lautaselle eksyi muutakin kuin vartissa valmista arkiruokaa. Tässä lohitacoja Hannan sopan ohjeella. Kaljaakin oli. Se juotiin, ei kuvattu. Saunottiinkin ja maattiin sohvilla ja tuijotettiin Skamia. Ei kuvattu.
Ehkä muistatkin, että joskus sata vuotta sitten kävin Vierumäellä tennisleirillä opettelemassa alkeita? Mökkeilykaverinani oli sama sister in crime ja kävimme vähän verestelemässä taitoja. Mun edellisestä tennissessiosta oli vain noin kaksi vuotta aikaa. Kiva oli huomata, että pallo pysyi aina välillä kentässäkin. Ja joskus meni myös verkon yli. Tennisleiri 1.2 ei olis ehkä yhtään huono idea. Mutta hauskaa se oli näinkin! Siinä on meillä tyytyväinen verkkarimuija. Hiihtäisinpä useammin. Ladulle kun on kotoakin noin 300 metriä matkaa.

Mitä tästä opin? Vaikka reissu oli lyhyt, se oli ihan mahtava. Jos ei ole mahdollisuutta isoon irtiottoon, pitää tiristää kaikki mehut irti kevyemmästä versiosta. Nautin joka hetkestä.

PS: Ennen kaikkea haluan kiittää vanhempiani, jotka urheasti hoitivat ipanoita meikäläisen hurvitellessa ja Setämiehen syödessä kotisohvalla pekonia. KIITOS.

***

Sporty cottage break with a friend was just what I needed. Tho I really also need a yoga trip somewhere warm. Please send money and Mary Poppins.