Niin paljon kuin ruumiinkulttuurista sen eri muodoissaan nautin, niin joskus on hyvä myös sivistyä taiteiden parissa. Tänään piipahdin lapsen kanssa Kansallisteatterissa katsomassa valloittavan Onnellinen prinssi -nukketeatteriesityksen.

Kansallisteatterin Onnellinen prinssi perustuu Oscar Wilden alkuperäistarinaan, musiikin on säveltänyt Maija Ruuskanen, lorujen takana on Eppu Nuotio ja nukkeja ja yleisöä vie omasta lapsuudestanikin tuttu, kuopiolaisen Nukketeatteri Sytkyjen Juha Laukkanen.

Tarina kertoo kultaisesta Onnellinen prinssi -patsaasta ja pääskysestä. Oikeastaan ystävyydestä ja toisten auttamisesta. Vältän spoilerit, vaikka kohderyhmän edustajat eivät varsinaisesti taida osata vielä lukea.

Esitys oli elämys, joka alkoi jo teatterin aulasta, josta Juha Laukkanen haki nuoren yleisönsä. Laukkanen piti oman 3-vuotiaani ja muunkin potentiaalisesti levottomuuteen taipuvaisen köörin lempeässä otteessaan alusta loppuun saakka. Vain muutama katsoja karkaili puolituntisen show’n aikana kulisseihin. Esityksen jälkeen aplodit raikuivat ja pillimehuilla kippisteltiin ala-aulassa.

Meduusanpoikasen mielestä Onnellinen prinssi oli tosi hyvä esitelmä. (Myös keksit ja pillimehu ja junamatka olivat mieluisia.) Itsekin voin ihan rehdisti sanoa, että yllätyin positiivisesti ja viihdyin vallan mainiosti ja haukottelematta.

Esitysajat ovat kohderyhmälle (2-7-vuotiaat) suopeat eli aamuisin/aamupäivisin. Liput maksavat 15 € ja niitä voi tutkailla täältä.

Olimme esityksen ensiaamunäytöksessä kutsuvieraina.

***

Went to see Oscar Wilde’s The Happy prince puppet show with my child and we both had fun. Not kidding here!