Oluen ystävinä Teräsmeduusat arvioivat noin viikottain meduusan verkkoon tarttuneen oluen tai useampia.

Olut on mainiota juomaa. Ehkä jopa juomista parhainta! Ikävää on kuitenkin se, että alkoholipitoisena olutta ei oikein pysty yhdistämään kaikkiin kiinnostaviin aktiviteetteihin (autoilu, useat urheilulajit, raskaanaoleminen). Vaan onko nyt löytynyt poikkeus?

Saimme taannoin kotisalilleni CrossFit Herttoniemeen maistettavaksi pienen erän Koffin Crisp-nimistä alkoholitonta (!) lageria. On tietysti melko hauskaa, että firmassa oltiin ilmeisesti tuumittu, että itähelsinkiläisiä ristiinkuntoilijoita varmaan kiinnostaa kalja (totta kai kiinnostaa!), yleensä kun innokkaille kuntoilijoille tavataan mieluummin markkinoida kaikenlaisia proteiinipirtelöitä. Vaan mikäs siinä, kyllähän kylmä olut treenin päälle maittaa! (Join kyllä palkkarin kuitenkin ensin.)

Crisp on lajityypiltään vaalea lager, ja nimensäkin perusteella voi päätellä, että juomassa on tavoiteltu raikkautta ja kepeyttä. Tavoitteeseen on myös yllättävän hyvin päästy: Crisp on alkoholittomaksi olueksi suorastaan yllättävän hyvä. Tuoksu on maltainen, mutta aika raikas ja kevyt.

Maussa korostuvat myös maltaat, kuten alkoholittomissa oluissa ylipäänsä. Useissa maistamissani saman genren oluissa makea, jopa vähän tunkkainen maltaisuus yhdistyy vetisyyteen, ei siis mikään elämys. Crisp onnistuu välttämään pahimmat karikot, sillä juoma maistuu oikeasti aika raikkaalle ja hyvälle. Se muistuttaa jopa hämäävän paljon taannoin arvioimaamme Lidlin kotimaista kolmosolutta: maku on hento, mutta kuitenkin selvästi lähempänä keskiolutta kuin vettä.

En välttämättä joisi Crispiä suuren makuelämyksen vuoksi, mutta juoma sopii kyllä tilanteisiin, joissa ei syystä tai toisesta viitsi holillista kiskoa: autoilevalle saunailtaan, arki-illan iltakaljaksi, treenin päälle, pieniin päin olevalle tai muuten vaan siemaistavaksi janojuomaksi meille, jotka eivät imelien limonadien päälle mitään ymmärrä. Sen sijaan kesken treenin en suosittele: vatsassa kuplivat hiilihapot tekivät käsilläkävelystä hieman epämiellyttävää!

Olemme muuten arvioineet aiemminkin yhden alkoholittoman oluen, Bavarian Premium Originalin, arvio täällä, sekä alkolittoman lonkeron, arvio täällä.