Meduusan verkossa on ajankohtainen katsaus kiinnostaviin juttuihin netissä ja irl.

Tällä viikolla tarjoamme tekemistä ja lukemista ikäviin keleihin.

Joni Jaakkola: Väkevä elämä

Kirjan luki Lotta:

Olen seurannut (somessa, siis) valmentaja ja Optimal Performance -mies Joni Jaakkolaa mielenkiinnolla jo vuosia. Kaikenlaisen hapatuksen täyttämässä hyvinvointiskenessä Jaakkola on profiloitunut järjen ääneksi, joka ymmärtää että valtaosalla meistä on paljon töitä ja muitakin intressejä kuin hinkata epäkkäitä salilla.

Jaakkolan syksyllä julkaistu Väkevä elämä (Tammi) vastaa hyvin sitä kuvaa, jonka olen kirjoittajastaan saanut sosiaalisessa mediassa: kirjoittaja tarjoaa järkipuhetta ja tsemppiä, mutta myös vaatii lukijaltaan toimia eikä vain meinaamista. Vastuun ottaminen omasta elämästä ja tekemisestä on kirjan punainen lanka: maastaveto on tärkeää, mutta sitäkin tärkeämpää on pitää kiinni sellaisista elämäntavoista, jotka mahdollistavat sen, että elämässä pystyy tekemään asioita joista nauttii. Kirja on virkistävä poikkeus treenikirjamarkkinoilla, sillä siinä ei tuhlata turhan päiten liikaa sivuja kuntoiluliikkeiden opettelulle, mutta osaa lukijoista kirjan elämänhallintapuheet saattavat oudoksuttaa. Jos etsit lukemista jostakin Lihastohtorin ja Esa Saarisen välimaastosta, tämä on kirja sinulle.

Marrasputki

Mietitkö mitä tehdä marraskuussa? No juokset tietysti! Marrasputki on perinteinen juoksijoiden haaste, jossa juostaan marraskuun jokaisena päivänä vähintään 25 minuuttia. Pidempään saa juosta, eikä matkan pituudella ja vauhdilla ole väliä. Kaksi putkea läpi juossut Sofia suosittelee lämpimästi!

Majakka näkyvissä!

Suomen Majakkaseuran elokuva- ja myyjäiskiertue on käynnissä. Esitettävät elokuvat vaihtelevat paikkakunnittain, ja aikataulut löydät täältä. Meitä kiinnostaa erityisesti Haaveena Bogskär – Meloen Suomen majakoille, joka kertoo Antti Härkösen, Pertti Peussan ja Jarkko Uitin vaativasta merimelontaretkestä Bogskärin majakalle. Majakka sijaitsee Maarianhaminasta noin 70 kilometriä etelään avomerellä pienellä luodolla.

Hypi seinille Espoossa

Jos tekee mieli kokeilla jotain jännää ja liikut viikonloppuna Espoon hujakoilla, mene Boulderkeskus Espoon avajaisiin. La 28.10. on ohjelmassa boulderoinnin SM-kisat ja su 29.10. saa kokeilla boulderointia eli sitä seinäkiipeilyä ilman köysiä veloituksetta. Lisätietoa Facebook-tapahtumasta.