“Hei Nina, ootko sä vegaani vai vaan kasvissyöjä?” Öö, en. Mutta tunnustettakoon, että olen ihan vaivihkaa tehnyt yhden petrauksen ruokavaliooni töihin paluuseen liittyen. Eli duunikaverin kysymys perustui näköhavaintoihin meikäläisestä tofucurryn äärellä.

Kotona lasten kanssa ollessani pyrin kokkailemaan aika-ajoin vegeruokaa meille lounaaksi. Setämies on lihan ystävä ja hyvä ruoanlaittaja, joten syön mielelläni hänen miitimpiä sapuskojaan. Mutta kun palasin töihin ja olen täysin päätäntävaltainen omista lounaistani, ajattelin tehdä alusta asti linjanvedon: lounaalla vain kasvis- ja kalaruokia.

Toistaiseksi ei ole tehnyt tiukkaakaan. Kampin lounasvalikoima on kyllä niin yltäkylläinen, että olen huumassa vielä kuukauden jälkeenkin.

Kotona sitten kelpaa nakit ja muussi.

Vinkkinä siis sinullekin, joka pähkäilet liiallista lihansyöntiäsi: kokeile tätä. Astetta hankalampaa toki on, jos ottaa vaikkapa aina eväät töihin, tai ainakin vaatii luovuutta. Mutta ainakin näin pääsääntöisesti ravintolalounaita hyödyntävälle lihan jättäminen lounailta on validi vaihtoehto vähän vegempään elämäntyyliin.

***

I am lunch-time vegetarian nowadays.