Luksusmuijan vastakohta

Olen nyt sattuneista syistä viettänyt poikkeuksellisen paljon aikaa kotona itsekseni – ja lääväytynyt ennätysmäistä tahtia.

Meillä Teriksissä vitsaillaan, että olemme luksusmuijien vastakohtia: aina jokin repsottaa, akat tai ympäristö, yleensä molemmat. Ehtoja läävämuijia. Emme oikein voi sille mitään, läävyys seuraa meitä. Kun lähdemme matkalle, päädymme upeiden jahtien ja kattoterassien sijaan uimaan alasti venelaitureiden välistä ja syömään kebabia repun päällä istuen juna-asemalla.

Läävyys tulee läävämuijan luo. Itävallassa pukeuduimme trendikkäisiin lippiksiin ja kaadoimme pyörätelineen.

Yksin kotona ollessa läävyys ottaa vallan nopeasti. Olen ollut pari päivää saikulla parantelemassa kättä, mutta näytän siltä kuin olisin asunut jossakin kiven alla kuukausikaupalla. Ainoa säännöllinen rutiini on hampaidenpesu, muusta voi luistaa juuri niin paljon kuin huvittaa. Jos ei olisi arjessa ollenkaan sosiaalista painetta tai tarvetta nähdä ihmisiä töiden puitteissa, en varmaan ikinä pukeutuisi ihmisvaatteisiin tai pesisi tukkaa. Kadehdin kotona työskenteleviä, joiden ei tarvitse kärvistellä farkkujen ja rintaliivien ikeessä päivät pitkät.

Läävyys on yhtäältä hirveän vapauttavaa. Kun klähmäinen tukka tai valju meikitön olemus ahdistaa, helpoin ja nopein ratkaisu on vain olla välittämättä asiasta. Luen hämmentyneenä kirjoituksia siitä kuinka jotakuta ahdistaa jos kynsilakka ei ole just eikä melkein tai että tukka ei ole juuri oikein. Ja näissä on aina kyse omasta ulkonäöstä ja pelosta että joku muu ajattelee samoin. Harvaa oikeasti varmasti kiinnostaa kenenkään toisen kynsilakan täydellinen levitys tai riittävän pöyheä tukka. Jos jotakuta muuta häiritsee, niin omapahan on häpeänsä.

Kirjoittaja parhaat päällä ja tukka mintissä Valenciassa. Huomatkaa käsivarren tyylikäs rusketusraita.

Ei sillä ettenkö haluaisi olla ei-lääväinen: olisi ihanaa jos olisi hieno tukka ja laitetut kulmakarvat, mutta kun sellaisia ei ole omasta takaa eikä alan osaamistakaan pätkän vertaa, olen todennut että ehkä meistä kaikista ei vain ole siihen. Läävyys tulee lääviksen luo.

Lisäksi läävyys muuten koukuttaa nopeasti: tänään päätin käydä kaupassa ja teki mieli vastustella sukkien ja ulkoiluhousujen pukemista. Aloitetaan vaikka niistä ja edetään siitä sitten meikkiasioihin kun sen aika on.

Underbara kvinnor vid vatten, indeed. Luxusmuijat auringonottohommissa Espanjassa.

Previous

Nakinpurijan tunnustuksia: vegaaniksikin epäilty

Next

Majakkaretki Söderskäriin

4 Comments

 1. Sup

  Kyllä! Läävämuija ilmoittautuu!!! Itsellä jää ensimmäiseksi pois deodorantin käyttö jollei ole tarvetta mennä töihin tai ihmisten ilmoille. Toisaalta deodorantilla voi sitten yrittää paikata parin päivän suihkuttomuutta.

  • Lotta

   Elämme siitä hienoa aikaa, että on kaikenlaisia suihkunkorvikkeita, kuten dödöjä ja kuivashampoita 😀

 2. Halina

  Täälä kans läävämuija! Se on jo “edustus” kun tukka harjattuna, suihkussa käytynä ja hampaat pestynä. Juhlatilaisuuksin vedän luottomekon/housut (normaalisti juoksuhousut/verkkarit) ja sipaisen huulipunaa. Laittautuminen juhliin max 15min XD yleensä juhlissa on hauskempaa ku ei tagvi stressata meikkiä tai hiuksia. Ja ku näyttää tarpeeks arkena lääväseltä ni muuki huomaa sun panostuksen ku tut juhliin normaalin näkösenä…

  • Lotta

   Todellakin! Tulee tukka kammattuna ja farkuissa, niin kaikkien mielestä on täydessä tällingissä 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén