aknearvet hoito

Miten eroon aknearvista? Nämä niksit toimivat!

Jos olet seurannut blogiani pidempään, tiedätkin että minulla on akne. Varmaan kuuluisi tässä vaiheessa sanoa, että aikuisiän akne, mutta kun se on ollut minulla jostain 14-vuotiaasta, niin ehkä se on joka iän akne.

No eniveis, aknesta jää jälkiä. Voiko aknearpia poistaa, ja jos niin miten?

Sellaisia syviä aknearpia ei kyllä saa pois muuten kuin jollain hionnalla tai laserilla, mitä lie. Että jos kärsit sellaisista aknearvista, niin on turha tuhlata rahaa kosmetiikkaan.

Mutta puhun nyt niistä punaisista ruvista ja länteistä, jotka hengaavat naamalla vielä joku kuukausi, pari varsinaisen finnin jälkeen. Sellaisista aknearvista voi päästä eroon kosmetiikan avulla.

Nehän paranisivat nopeammin jos niitä ei repisi, mutta halojaa kuka pystyy olemaan repimättä! Joten tässä niksini näiden aknearpien tai repimäjälkien poistoon. (Ja nämä tällaiset arvet kyllä lähtevät ajan kanssa, mutta kuka tässä jaksaa odottaa! Siksi nämä niksit.)

eroon aknearvista

Näin pääsen eroon aknearvista

Niksi 1: Kuvankäsittely

Haha tämä ei ole vitsi! Noudatan kuvankäsittelyssä “kauneusvirheiden” osalta ns. kahden viikon sääntöä. Eli jos joku asia ei ole naamassa enää kahden viikon jälkeen, sen saa poistaa.

Tähän kategoriaan menevät finnit ja mustelmat, ja teoriassa myös aknearvet (kaksi viikkoa, kaksi kuukautta…). Jos ne rassaavat minua kuvassa niin otan ne pois, minusta se ei ole huijaamista (koska minulla on SÄÄNTÖ), mutta jos olosi on nyt syvästi petetty niin zorde.

Sitten niksi 2: Ruusunmarjaöljy

En oikeastaan tiedä miksi ruusunmarjaöljy toimii aknearpien poistamisessa, mutta se toimii. Se häivyttää punaisia jälkiä hämmentävän nopeasti. Ja siis ihan oikeasti. Tiedät kyllä miten nirso ja skeptinen olen kosmetiikan suhteen!

Ainoa miinus on se, että öljy on keltaista, ja sitten on kyllä valkoinen tyynyliinakin keltainen. Päivällä ei kannata laittaa kovin paksua kerrosta naamaan tai näyttää äkkiä maksavikaiselta.

Suosittelen siis lähes varauksetta ruusunmarjaöljyä aknearvista eroon pääsemiseksi. Ei ole kallista edes. Käytän nykyään The Ordinaryn ruusunmarjaöljyä, mutta sitä löytyy monilta muiltakin merkeiltä. Saa ihan kivijalasta Suomessa, ekokaupat ja varmaan joku Sokos myy.

Ruusunmarjaöljy toimii nimenomaan sellaisten punaisten finneistä jääneiden läiskien poistamiseksi. Väittävät että se kanssa pitää ihoa nuorekkaana sun muuta, mutta se on sitten toinen juttu uskooko siihen vai ei.

Aknearvet

Niksi numero kolme: Bacibact-voide

En tosiaan tiedä miksi tämäkään toimii, mutta tämäkin toimii!

Kokeilin Bacibactia ihan sattumalta. Sitä oli jääkaapissa ja olin taas aikani ratoksi repinyt koko leuan kirjavaksi. Ajattelin, että jos lykkään jotain tahmeaa rasvaa päälle, niin ehkä ruvet mössööntyvät eikä niiden repiminen ole enää yhtä hauskaa.

Laitoin Basibactia yöksi, ja aamulla naama oli aivan eri näköinen. Tai ainakin vähän eri näköinen. Salva toimii erinomaisesti ja melko nopeasti.

Olin ihan että MIKSI EN OLE TAJUNNUT TÄTÄ AIKAISEMMIN, niin huikea vaikutus oli! Tällaiselle pakkomiellerepijälle oikeasti ihan pelastus.

Tämä niksi toimii lähinnä rupivaiheessa olevien aknearpien hoitoon. Toimii minulla sekä kuivempien että märempien rupien kanssa. Tätä samaa kamaahan saa myös jauheena, että jos finnit tuppaavat kovasti märkimään, niin ehkä jauhe toimisi paremmin..?

Ja vielä virallinen muistutus, Bacibact on lääkeaine ja minä en ole lääkäri! En ole edes minkään sortin kemisti saati kosmetologi. Käytä oman harkinnan jälkeen ja lue pakkauksen ohjeet! (Itse en ole lukenut niitä ja vaan toivon että siellä ei sanota mitään että “älä käytä rikkoutuneelle iholle” tms., mutta ei varmaankaan sanota.)

aknearvet hoito

Niksi nro 4: Alunapuikko

Jaan tämäkin niksin vaikka en ole tätä itse kokeillut! Syynä on se, että uskon että homma toimisi.

Alunapuikkoja myyvät parranhoitoon erikoistuneet liikkeet. Sen tarkoitus on pienen verenvuodon tyrehdyttäminen. Partaa ajaessa kun voi tulla pikku haavoja, niin alunapuikkoa sivellään päälle ja sen pitäisi vetää haava nopeasti kiinni.

No niin tulee haavoja finnejä repiessäkin, ja on oikeasti tosi rasittavaa kun pitäisi lähteä jonnekin ja on juuri närpinyt naamansa hajalle.

Itselläni on alunapuikko ostoslistalla juuri siksi, että sillä saisi torpattua vuodon kun on taas kerran mennyt repimään finnistä ruven irti.

Näiden niksien yhdistelmällä pääsee oikeasti aika hyvin eroon näistä “lyhytkestoisemmista” aknearvista. Tietysti hyvä keino on vaan olla välittämättä ja tosi hyvä keino olisi olla repimättä…mutta en minä ainakaan sitä lopeta, ollaan realisteja!

Itse aknesta taas en ole kokonaan päässyt eroon, mutta näillä tuotteilla naamani on todella paljon paremmassa kunnossa!

Lue myös, että toimiiko gua sha -kampa!

Seuraa myös instagramissa @fitnessfuhrer!

Previous

Lue edes tunti

Next

Näin putsaat juomarakon

4 Comments

 1. Joh

  Jotenkin ihanaa, että on muitakin aikuisia ihmisiä, jotka repivät leukansa verille, vaikka ulos pitäisi olla menossa! Luulin, että vain minä olen niin typerä, etten ole parissakymmenessä vuodessa oppinut, ettei kannattaisi…

  • Sofia

   Mä olen jo ihan antanut periksi sen suhteen että oppisin tästä pois 😀

 2. ken follett

  Ihanaa kun joku tunnustaa harrastavansa kuvan käsittelyä. 😀
  Voisi itsekin tehdä tätä. Akne ollut ja pysynyt 16-vuotiaasta lähtien, vaikka lääkityksellä onkin joten kuten hallussa niin kyllä silti yrittää pukata läpi. Vaikka ikää on 35. Ehkä nyt saa jo muokata kuviaan jos ottaa pannuun, tarpeeksi monta vuotta mennyt tämän kanssa. 😀

  Osaatko sanoa kuinka raskasta tuo ruusunmarjaöljy on? Vaikka en varmaan oikein uskalla, kun on öljyistä huonoja kokemuksia.

  • Sofia

   Sori en huomannut vastata aiemmin! Minusta se on aika jankkia, mutta itsellä se ei kyllä tuki yhtään. Hirveän yksilöllistähän se on että mikä tukkii ja mikä ei. Itse käytän sitä lähes pelkästään arpien alueelle, joskus harvoin laitan koko naamaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén