Mikä ihmeen gua sha -kampa? Kokemuksia!

Tiedätkö sinäkin sen tunteen, että heräät aamulla ja naama näyttää siltä että sinut olisi kaivettu ylös suohaudasta?

Tai sen, että sinulla on joku meno, ja haluaisit näyttää hyvältä, mutta naama on on kuin olisit viettänyt kaksi viikkoa Teneriffalla all inclusivessa, elellen pelkällä pizzalla ja juo kaikki mitä voit -oluella?

Väittävät, että gua sha -kampa on ratkaisu.

Jotkut väittävät myös, että naaman turvotuksen välttää juomalla vettä ja harrastamalla liikuntaa. Kenties vielä sopivan korkea tyyny niin kyllä on erottuvat piirteet taikinanaaman sijaan.

Toiveajattelua sanon minä! Oma naama ainakin päättää olla muffaisa tuolloin ja normaali tällöin, eikä siihen juurikaan vaikuta omat teot. Tai no, jotkut asiat pahentavat, mutta kunnollinen elämä ei auta.

Gua sha -kampa

Käytän gua sha -kamman kanssa esim. Mossan kasvoöljyä ja The Ordinaryn tuotteita.

Näin ollen sitten kokeilin tätä mystistä gua sha -kampaa. Omani on jadekiveä, enkä tiedä mistä se on ostettu, koska sain sen mieheltä lahjaksi. Älä kysy miksi, ehkä hän ei kestänyt kun näytin koko ajan pallonaamalta, tiedä sitten. (No pöh, sain tuon kun sanoin että voiko hän tilata minulle ebaysta jonkun euron ritsan, mutta meni sitten hankkimaan tuollaisen oikean kivisen säilytyspussukoineen kaikkineen.)

Mikä gua sha -kampa?

Gua sha -kampa on yleensä jadea tai ruusukvartsia oleva piikitön tai nystyröity läpyskä, jolla hierotaan naamaa tai muuta kroppaa.

Gua sha -kamman väitetään laskevan turvotusta, parantavan verenkiertoa ja vähentävän juonteita. Väitetäänpä sen myös parantavan ihon sävyä ja poistavan finnejä ja kaksoisleuan, varmaan se myös lisää älykkyysosamäärää ja varaa sulle taivaspaikan, ainahan näissä lupaillaan kaikenlaista.

Gua sha -kamman vaikutus perustuu hierontaan ja kiven viilentävään efektiin. Sitä en tiedä, millä mekanismilla sen väitetään vähentävän juonteita. Ainoa mitä keksin on se, että ihon parempi verenkierto jeesaisi luontaista kosteutusta, joka sitten saisi pienet kuivuusrypyt piiloon.

Jo naamalle ilmestynyt ryppy ei kai nykytietämyksen mukaan lähde kuin kauneuskirurgisilla hoidoilla ja ehkä retinolilla. Että jos meinaat kaapia itsesi rypyttömäksi gua sha -kammalla, niin enpä usko että se onnistuu.

En ymmärrä myöskään miten ne finnit lähtisi. Ihon sävy voi tosiaan gua shalla parantua, koska veri kiertää.

Jotkut menevät niin pitkälle, että väittävät gua sha -kammalla kaapimisen vastaavan kasvojenkohotusta! Tässä taustalla on ajatus siitä, että naaman, kaulan ja niskan lihaskalvot ovat jumissa ja kampaaminen avaa ne. Ja sitten lihakset toimivat paremmin tai jotain.

Usko jos haluat, itse en taida uskoa.

Kokemuksia gua sha -kammasta

Noh suhtaudun siis skeptisesti gua sha -kamman vaikutuksiin. Siitä huolimatta että ilmeisesti sen takana on vuosituhansien kiinalainen perinne.

Gua sha -kampaa käytetään kaapimalla sillä puhdistettua ja kosteutettua, mielellään öljyttyä ihoa. Oikea paine ja kulma sekä sivelysuunnat ovat tärkeitä. Yksinkertaistetusti sanottuna sillä kaavitaan naaman keskeltä ulospäin ja kumpikin puoli erikseen.

Se touhu on mukavaa. Yllättävän mukavaa. Ja kaapimisesta tulee sellainen olo, että naama ON sen jälkeen freesimpi ja vähemmän turvoksissa. Toki kyseessä voi olla arviointiharha, mutta kyllä minä sanoisin että se jotain tekee.

Mitään pysyviä tuloksia en kyllä ole huomannut. Mutta kaapiminen on tosiaan aika kivaa, ja olen jopa ottanut gua sha -kamman mukaan paikkoihin, joissa naaman turvotuksen voisi kuvitella eskaloituvan, kuten lomille (lentäminen, kuumuus, suolainen ruoka, alkoholi, treenaaminen helteessä…).

Gua sha

Netistä saa gua sha -kampoja, ja samoin joistain kivijalkakaupoista, kuten Ruohonjuuresta. Netistä löydät myös kasapäin tutorial-videoita kamman käyttöön.

Sanoisin kyllä, että sama se on millä naamaansa kampaa, ei siihen ole pakko gua sha -kampaa hankkia. Hieronta tai millä tahansa soveltuvalla esineellä kaapiminen toiminee ihan yhtä hyvin. Mutta tuleehan siitä panostanut olo.

Lue myös:

Kasvattaako risiiniöljy ripsiä?

Voiko hunajalla vaalentaa hiuksia?

Seuraa myös instagramissa @fitnessfuhrer!

Previous

Voitteko joogaihmiset selittää, että miksi pitää herätä viideltä?!

Next

Maaseutu-unelmia

1 Comment

  1. Kaisa

    Kiitos monista nauruista, joita sain tekstiä lukiessa. Erityispisteet muffaisasta. 😀 Harkitsen kamman hankkimista, pitäähän sitä lärvinsä eteen edes jotain yrittää. Sitä olen miettinyt, että eikö sukiminen nimenomaan venytä ihoa entisestään. Mutta varmaankin tekniikka on olennainen. Kiitos arviostasi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén