Käyn yhdellä ohjatulla tunnilla viikossa. Miksi se on käsilläseisontaa, eikä vaikka telinevoimistelua, voimailua tai yleistä kehonpainotreeniä?

Arki pikku apinoiden kanssa on aika hektistä. Hiki on päällä pelkästään normi säntäilystä. Joogahaasteita kotona tahkoamalla opin uusia muuvvseja ja ne kehittävät mukavasti lihaskuntoa ja liikkuvuutta. Joskus käyn lenkillä ja satunnaisesti treenaan melkein mitä vaan. Olenhan Teräsmeduusa.

Käsilläseisontatunneilla käyn, koska:

  • On ihanaa keskittyä vaan yhteen asiaan tunnin ajan viikossa. Vaikka siellä tunnilla toki lämmitellään ja tehdään lihaskuntoa, kaikki kuitenkin tähtää yhteen juttuun: käsilläseisonnan masterointiin.
  • Movement Factoryn käsilläseisontatunnilla* on rauhallinen, kannustava tunnelma. Nora Yrjölä vetää treenit ammattitaitoisesti ja osaa huomioida treenaajien eri tasot ja oikut. Osallistujia ei ole liikaa.
  • Kässäri kehittää koko vartalon hallintaa. Käytössä on lihas jos toinenkin sormenpäistä varpaisiin saakka.
  • Ne pienet hetket, kun tuntee onnistuvansa, ovat mahtavia. Harvinaisia, mutta sitäkin hienompia.
  • Kässäriä voi treenata melkein missä vaan. Seinää ja lattiaa tai maata on tarjolla niin ulkona kuin sisällä, kotona kuin vaikka hotelleissa tai toimistolla. Silti ei pidä villiintyä ja heilahtaa kässäriin kylmiltään, tai hajottaa ranteensa tai muita paikkoja.
  • Täydelliseksi ei tule. Jos oppisikin seisomaan tosi hyvin ilman tukea, on liikepankissa tsiljoona eri versiota kokeiltaviksi.

Huvittaako kokeilla? Lämmittele ensin ranteet ja lavat hyvin ja kokeile varovasti seinää vasten. Pro-vinkki on, että kädet pitää ihan ehdottomasti pitää suorina koko ajan. Kaikkea muuta voi testailla. Erittäin lämpimästi suosittelen treenausta Movement Factorylla tai muussa vastaavassa paikassa, valmentajan kanssa kehittyy huomattavasti ketterämmin kuin yksin kotona.

***

Handstand class, my favourite hour of the week.

*Treenaan veloituksetta Movement Factorylla