Miksi kesä on hanurista, top 3

Kesä on minusta kauhean epäreilu homma. Ai että miksi? No siksi:

1: Kesäpaniikki iskee

Kun säätiedotuksessa lopulta pilkahtaa auringon kuva, iskee kauhea hätäännys. Lämmin päivä voi olla koko kesän – tai jopa elämän – viimeinen!

2: To do -lista kasvaa eksponentiaalisesti

Kesäpaniikkia seuraa usein maaninen suorituspaine. Pitäisi tehdä miljoona asiaa: urheilla sitä ja tätä, laittaa parveketta, mennä mökille, mennä terassille, mennä metsään, mennä ulkomaille, mennä maaseudulle, mennä kauppaan ostamaan kaikki kesän uutuusjäätelöt, vaikka tietää että Magnumin minttusuklaapuikkoa ei mikään uutuus pysty päihittämään.

Talvella en ole kovinkaan kiinnostunut kestävyysurheilusta, mutta kesän koittaessa minusta kuoriutuu jonkinlainen maaninen kestävyysnylkky: en haluaisi tehdä mitään muuta kuin juosta ja fillaroida ja haikata kaiket päivät. Etenkin maastopyörän ostaminen kuumottelee tällä hetkellä valtavasti.

3: Tulee huono mieli

Talven ja noin 11 kuukautta kestävän välikauden aikana on helppo unohtaa, kuinka mukavaa kesällä oikeastaan on. Sitten kun kesä tulee, tajuaa kuinka lyhyt se on ja kuinka hyvältä se tuntuu. Olen lähestulkoon joka aamu miettinyt, pitäisikö sittenkin uudelleensijoittaa itsensä vähän lämpimämpään ilmastoon pysyvästi, ikuisen kesän pariin.

 

Previous

Kässäri on kurkoa

Next

Juoksumuistoja

4 Comments

 1. Ihan vain vinkkinä TODO-listan kasvamisen suhteen – älä osta omakotitaloa 🙂

  • Lotta

   Kesällä kieltämättä herää ajatus että olisi ihana asua maalla ja hoitaa isoa taloa ja pihaa 😀

 2. Maastamuuttaja

  Lämpimämmälle ilmastolle vahva suositus 😉 Toki siltikin saattaa kestää tovi, jopa vuosia (kröhöm, en tunnusta..), että pääsee eroon tuosta kesäpaniikki-pakko-olla-ulkona-kun-paistaa -fiiliksestä. Riippunee toki onko kyseessä se ikuinen kesä vaiko vain muutaman kuukauden pidempi, kuten täällä alppien juurella. Mutta suomalaisina me ainakin osataan ottaa kaikki irti (lyhyestäkin) kesästä, heh!

  • Lotta

   Ooh, mäkin haluan Alppien juurelle nauttimaan pidemmästä kesästä!!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén