Ylösalasnaamaongelma

Käsilläseisonta vahvistaa koko kroppaa, lisää coren kontrollia ja pakottaa keskittymään yhteen asiaan kerrallaan. JA saattaa aiheuttaa naamataulun täydeltä punaisia pilkkuja!


Kevyen googlailun perusteella tämä ilmiö on nimeltään petechiae eli petekia eli verenvuotoja ihon pienimmissä verisuonissa. Ne voivat olla oire jostain vakavasta, mutta niitä voi ilmestyä “myös suurten painojen noston tai synnytyksen yhteydessä”. Suuri paino = oma paino. 

Näemmä pilkut ovat vaarattomia jos ne johtuvat selkeästi juuri tällaisesta ponnistuksesta ja niiden pitäisi kadota itsestään parissa päivässä.

Harmi etten tajunnut napata kuvaa silloin, kun nassu oli punakimmillaan! Pilkut ilmestyivät käsilläseisontatunnin jälkeen ja helahtivat kunnolla uudestaan esille, kun sitä seuraavana päivänä kävin kalevalaisessa jäsenkorjauksessa. Nyt iho on jo rauhoittunut.

***

Inversions have all sorts of effects on you. Such as strength, core control and a face full of red dots called petechiae. Harmless but not very pretty.

***

Käsilläseisonnat ja muut treenit Movement Factorylla Helsingin Vallilassa.

Previous

Onnistumisten kaava

Next

Meduusan verkossa 5/17

4 Comments

 1. mses

  Ilmiö tunnetaan tietyissä piireissä myös nimellä krapulapilkut. Näissä tapauksissa pilkut tosin ovat johtuneet rappiollisten elämäntapojen aihettamasta huonovointisuudesta. 😀 Hyvä tietää, että pilkuista ei voi vetää johtopäätöksiä kantajan rillutteluista!

  • Nina

   Juu juu aina voi sanoa seisseensä käsillä koko edellisillan 😀

 2. Saara

  Täällä toinen kenelle tulee noita joskus ylösalaisin ollessa, esim. kässäreissä. Katoavat tosiaan parissa päivässä. Ekan kerran vähän hämmennyin kun niitä ilmestyi.. En edes osannut pelästyä. Mutta eivät tosiaan tule aina. Lähinnä kun joutuu erityisesti ponnistelemaan. Nykyään osaa jo arvata että naama on seuraavana päivänä kirjava. 😀

  • Nina

   Niin, ei kai auta kuin hankkia joku kiva naamari tai tattoo cover -henkinen pakkeli.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén