Tämä lause ratkaisee kaikki työmatkapyöräilijän ongelmat

Tuntuuko työmatkapyöräily logistisesti hankalalta? Onko vaikea yhdistää hiki päässä polkeminen ja palavereissa käyminen? Ei hätää, tällä yhdellä lauseella kaikki sujuu ongelmitta:

“Anteeksi että olen vähän hikinen, tulin pyörällä.”

Totuus on se, että fillaroidessa tulee aina hiki. Ja aina ei pääse työhommiin suihkun kautta. Se ei kuitenkaan ole mikään syy olla menemättä pyörällä, koska fillari on kaupunkiympäristössä täysin ylivertainen ja monelle myös aika- ja rahataloudellisesti ainoa järkevä tapa liikkua.

Olen huomannut, että parhaiten (kuvitellun) kiusaantumisen laukaisee siten, että ottaa oman hikisyytensä puheeksi. Ei tarvitse ruveta erittelemään hikensä laatua ja lukuisia sijainteja, riittää vaikka että perille palaveripaikkaan päästyään pyytää lasin vettä ja toteaa että tulipas pyöräillessä kuuma.

Tämän jälkeen olet paitsi perustellut oman hikisyytesi, myös kenties noussut moraalisesti kaikkien omalla autolla tulleiden yläpuolelle ja saanut puolellesi muut pyöräilijät minkä ansiosta teet paljon enemmän bisnestä kuin siten, että olisit tullut paikalle jollakin tylsällä, ei-hikeennyttävällä vaihtoehdolla.

 

Lisää työmatkapyöräilystä:
Kaikki mitä sinun tulee tietää työmatkapyöräilystä
3+1 syytä miksi työmatkapyöräily kannattaa talvellakin
Autoilija, miksi kiusaat?

 

*Kuvan takki ja reppu saatu Haglöfsiltä.

Previous

Tekee aina mieli sitä toista

Next

Saako ulkonäkö olla treenin tavoite?

2 Comments

  1. Kiitos tästä 🙂 Oon vakavasti harkinnut hankkivani pyörän, jolla vois ajella työmatkat. 12 kilsaa on kuitenkin vielä ihan siedettävä matka, eikö?

    • Lotta

      Joo 12 km on ihan hyvä matka, mutta sen verran pitkä että kannattaa hankkia fillari jolla on hyvä ajaa, ja jos olet aikeissa ajaa ympäri vuoden, sellainen johon saa myös kuviorenkaat syksylle ja nastarenkaat talvelle (eli ei välttis maantiepyörää johon saa vain slicksit) 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén