Olen vähentänyt lihahommeleita ja kiinnostuinkin heti testaamaan minulle uusia proteiininlähteitä, kun tiedote Nyhtöherne-tuoteperheestä kolahti meiliin. Kokkasin kolmesta valmiiksi maustetusta pakastekökkäresetistä arkiruokia perheelle. Upposivat.

Nyhtöhernetuotetestiin pääsi kolmea sorttia: italialaiseen tyyliin maustettuja pihvejä ja kuutioita sekä yrttimaustettuja suikaleita. Pakastetut möykyt on helppo paistaa pannulla, mitä nyt suosittelen varomaan liian kovaa paistolämpötilaa.

Kokatuissa tuotteissa, erityisesti kuutioissa ja suikaleissa, on hämmentävän lihamainen tekstuuri. Mausteet toimivat arkiruokailussa vallan hyvin, eikä taustalta puske voimakas herneen tai muunkaan raaka-aineen maku.

Tein näistä siis vegeburgereita ja pastahässäkkää. Suosikikseni nousivat kuutiot. Myös muille perheenjäsenille maistui. Pasta-annoksia lisämaustoin suolalla, pippurilla ja provencen yrttimausteella, joku tuore yrtti olisi ollut komeampi valinta. Mutta sellaista ei näinä kokkauskertoina ollut köökin pöydällä.

280 g pakkausten hinta on noin 6 € ja infon mukaan näitä (ja uusia kalapuikkoimitaatioita) voi ostaa Cittareista ja joistain K-supermarketeista ja ravintoloissakin saattaa olla listoilla. Tuotteet on valmistettu Itävallassa ja ne ovat vegaanisia.

Tuotteet saatu testailtaviksi.

***

There is a new(ish) veggie protein in town: Nyhtöherne.