Tarvitsen ihmeen (eli siis aurinkovoiteen kasvoille)

Nyt kun minulla on ihan huikea iho, kiitos tämän, tarvitsen aurinkovoidetta kasvoille.

Enkä siis siinä mielessä että entistä skämäihoa ei olisi tarvinnut suojata, vaan siinä mielessä että monet käyttämäni The Ordinaryn tuotteet herkistävät ihoa auringolle.

Lisäksi päädyin sattumalta sellaiseen kuvaukseen, jossa jokin erikoiskamera näytti kaikki UV-säteilyn aiheuttamat vauriot iholle sekä maksaläiskät, rypyt sun muut. Kuvauksen tulos oli tosi hyvä jos niin voi sanoa.

Kuvaaja joutui tarkistamaan ikäni kun ihoni näytti niin paljon nuoremmalta haha! Tai sitten se oli mainoskikka. No eniveis, tämä oli hyvä uutinen siinä mielessä, että olen kasvanut aurinkoöljyjen ja suojakerroin kutosten maailmassa, joten pelkään neuroottisesti ihosyöpää. Tämän (varmaan tosi luotettavan) kuvauksen mukaan ihoni ei kuitenkaan ole hirveästi ottanut itseensä lähimmälle tähdelle altistumisestaan huolimatta.

Aurinkovoide kasvoille

Tämä kuitenkin taas muistutti asiasta, ja tajusin että kuljen suurimman osan kesästä ulkona ilman aurinkovoidetta kasvoille. Tästä pitää tulla loppu, ja vaikka graalin maljan löytäminen olisi varmaan helpompi rasti, ei auta: minun pitää löytää hyvä aurinkovoide kasvoille.

Ongelma vaan on siinä, että naamani ei oikein kestä rasvoja. Nyt olen sen lopultakin tajunnut kun olen käyttänyt vaan seerumeita. Rasvapohjasta menee naama tukkoon. Ei auta vaikka mitä olisi, esim. Whamisan kallis “vesivoide”, Water Cream oli aivan liian tujua minulle.

Mistä siis löytyisi aurinkovoide kasvoille, joka täyttäisi seuraavat ehdot:

– Ohut koostumus, mielellään vesimäinen/ geelimäinen. Tehdäänkö tällaisia edes? Ne uudet aurinkovoidesuihkeet ovat vesimäisiä, mutta silti niljaisia ja tahmeita, kokeilin läpi apteekin koko valikoiman.

– Mieluiten ei jätä mattapintaa, tykkään että naama kiiltää. Toisaalta hakemani aurinkovoide kasvoille ei siis saisi jättää sitä tahmeaa pintaa johon tarttuu tukka.

– Ei sävytä, ei se sävy kuitenkaan ole hyvä vaan tunkkaisen ruskea. Eikä aurinkovoide saisi vetää naamaa valkoiseksi myöskään.

– SPF vähintään 25, mieluiten enemmän. Oikeastaan tarvitsisin kasvoille kaksi aurinkovoidetta: SPF 50 tai total block purjehdusta ja muuta ulkoilua sekä juoksemista varten ja sitten matalammalla suojakertoimella varustetun ihan arkeen. Koska se SPF 50 kuitenkin tukkii ihoa ja tahmaa…

– Ei haise. Nenä on naamassa, joten ei mitään aurinkovoiteen lemua, kiitos.

– Ei tuki ihoa. Siis ei tuki! EI! En tiedä onko kukaan koskaan kuullutkaan sellaisesta aurinkovoiteesta kasvoille, joka ei tuki ihoa, mutta saahan sitä toivoa, eikös?

– Saatavilla kivijalasta ja kohtuulliseen hintaan. Tai no käy netistäkin jos se on helppo tilata eikä toimituksessa kestä 500 vuotta.

Hahahaha tässä tarvitaan ihme eikä aurinkorasvaa!!

Onko sulla suositella jotain aurinkovoidetta kasvoille? Pliis?

Previous

Paljon melua toosasta

Next

Loma-ahdistus ja kesän aarrekartta

13 Comments

 1. Lotta

  Mä en vaan pääse sinuiksi noiden Ordinaryjen kanssa. Oli pakko ostaa paksua perusvoidetta kun kuivi iho ihan mahdottomasti niitä käyttämällä…

  • Sofia

   Käytit väärin! Tai sitten kerroit väärät tiedot sun ihosta mulle 😂

   • Lotta

    Mulla mitään tietoa mun ihosta ole 😀 Tai miten noita käytetään 😀

 2. Vivi

  Clinique even better dark spot defense SPF50. Ensimmäinen aurinkovoide, joka ei ole tukkinut ihoa. Tuotteessa on pieni sävy, mutta se ei näy iholla ja iho jää nimenomaan hieman hehkuvaksi. Kaiken lisäksi ohutta ja hajutonta.

 3. mses

  Tuo aiemmin suositeltu Clinique on pop! Tosin se ollaan kai lopettamassa ja korvaava on nimeltään SPF 50 Mineral Sunscreen Fluid For Face. Myös The Ordinaryn sisarella Niodilla on Survival-seerumista SPF-versio. Itsellä on kuiva iho, mutta sen mitä olen kaveripiiriä kuunnellut, rasvoittuvalle toimivia ovat olleet The Body Shopin Skin Defence Multi Protection Essence SPF50 PA++++ ja korealaiset ohuet aurinkosuojat (esim. Misshalta). Kumpikaan näistä ei tosin toimi, jos syystä tai toisesta haluaa vältellä naamatuotteiden alkoholia tai octinoxatea. Henna listaa hyviä vaihtiksia tähän tapaukseen: https://hennav.fi/2018/03/08/sopivan-aurinkosuojan-loytamisen-vaikeus/

  • Sofia

   Kiitos näistä, perehdyn!

   Mulla on lähinnä se ongelma, että mä en tiedä mitä välttelen…en osaa yhtään sanoa että mitkä ainesosat aiheuttaa ongelmia.

 4. Sanna

  Olen käyttänyt jo vuosia pelkästään Ultra Sun merkkistä, vedenkestävää voidetta, joka on juurikin tuollainen ohut koostumukseltaan. Ainakin suojakertoimet 20 ja 30 mitä meillä on ollut. Toimii erinomaisesti; lätkäistään aamulla ja pestään illalla pois. Ei tarvitse lisäillä päivän mittaan edes alppiauringossa tai purjehdushommissa. Suosittelen kokeilemaan.

  • Liina

   Mä käytin kanssa sitä kun olin kävelemässä Portugalissa ja toimi hienosti. En osaa sanoa oikein siitä, mitä se tukkii ja mitä ei koska iho elää omaansa elämäänsä, mutta aurinkosuojana mainio.

   • Sofia

    Joo siis on mullakin se tilanne, että voin tehdä kaiken kuten mun iho yleensä haluaa ja se saa silti hepulin jostain 😀

  • Sofia

   Tosi monet kehuu tota! Olis kyllä etu että ei tarvitsisi lisäillä, se on ärsyttävää hommaa.

 5. lumikki

  Japanilaisilla on loistavia aurinkosuojia, jotka täyttää kriteerit. Ongelma vain on että… eipä niitä tänne eurooppaan tuoda. 😀
  Kotimaasta saatavana voin suositella apteekista La Roche-Posayn Anthelios XL :ää (pikkupullo kasvoille, niillä on muitakin).

  • Sofia

   Joo voisi olettaa että siellä ollaan perehtyneitä! Varmaan raivokkaalla googlaamisella löytäisi tuotteita ja kai niitä tilattuakin saa, mutta kun ei oikein tiedä mitä etsii niin se on hankalaa…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén