Puuterimainen aurinkosuoja – onko tässä vastaus kaikkiin toiveisiini?!

No ei ole.

Mutta aika kiinnostava tuote puuterimainen aurinkosuoja kyllä on.

Valittelin tuossa äskettäin kun en löydä kasvoille sopivaa aurinkosuojaa. Sainkin useamman vinkin mahdollisesti sopivista tuotteista. Lisäksi googlaus toi eteeni tuotteen, jota päätin kokeilla saman tien!

Kyseessä on Lushin Powdered Sunshine -aurinkopuuteri, joka on siis kirjaimellisesti aurinkopuuteri eikä aurinkopuuteri sanan perinteisessä merkityksessä.

Powdered Sunshine on siis puuterimainen aurinkosuoja, ei ruskeaa sävyä iholle antava puuteri. Aivan aavistus siinä väriä on, mutta edes tällaiselle vaalealle suomalaiselle iholle se ei anna sävyä.

Lush Powdered Sunshine puuterimainen aurinkosuoja

Lushin Powdered Sunshine puuterimainen aurinkosuoja

Powdered Sunshine puuterimainen aurinkosuoja ei myöskään täytä toivepostauksessani esittämiäni vaatimuksia kuin pieneltä osin. Siinä ei ole korkeaa suojakerrointa ja se jättää iholle mattapinnan noin muutamia mainitakseni.

Mutta. Oletan, että puuterimainen aurinkosuoja ei tuki ihoa. Ja se on minulle se kaikkein tärkein ominaisuus! Varmaksi en voi asiaa sanoa, koska kokeiluja on aika vähän takana, ja kuten edellisen aurinkosuojajutun kommenteissa kerroin, en tiedä mitkä aineet ovat ihoni kannalta se ongelma.

No joka tapauksessa, olen nyt testannut tätä Lushin puuterimaista aurinkosuojaa pariin otteeseen, ja toistaiseksi se tuntuu toimivan hyvin. Käytin sitä esimerkiksi ollessani lomalla Tallinnassa. Tuolloin tuli istuttua laivan kannella auringossa, istuttua terassilla auringossa ja istuttua puistossa auringossa sekä käveltyä ympäriinsä kaupungilla, auringossa! Lisäsin tuotetta kerran (mikä on ohjeistusta vähemmän!) ja se tuntui toimivan hyvin.

Puuterimainen aurinkosuoja on kätevä useammasta syystä: sen voi ottaa käsimatkatavaroihin (vaikka toki monilta merkeiltä saa voidemaista aurinkosuojaa 100 ml pullossa, jopa Lidlistä), sitä on helppo levittää ilman tahmaa, se poistaa kiiltoa (monihan tätä ominaisuutta kaipaa), sitä voi laittaa jakaukseen, se ei tunnu klähmäiseltä…

Plussaa tuli myös siitä, että puuterimaista aurinkosuojaa on tosi helppo laittaa ja se levittyy nätisti. Vasta parin kerroksen jälkeen ja aika ryytyneissä tunnelmissa iltasella se näytti vähän hiekkaiselta naamalla.

puuterimainen aurinkosuoja

Mikään täydellinen tämä Lushin Powdered Sunshine -aurinkosuoja ei kuitenkaan ole. Suurin ongelma on siinä, että suojakerroin on vain 15. Toinen ongelma on siinä, että se haisee hipille. Kolmas ongelma on se, että itse en ainakaan yhtään tiennyt että milloin tuotetta on naamassa tarpeeksi. Voidemaisesta aurinkosuojastahan annetaan tarkat ohjeet, että kuinka paljon sitä pitää laittaa (ja se määrä on muuten varmaan triplat siitä mitä normaalisti laittaisi!), mutta tässä ei ohjetta ole.

(Neljäs sitten se puuterimaisuus, eli vaikka en halua aurinkovoiteesta öljyisenä kiiltävää naamaa, mattapinta ei oikein ole mun juttu…mutta tämähän on mielipideasia. No ehkä se, onko hipin haju ongelma vai ei, saattaa myös jonkun mielestä olla mielipideasia…)

Eli ainakaan näin vaaleaihoiselle Powdered Sunshine ei riitä minnekään merelle tai rannalle aurinkosuojaksi, mutta näkisin että se on tosi kätevä silloin kun päätyy vaikka töiden jälkeen jonnekin aurinkoon ja tarvitsee jotain suojaa.

Hintaa on vajaat 15 euroa/ 70 grammaa. Netissä lupaillaan pullollisen kestävän pitkään, ja hinta on varsin kohtuullinen verrattuna muiden merkkien puuterimaisiin aurinkosuojiin. Toki muissa tuotteissa saattoi olla sitten myös korkeampi suojakerroin.

Previous

Banaani, banaani eli no oliko se ferritiini?

Next

Älä setä selitä

1 Comment

  1. Liina

    Tavallaan kiinnostaisi. Mutta kun se on Lushin tuote, enkä voi ees aatella sitä kauppaa ilman, että alkaa päätä särkeä.

    Se… no sanoithan sä tuossa jo, että haisee hipille … mutta on siis hajustettu?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén