Nina saa aina välillä testattavakseen tuotteita, joista en vaan voi pitää näppejäni erossa. Niin kävi tälläkin kertaa, ja hetken ruinattuani sain itselleni uuden repun. 

Uusi reppuni on Haglös Vide Medium. Valmistajan mukaan sen vetoisuus on kaksikymmentä litraa, siinä on paljon taskuja ja se soveltuu hyvin kaupunki- ja retkeilykäyttöön.

Aiemmat reppuni ovat olleet Ospreyn talon 11, Raptor 14 L ja Ortliebin Flight 27. Raptorin lukuisat turhat ja pienet taskut tekivät isompien tavaroiden mahduttamisen reppuun todella vaikeaksi ja sinnikkään vääntämisen jälkeen annoinkin repun itselleni turhana pois. Talon on ollut luottoreppuni jo vuosia, mutta se on ikävä kyllä niin pieni, ettei 15” tuuman läppärini mahdu siihen. Oikeastaan se on niin pieni, että sinne ei mahdu juuri muuta kuin lompakko, avaimet, joku kirja ja vesipullo. Tämän takia päätinkin jo muutama vuosi sitten hankkia itselleni isomman sateenkestävän repun, Ortliebin. Ortlieb on reppuna todella jämäkkä ja vieläpä täysin vesitiivis. Ikävä kyllä repun muoto tekee siitä pienemmän tuntuisen kuin mitä valmistajan antamat litramäärät antavat ymmärtää. Lisäksi Ortliebin vesitiiviit vetoketjut ovat tuskaisen kireät ja niitä saa punttisäijäkin kiskoa naama punaisena, mikäli mielii käsiksi repun sisältöön.

Käytän reppua yleensä joko työ- tai koulumatkoilla. Työmatkat sujuvat autolla, eikä reppuun tarvitse mahtua kuin A4-kokoinen kalenteri, nippu papereita, kyniä, avaimia, lompakko, satunnaisia työkaluja ja muuta tilpehööriä. Tällaiseen reissuun Osprey on ollut ihan toimiva valinta. Ja mikäli olen perjantaina matkalla kaverille, niin reppuun on saanut selkäkovikkeen ansiosta tungettua muutaman bissenkin, ilman että olen mustelmilla kun pääsen perille.

No, heti alkuun Haglöfs ei tehnyt mitään hirveää vaikutusta. Se tuntui jotenkin tylsältä, eikä tarpeeksi tekniseltä. Lisäksi vaihto 20-litraiseen reppuun liian pienestä 27-litraisesta hirvitti. Olin tietenkin totaalisen väärässä. Ensiksikin Haglöfs vetää valehtelematta enemmän tavaraa kuin 27-litrainen Ortlieb. Kun menemme Ninan kanssa yhdessä salille, Haglöfsiin mahtuu molempien treenikengät, juomapullot, kännykät, lompakot ja muut tilpehöörit. Kouluun lähtiessä se syö helposti 15-tuumaisen läppärini, nipun artikkeleita, A4-kokoisen kalenterini, kuppikuulokkeet, laturin, hiiren ja muut härpäkkeet. Tilaa jää hyvin yli vielä vaikkapa pipolle ja hanskoille. Lisäksi reppu on huomattavasti kevyemmän tuntuinen kuin kankea Ortlieb, säilyttäen silti muotonsa. Ainut kuumottava puoli joka Haglöfssissä on, on sen vedenpitämättömyys. Elämäni on kirjaimellisesti kiinni läppärissäni. En tiedä repisinkö ensin pelihousuni, vai olemattomat hiukseni, mikäli se tuhoutuisi. Viime keskiviikkona kävelin muutaman kilometrin reippaassa räntäsateessa. Kun tarkistin repun sisällön kuntoa, huomasin, että vaikka pinta oli imenyt itseensä kosteutta, paperit ja läppäri vaikuttivat kuitenkin kuivilta. Eli, katastrofi vältetty.

Haglöfs on ollut mukanani Italian Alpeilla, työmatkoilla ja koulureissuilla. Tähän mennessä kaikki on mennyt hyvin, mutta kesällä pyöräillessäni pelkään, että Haglöfsin selkätuuletuksen puute tekee siitä tuskallisen käyttää. Lukuisia reppuja omistaneena voin kuitenkin sanoa, että se on tähän mennessä kaikista paras kompromissi, johon olen törmännyt.

Yleisesti ottaen, Haglöfs Vide Medium on, kuten valmistajakin sanoo, laadukas päiväreppu, joka soveltuu ominaisuuksiensa ansiosta monipuolisesti kaupunki- ja retkeilykäyttöön. Siinä on sopivasti taskuja, tietokoneelle tai tabletille löytyy oma osasto juomaleilille tarkoitetusta tilasta repun selkäkovikkeen ja repun välistä, ja se on kevyen tuntuinen. Laadukkuudesta, materiaaleista ja mm. klipsien koosta voisi olla eri mieltä, mutta koska repun saa omakseen alle 80 eurolla, ihan mahdottomasti niistä ei voi valittaa. Oikeasti, tämä on reppu, jota en missään tapauksessa anna pois.

Plussat:

+ Kevyen tuntuinen
+ Mittojaan tilavampi
+ Hylkii vettä
+ Monipuolinen
+ Kova selkä

Miinukset:

– Hylkii vettä, muttei ole vedenpitävä
– Hieman rimpulan oloiset materiaalit
– Tylsän näköinen
– Selkätuuletus on olematon

***

My husband tested Haglöfs Vide Medium and thinks that it is the best compromise he could think of. Light, spacious, water-repellent tho not water-resistant, looks a bit boring but is easy to use in everyday adventures.

***

Reppu on saatu blogin kautta.