Meduusan verkossa on ajankohtainen katsaus kiinnostaviin juttuihin netissä ja irl.

Temptation Island Suomi

Tuntuuko siltä, että oma elämä ei ole ihan aina hanskassa? Vaikuttavatko omat elämänvalinnat välillä kyseenalaisilta? Pikafiksit oman elämän arvostamista saa avaamalla telkkarin. Temptation Islandin Suomi-version kolmas kausi käynnistyi viime viikolla. Konsepti on edelleen sama: neljä pariskuntaa lähtee kolmeksi viikoksi Thaimaahan dokaamaan löyhämoraalisten sinkkujen keskelle. Ensin on bileet, sitten seuraavana päivänä joutuu iltanuotiolle katselemaan kumppaninsa pöljäilyjä videolta. Juontaja Sami Kuronen esittää empaattista mutta yrittää samalla tehdä kärpäsestäkin härkäsen: “Miltä susta tuntuu kun sun mies tuolla tavalla on uima-altaassa sinkkunaisten kanssa?” “Rikkooko tämä teidän yhdessä sovittuja sääntöjä?”

Oma elämä ei enää tunnu yhtään pöljemmältä, kun katselee off-seasonina resorttiin lukittuja ihmispoloja tekemässä sitä mitä off-seasonina resorttiin lukitut ihmispolot tekevät: ryyppäävät ja livahtavat toistensa sänkyihin.

Pohjattoman viihdyttävä ohjelma TIS on silti, ei siinä mitään. Ilman ohjelmaa meillä ei olisi jumppapariskunta Akia ja Ritaa, Bile-Dania tai Tissi-Eveä. Ilman ohjelmaa me täti-ihmiset emme tietäisi, että lippahattu puetaan päähän nykymuodin mukaisesti näin:

Testissä epäjäätelöt

Apetit Vegepops-“mehujäät” ovat vegaanisia, valmistettu Suomessa, eikä niihin ole lisätty sokeria. Kannatettavaa. Harmillisesti raatimme suorastaan järkyttyi niiden mausta.

Punajuuri-mansikka maistui etikkapunajuurille, porkkana-mango kasvissosekeitolle ja keltainen porkkana-ananas ei millekään. Niin kiva idea kuin tällainen kasviksista ja hedelmistä tehty “mehujää”/”jäätelö” onkin, ei homma vaan toimi. Emme suosittele. (Mutta tulet varmasti löytämään kymmeniä lifestyle- ja hyvinvointiblogien arvioita, joissa sanotaan Vegepopsien olevan parempaa kuin kermajäätelö, aivan ihanaa ja niin raikasta!)

Myös Ingman on vegaanien herkkusuiden puolella ja uudistanut anti-kermajäätelöittensä valikoimaa. Edustajistomme ja pari meduusanpoikasta kävi pressissä tyyppaamassa Choice-tuoteperheen. Soijajätskit maistuivat soijajätskille, paitsi mansikka oli hyvää, mantelipohjainen uutuus oli makoisa ja riisijäätelöt oikeastaan varsin ok. Myös vanilja, joka yleensä on hyvää vain kermaisena versiona. Poikasista puhekykyisempi arvioi: “Äiti, kaikki ne jätskit oli minun mielestä tosi hyviä.” Ei kait siinä sitten. Pakastealtaalla käsi osunee kuitenkin mieluummin esim. Fazerina-purnukkaan. Mmmmm. Luithan jo suuren uutuusjätskitestijuttumme?

Ilmasto muuttuu ja vie kahvin mennessään

Helsingin Sanomat iski eetteriin todellisen kauhu-uutisen. Etenevä ilmaston lämpeneminen saattaa supistaa vain tietyillä korkeuksilla viihtyvän kahvipensaan viljelyalaa niin, että jopa puolella alueista viljely muuttuu mahdottomaksi. Climatic Change -lehteä lainaava artikkeli kertoo lisäksi, että samaisesta syystä villikahvi saattaa lajina kadota kokonaan. Ilmastonmuutos ei liene kovin mieltäylentävä tapahtuma muutenkaan, mutta vannoutuneina kahvin ystävinä olemme erityisen pöyristyneitä tästä mahdollisesta seuraamuksesta.

Viikon todellinen mediapommi

… on tietenkin meidän puskanhölväyspostauksemme nosto Comon uutiseksi ja erityisesti se, että tämä juttu oli keskiviikkona yksi Amppareiden luetuimpia. Pimppi! Klikki! LMAO.