Kun kutsu kuuluu nakuilemaan kehopositiivisuuden merkeissä, ovat meduusat valmiina. Jokuhan saattaisi kuvitella, että vähemmästäkin nuo keekoilevat kameran edessä estottomasti, mutta tällä kertaa olemme kyllä edistämässä oikeasti tärkeää asiaa.

Kehopositiivisuus ja itsensä hyväksymisen sanoma on levinnyt ja saanut paljon lisää jalansijaa. Silti elämme edelleen hyvin ristiriitaisessa ympäristössä, joka toisaalta kannustaa arvostamaan itseä, mutta toisaalta painostaa laihduttamaan ja kohtelemaan omaa kehoa äärimmäisen ankarasti.

Lauantaina 6.5. vietettävä Älä laihduta -päivä kannustaa ihmisiä luopumaan jatkuvasta laihdutusajattelusta ja hyväksymään itsensä ihanana sellaisena kuin on.

Syömishäiriöliiton jäsenjärjestö Etelän-SYLI ry toteuttaa kehopositiivista sanomaa levittävän Älä mahdu muottiin -valokuvauskampanjan yhdessä Ihana Elämys Oy:n valokuvaajien Mirkku Merimaan ja Nina Stoltin kanssa. Otimme varaslähdön ja kävimme kuvauttamassa itsemme jo vähän etukenossa, jotta pääsemme puffaamaan tätä mahtavaa kamppista.

Koska, vaikka kyborgimme Teris-Miia ei olekaan koskaan laihduttanut, on suurimmalla osalla jopa meistä jos kaikenlaisia muistoja ajoista, jolloin olisi halunnut mahtua muottiin. Ninan lapsuudessa telinevoikkavalmentaja kehotti laihduttamaan pari kiloa 38:sta alaspäin ja teini-iän tavoitenaisen malleja olivat aivan normaalisti 90-luvun todella laihat missit ja tähtitytöt. Sofia on samaan tapaan tuntenut olevansa liian lihava noin 25-vuotiaaksi saakka eikä hänen tuntemistaan naisista juuri kenelläkään ei ole normaalia suhtautumista ruokaan. Lotan muinaiset napaläskit ovatkin jo klassikkoainesta. Onneksi nyt tiedämme paremmin. Siis miten ubeita me ollaan!

… ja koska säkin oot, Mirkku ja Niina kutsuvat myös sinut ja ystäväsi Älä mahdu muottiin -kuvauksiin to 4.5. ja pe 5.5. klo 12.00-18.00 studiolleen Helsingin Kalasatamaan (tapahtuma Facessa täällä).

“Kuvassa esiinnytään alasti mallinuken kera (alushousut saa jättää jalkaan ja olemme järjestäneet studiolle rauhallisen pukeutumistilan niin, että kuvaan pääsee suoraan mallinuken kera). Kuvaus kestää pari minuuttia per henkilö, aikaa EI TARVITSE VARATA ennakkoon.

Kuvat jaetaan Älä laihduta -päivän aamuna 6.5. Etelän-SYLI ry:n Facebook-sivuilla, josta ne voi käydä lataamassa omaan käyttöön. Muista haastaa mukaan kaverisi: koska nukkeja on kaksi, voitte olla kuvassa vaikka yhtä aikaa!”

Menkää hyvät ihmiset kuvattaviksi jos suinkin pääsette. Kuvaushetki on tehty luontevaksi, kuvaajat ovat mukavia ja aikaa kuluu tosiaankin vain minuutti riisumiseen, kaksi kuvaamiseen ja minuutti pukemiseen. Tulos, ulos ja someen. Ja jos nyt on niin, että et pääse, kannattaa kuitenkin pysyä kuulolla. Kampanja ei jää yhden päivän ihmeeksi, vaan jatkoa on luvassa mahdollisesti in a location near you.