Yhteistyössä Engelberg-Titlis

Jos joskus on oikea paikka ja aika tehdä aurinkotervehdyksiä, on se vuoren laella auringon noustessa.

Lue aikaisemmat Sveitsi-postaukset:
Unelmalomalla Engelbergissä
Polkujuoksua Sveitsissä
Sähköpyörällä Alpeilla

Yksi Engelbergin-reissun aktiviteeteista oli vahvemmin omalla epämukavuusalueella: lupasin lähteä mukaan auringonnousun joogaan. Tällit joogaporukan kanssa tehtiin hiihtohissille puolen seitsemän jälkeen, josta aloitettiin matka vajaaseen kahteen tonniin joogamestoille. En ole aamuliikkuja enkä tosiaankaan mikään lahjakkuus liikkuvuuteni suhteen, joten tunnille meneminen hieman jännitti.

Matkalla ylös Brunnille piti kaivaa kaikki lämpimät kamat päälle, sillä keli oli varsin kylmä ja kostea. Pelkästään matka parilla hiihtohissillä ylös vuorille oli mahtava, kun pääsi tuolihissistä ihastelemaan, kuinka aurinko alkoi osua korkeimpiin huippuihin.

Maisemat joogapaikaltamme. Alempana Brunnin maja, josta sai hyvää aamupalaa.

Joogaopettajamme Marina Branger Baltermia veti meille puolentoista tunnin vinyasa-harjoituksen, jossa tehtiin sekä staattisia että dynaamisia liikkeitä. Ja totisesti, jos ennen olen pitänyt aurinkotervehdyksiä jokseensakin puuduttavina ja toisteisina, tajusin tuolla ensimmäistä kertaa liikesarjan varsinaisen pointin: keho lämpenee ja vetreytyy uuden päivän kunniaksi. Tosin auringolle saimme heittää hetkeksi hyvästit, kun jouduimme pilvien nielaisemaksi. Maagista sekin, kun ympäristö katoaa kokonaan.

Välillä saattoi keskittyminen vähän herpaantua kun tämä söpöläinen oli omistajansa mukana joogatunnilla.

Vaikka teenkin joogatyyppisiä harjoituksia liikkuvuuden parantamiseksi parhaillaan useita kertoja viikossa, en ole koskaan innostunut varsinaisesti joogasta. Mutta jos sitä saisi aina tehdä tällaisessa ympäristössä ja tunnelmassa, olisin varmaan ihan että #yogaeverydamnday.

Joogan jälkeen oli suunnitelmissa pulahtaa viereiseen järveen, mutta pilvinen viileä keli sai valitsemaan sittenkin aamupalan ja monta kuppia kahvia Brunnihüttellä hyisessä vedessä polskimisen sijaan. Melkoisen hyvä startti pitkälle juoksu- ja vaelluspäivälle!

Lisätietoja Engelbergin aamujoogasta ja Marinan muista tunneista (kuten Ski & Yoga sekä Climb & Yoga -paketeista!) löytyy täältä.

 

Enemmän fiiliksiä paikan päältä kannattaa katsoa Instagramista tililtä @lottapumpui, siellä on highlightina Sveitsin-matkan tunnelmia kymmenien kuvien ja videoiden muodossa.

 

// Engelberg-Titlis tarjosi minulle kahden yön majoituksen Trail Hotel Engelbergissä, ruoat sekä joogatunnin ja sähköpyörän vuokran. Viikon junapassin tarjosi Switzerland Tourism.