Okei, puolustaudun aluksi sillä, että olin ollut jo viikon hirveässä flunssassa ja painuin apteekkiin sen yhä jatkuessa.

Heikentyneessä tilassani ostin risiiniöljyä, jonka väitetään muun muassa kasvattavan ripsiä ja kulmakarvoja. Mutta kaipasin edes jotain tekemistä!

Pullo Acon luomulaatuista öljyä maksoi kympin (50 ml), jos tuntuu tyyriiltä niin hae ummetushyllyltä samalla hinnalla desi. Ei ole vitsi, sieltä se löytyy.

risiiniöljy ripset

Väitetään, että risiiniöljy saa ripset ja kulmakarvat kasvamaan. Jotkut menevät niin pitkälle, että väittävät risiiniöljyn myös tummentavan karvoja.

Acon purtilossa sanotaan, että risiiniöljy käy ripsien ja kulmien lisäksi myös hiusten ja parran hoitoon.

No ensinnäkin väite siitä, että risiiniöljy pistäisi ripset tai muut karvat kasvamaan, on aika epäilyttävä. Siis millä perusteella öljy vaikuttaisi karvatuppeen?

Jos kulmat on raivonypitty ysärillä viivoiksi, niin on tasan se ja sama mitä öljyä niihin hinkkaa vai jättääkö hinkkaamatta. Saisi olla öljyä suoraan Getsemanesta, että alkaisi kuolleet karvatupet heräämään henkiin.

risiiniöljy kynnet

No entäpä risiiniöljy & ripset? Kasvattaa kuin parahin seerumi, väittävät. Itse olen teoriassa kokeillut muutamaa ripsiseerumia jotka olen saanut näytteenä. Käytännössä olen unohtanut käyttää niitä.

Mutta ripset ja risiiniöljy oli kombo jonka yhteensopivuuden aioin todenteolla selvittää. Siksi pidin purtiloa yöpöydällä, ja sivelin risiiniöljyä ripsiin lähes uskonnollisen säntillisesti.

Tulos: jokin kyllä kasvoi, mutta valitettavasti kyseessä oli silmäpussit eikä ripset!!

Risiiniöljy turvotti naamaan kunnon “olen ollut viikon lomalla Saksassa syömässä VAIN makkaraa ja juomassa AINOASTAAN olutta JA lisäksi olen itkenyt joka ilta SEKÄ nukkunut pölykasassa” -pussukat. Hyväksyin tämän ja jatkoin sitkeästi risiiniöljyn ripsiin sivelemistä.

Toimiiko risiiniöljy ripsiin?

Risiiniöljykokeilu ei johtanut mihinkään. Quelle surprise, kuten kosmetiikkaranskan opinnoillani voisi todeta.

Mutta mitä risiiniöljy teki? Kynsiin laitettuna se toimii hyvin. Kynsinauhat ovat edelleen kuivat, mutta kynnet ovat kiiltävät ja joustavan oloiset. Lisäksi kämmenselkien kylmyydestä johtuva kuivuus on helpottanut.

Aloin myös tunkemaan risiiniöljyä sieraimiin, koska kuiva sisäilma kuivattaa myös nenän limakalvot. Harmikseni en huomannut myöskään nenäkarvojen kasvua.

Eli plätiköihin skämäkynsiin voisin risiiniöljyä suositella. Sen sijaan en oikein näe hyötyä sen sivelemisessä ripsiin tai kulmakarvoihin. Nenään laittaessa se haisee.

Väittävät, että ripsiseerumilla saa aikaan näkyvää eroa. Risiiniöljyllä ei.