Toimistonäädän pelastus: testissä BackBeat Go 810 -vastamelukuulokkeet

Tiedättekö sen tunteen, kun ensi kertaa kokeilee jotakin ja saman tien katuu miksei ole kokeillut sitä aikaisemmin? Kun ensi kertaa laitoin vastamelukuulokkeet päähän, se oli menoa.

Yksi parhaista asioista töissä on sosiaalisuus. Ja se on samalla yksi pahimmista. Avokonttorilla on hirveä häly, porukkaa lappaa sisään ja ulos, tuotantoja suunnitellaan, puhelimessa kailotetaan, kadulla tehdään porauksia, ilmastointi ja serverit humisevat. Välillä keskittyminen on todella vaikeaa, ja ulkopuolista maailmaa on vaikea sulkea pois.

Mutta onneksi on teknologia, tuo 21. vuosisadan taikuus. Sain testiin Plantronicsin BackBeat Go 810 -vastamelukuulokkeet muutama kuukausi sitten, ja takaisin ei ole menemistä. Miten olen voinut pärjätä ilman vastamelukuulokkeita koko elämäni?

Aktiivinen melunvaimennus suodattaa ulkomaailman meteliä pois yllättävänkin tehokkaasti. Täysin hiljaista ei konttorilla tai liikenteessä tietenkään ole, mutta taustahäly häviää miellyttävästi pois ja keskittyminen omiin hommiin paranee, kun ei koko ajan huomioi mitä muut tekevät tai puhuvat tai mitä ulkona tapahtuu. BackBeateissa on kaksiportainen aktiivinen melunvaimennus, jota voi säätää kuulokkeiden napeista tai applikaatiossa. Valmistaja suosittaa alempaa tasoa konttoriympäristöön ja korkeampaa vaimennusta liikenteeseen, mutta itse olen pitänyt kuulokkeita täpöllä joka paikassa.

Yksi huono puoli kuulokkeissa kyllä on. Kun tottuu olemaan uudessa pienessä hiljaisemmassa kuplassaan, alkaa tajuta kuinka paljon hälyä ympärillä on. Kun otan kuulokkeet pois päästä töissä, kiinnitän entistä enemmän huomiota siihen, kuinka paljon laitteet hurisevat ja kaikenlaista ärsyttävää ääntä kuuluu joka puolelta. Töissä on jo vitsailtu kuulokeaddiktiostani ja viitattu useampaankin kertaan Netflixin Atypical-sarjan päähenkilöön, joka ei mene mihinkään ilman vastamelukuulokkeitaan.

Jos meteli töissä äityy erityisen hurjaksi, laitan melunvaimennuksen lisäksi päälle myös musiikin. Kuulokkeiden äänentoisto voisi olla omaan makuuni hieman robustimpi ja syvempi, mutta tasoja onneksi pääsee säätämään enemmän mieleisekseen applikaatiossa. Ladatakaan ei tarvitse ihan koko ajan, sillä akku kestää 22 tuntia vastamelutilassa ja 28 tuntia musiikkitilassa.

Kuulokkeet ovat melko kookkaat, ja nappikuulokkeisiin tottuneella olo oli ensin kuin helikopteripilotilla isojen törökkien kanssa. Silmälasien käyttäjä saattaa joutua hieman justeeraamaan sankoja ja kuulokkeita, ja itselläni rillit alkavat painaa helposti päätä, jos pidän kuulokkeita monta tuntia putkeen. Kuulokkeiden painikkeet eivät ole kaikkein loogisimmat, mutta lopulta hommasta pääsee jyvälle, tosin vastamelutoimintoja on paljon helpompi säätää puhelimesta kuin napeista. Applikaatiossa voi myös valita, kuinka monta tuntia aktiivinen melunvaimennus on päällä putkeen, mikä on mainio ominaisuus, jos mielii säästää akkua.

Plantronics BackBeat Go 810, ovh 149 euroa

Plussat:
Kaksiportainen aktiivinen melunvaimennus
Pitkä akunkesto

Miinukset:
Epäloogiset napit
Kuulokkeet alkavat painaa päässä monen tunnin käytön jälkeen

 

//Kuulokkeet saatu Plantronicsilta.
// Kuvat JH

Previous

Kasvattako risiiniöljy ripsiä? Lahjomaton testi!

Next

Suuri syntyvyyskeskustelu

1 Comment

  1. Marikki

    Ra-kas-tan vastamelukuulokkeita. Pitkällisten tutkimusten jälkeen päädyin siihen, että Bosen QuietComfort 25:t ois parhaat, mutta näin jälkikäteen ois melkein kantsinut latoa pöytään muutama seteli lisää ja panostaa langattomiin 35:iin. Näissä ei siis ole oikeastaan muuta eroa kuin langattomuus.

    Ai miksi parhaat? Koska a) todella hyvät vastameluisuudessaan ja b) törkeen mukavat. Miinusta hinnasta, mutta omani kyttäsin Amazonin alesta sopuhintaan jolloin en joutunut kärsimään ovh:ta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén