Kaupallinen yhteistyö: Hyvinvointistudio Lupaus

Blogiani seurailleet tietävätkin vallan mainiosti, että olen viime aikoina kuntouttanut coreani. Lapseni ovat nyt 3,5- ja 1,5-vuotiaat, ja luulin palautuneeni raskauksista ja synnytyksistä vallan mainiosti, kunnes alkukesästä sain kuulla kramppailevan ylävatsani johtuvan suorien vatsalihasten erkaumasta. Tai oikeastaan siitä, että syvät vatsalihakset eivät aktivoituneet kunnolla. Olen käynyt asiaan vihkiytyneellä fyssarilla saamassa henkilökohtaista kuritusta asiaan liittyen ja opettelen päivittäin käyttämään syviä äbsejäni oikein. Väittäisin, että tilanne on merkittävästi parempi kuin muutama kuukausi sitten, eli vaivannäkö kannattaa.

Olen tosiaan itse niin onnekkaassa tilanteessa, että pääsin yhteistyödiilin tiimoilta huoltamaan keskivartaloani ammattilaisen kanssa. Unelma-asetelma toki olisi sellainen, että kaikki Suomi-äidit pääsisivät synnytettyään heti ammattimaiseen, henkilökohtaiseen palautumiskouluun, jossa kropat laitettaisiin kuntoon lantionpohjan lihas kerrallaan. Valitettavasti tällä hetkellä on kuitenkin niin, että äitien synnytyksen jälkeinen hoiva on aika pitkälti kunkin omalla vastuulla. Jokainen lapsen saanut tietää, että erityisesti ensimmäisen vastasyntyneen kanssa on enemmän tai vähemmän pihalla, eikä oma hyvinvointi ole etusijalla. Jos onkin, haaveet koskevat lähinnä nukkumista. Treenata ehtii myöhemminkin, ja niin se toki onkin, mutta lantionpohjan ja syvien vatsalihasten treenin aloittamisen tulisi olla jotakuinkin pakollista asap ponnistusvaiheen jälkeen.

Tämän pitkähkön pohjustuksen jälkeen vinkki ja alelinkki kaikille viimeisillään raskaana puhiseville, tuoreille äideille ja myös teille, jotka epäilette kärsivänne samoista vaivoista kuin minä: keskivartalo ei olekaan palautunut toimintakelpoiseksi, vaikka synnytyksestä on jo pidempi aika ja kunto on muutoin hyvä. Jos lähiseudullasi ei ole lantionpohjan ja vatsakapselin kuntouttamiseen erikoistuneita fysioterapeutteja tai muita alan ammattilaisia tai syystä tai toisesta et voi tai halua käyttää heidän palveluitaan, voit osallistua Hyvinvointistudio Lupauksen verkkovalmennukseen Äitikurssi – kuntouta keskivartalo. Olen kahlannut kurssimateriaalin läpi ja suosittelen sisältöä lämpimästi. Yksinkertaiset, lempeät ohjeet ja liikkeet sopivat päivittäin kotona tehtäviksi. Kurssilla edetään rauhaisaan tahtiin, mutta liikkeet tuntuvat kuitenkin tehokkailta ja kun päivän liike kilahtaa sähköpostiin, tulee se todennäköisemmin tehtyä kuin liike, joka on vain muistin varassa tai randomisti netin syövereissä. Kurssi kestää viisi viikkoa ja ohjeita on jokaiselle arkipäivälle.

Tällainen kurssi on muuten aika kiva lahjaidea äidille.

Mutta siis, seuraava Lupauksen Äitikurssi alkaa maanantaina 4.9.2017 ja saat siitä 20 € alennusta näin:

Klikkaa ja ilmoittaudu kurssille tästä* niin saat kurssin hintaan 79 € (normaalisti 99 €). 

Jos nyt tuntuu siltä, että ääää en mä jaksa joka päivä jumpata, niin arvaa harmittaako sitten vanhana ettei viitsinyt viittä minuuttia päivästään uhrata oman kropan hyväksi. Nimittäin selkäkivut, virtsankarkailu, tyrät, seksivaivat – bring them on, jos core pettää. Mä ainakin haaveilen olevani monella tapaa toimintakykyinen vielä mummonakin.

*Kaupallinen linkki