Paskimmat säästövinkit

Vaurastuminen on vain itsestä kiinni, ja pienellä vaivannäöllä sinullakin on hetkessä mökki, Lamborghini ja oma Jeeves. Tänään siis tarjoilemme sinulle hyvä lukija paskimmat parhaat säästövinkkimme täältä todellisuudesta vieraantuneiden stadilaisbloggareiden norsunluutornista, ihan hyvää hyvyyttämme!

Ilmaista ruokaa luonnosta

Laifstailbloggaajan elämään kuuluu luonnollisesti alkukesästä laatia vihersmoothieita takapihan nokkosista. Ihanan virkistävää! Ja näin loppukesästähän luonto tarjoilee antimiaan, vieläpä aivan ilmaiseksi! Voit siis säästää poimimalla talvivarastot täyteen mustikoita ja kantarelleja. Samalla voit ottaa itsestäsi ja runsaasta saaliistasi kateuttaherättäviä instakuvia!

Todellisuus: Parhaat sieni- ja marjapaikat ovat Roswell-tasoista salattua tietoa, joten jos saat jostain käyttöösi auton tai köröttelet bussilla metsään, ei ole mitenkään sanottua, että löydät sieltä saalista. Metsissä pyörimiseen on hyvä varustautua edes etäisesti järkevin varustein, ettei tule ötököiden syömäksi ja kasvien raapimaksi. Todennäköisesti joka tapauksessa sataa koko metsäretkesi ajan ja tunnin kuluttua toteat, että vähemmällä vaivalla ja hinnalla olisit ostanut marjasi pakasteina. 

Pienistä puroista kasvaa iso virta

Pienistä säästetyistä summista kertyy vuodessa suuria summia, toden totta. Esimerkiksi voit punnita hedelmät ilman hedelmäpussia tai valita maksutavan sen mukaan, pyöristyykö summa ylös- vai alaspäin (ts. 9,36 pyöristyy summaan 9,35, joten se kannattaa maksaa käteisellä, kun taas 9,33 kortilla). Kahvi kannattaa keittää itse eikä tuhlata kahviloihin. Ja jos käytät kangaskassia kaupan muovikassin sijasta, säästät siinäkin vuodessa kosolti!

Todellisuus: Hedelmäpussi on niin kevyt, että vaikutus hintaan on kaupan vaakojen tarkkuudella olematon, minkä lisäksi aiheutat kanssaostajissa hermojenmenetyksen kasaamalla 14 irtotomaattia vaa’alle (sen sijaan kestohedelmäpussit ovat ihan käteviä, hanki sellaisia!). Ja jos käyt vuoden joka ikinen päivä kaupassa ja ostat sieltä 0,15 euron muovipussin, säästät kangaskassia käyttämällä vuodessa 54,75 (ja joudut ostamaan erikseen roskapusseja).

Älä osta tarpeettomia asioita

Niin. Tämä lienee selvää.

Nai rikas mies (tai synny varakkaaseen sukuun)

Hyvin toimeentulevan kumppanin kanssa ei tarvitse miettiä ikäviä raha-asioita vaan voi satsata laatuun ja laadukkaisiin raaka-aineisiin niin ruoan kuin pukeutumisen suhteen, ja saattaa jäädä ihan huomaamatta jotakin säästöönkin! Varakkaissa sukulaisissa on sekin hyvä puoli, että pääset edullisesti lomailemaan hyvinvarusteltuihin lomahuviloihin ja purjeveneisiin ja saat sieltä tosi käyttistä kuvamateriaalia Instagramiin!

Todellisuus: Valitettavasti sukuaan ei voi valita, ja puolisonkin valinnassa tulee jostain syystä käytettyä muitakin kriteerejä kuin tilin saldoa, varakkuus kun ei välttämättä mitenkään korreloi esimerkiksi kusen määrään päässä. Ja mitäs jos se rikas siippa onkin saita, eikä anna sinun käyttää rahojaan, senkin ahne siivelläeläjä!

Perusta suosittu blogi

Rahantuloa ei voi estää! Kirjoittelet vähän kivoja juttuja, otat vähän kuvia, saat satatuhatta lukijaa ja naurat matkalla pankkiin! Ja tietenkin saat kaiken haluamasi ilmaiseksi, kuinkas muutenkaan!

Todellisuus: Oikeasti raavit toimeentuloa kasaan sadasta eri lähteestä freelance-keikoista kaupan kassalle ja vastaat viikoittain viesteihin, joissa ehdotetaan blogiyhteistyötä ripsivärituubia tai jugurttipurkkia vastaan. Joskus saatat saada topin tai lenkkarit, joiden ravitsemussisältöä googlailet yön pimeinä tunteina.

Älä osta, varasta

Tämä ei itseasiassa ole ollenkaan huono säästövinkki. Jos nyt ei oteta huomioon sitä, että varastaminen on laitonta, ja jos et satu olemaan todellinen criminal mastermind, ennemmin tai myöhemmin joudut tekemisiin virkavallan kanssa.

 

Previous

Duunistöis – havaintoja töihin paluusta

Next

Core kuntoon verkkovalmennuksella: Äitikurssi (alelinkki)

1 Comment

  1. Tämä riemastutti juuri tänään, kun tilillä on joitakin kymppejä 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén