Millaista kirjallisuutta luen? Miten rentoudun? Mihin haaveilen matkustavani? Nämä ja muutama muu knoppi blogihaasteen muodossa:

1: Mikä on blogisi tarina ja kuinka se alkoi?

Aloitin blogin pitämisen kahdeksan ja puoli vuotta sitten jotta saisin pidettyä kirjoitusvirettä yllä. Mietin pitkään, perustaisinko kirja- vai treeniblogin. Olin töissä kustantamossa joten olin muutenkin liikaa kirjojen kanssa tekemisissä ja hiljattain saanut jonkinlaisen liikuntaherätyksen, niin päädyin pitämään treeniblogia. Alun perin tarkoituksena ei ollut näyttää naamaani tai muutenkaan tehdä blogista isoa numeroa, mutta yhtäkkiä lukijoita alkoi tulla, ja tässä sitä ollaan. Alun perin bloggasin Lilyssä, kunnes perustimme oman portaalin (jolla muuten pyyhkii hyvin: uniikkeja kävijöitä on parhaimpina kuukausina yli 30 000). Olen vuosien varrella meinannut lopettaa blogin lukemattomia ja lukemattomia kertoja, yleensä koska olen tuskastunut siihen että se on taloudellisesti kannattamatonta, mutta en kuitenkaan osaa.

Moni on taas kysellyt mitä ihmettä Pumpui oikein tarkoittaa. Se tarkoittaa pullukkaa thaiksi, ja sain tuon nimen ollessani thainyrkkeilyleirillä lajin kotimaassa. 55-kiloisena rimpulana kun olin edelleen pullava paikallisiin ottelijoihin verrattuna.

2: Mitä intohimo tarkoittaa sinulle?

Asioiden tekemisen voimaa. Olen herkkä innostumaan, mutta jos en ole innostunut, en saa aikaiseksi tarttua toimeen. Ilman intohimoa kaikki on vähän puolivillaista ja väljähtynyttä, niin suhteissa kuin vaikka bloggaamisessa.

3: Mitä teet rentoutuaksesi?

Treenaaminen on hyvä rentoutumiskeino, ainakin siinä mielessä että treenin aikana on vaikea ajatella muuta elämää. Paras rentoutumiskeino minulle on lukeminen tai kevyt puuhastelu, täysin jouten oleminen tekee minusta ahdistuneen ja ärtyisän. Yritän kuitenkin muistaa että ei ole rikos maata miehen kanssa sohvalla katsomassa Netflixiä.

4: Viimeisin matkasi?

Viimeisin varsinainen matka on yksin tekemäni Sveitsin-reissu, josta voit lukea lisää täältä. Euroopan ulkopuolella kävin viimeksi vuoden alussa Malesiassa.

5: Matkustatko yleensä yksin vai ryhmässä?

Mieluiten matkustan kaksin jonkun kanssa, sillä yhtään isommalla pääluvulla logistiikasta ja kaikesta muusta tulee sietämätöntä säätöä. Vaikka mieluiten matkustankin mieheni kanssa, olen tällä hetkellä fiiliksissäni yksin matkustamisesta.

6: Unelmakohde, jonne olet aina halunnut matkustaa?

En diskriminoi, jok’ikinen paikka kiinnostaa. Haavelistallani ovat tällä hetkellä etenkin Uusi-Seelanti, Peru ja Taiwan. Haluaisin myös tehdä pitkät klassiset junamatkat. Ja joskus haluaisin myös mennä sellaiselle ökymatkalle Malediiveille, jossa asutaan hienossa resortissa (vaikka olenkin junia ja halpaa muovituoliruokaa preferoiva reissaaja). Reissuja enemmän olen tällä hetkellä pohdiskellut ulkomaille muuttamista, ja jos nyt saisin päättää, muuttaisin Itävaltaan, Kanadaan tai Australiaan.

7: Mikä on viimeisin kirja, jonka olet lukenut?

Taisi olla Jenny Odellin How to do Nothing: Resisting the Attention Economy. Nimestä saattaisi päätellä että kyseessä on itseapukirja, mutta oikeasti teos on yhteiskunnallis-taidehistoriallinen manifesti ajankäytön epäkaupallistamisen puolesta.

Otin tavoitteekseni lukea tänä vuonna 50 kirjaa, mutta tahti hidastui kevään kiireiden myötä huomattavasti, ja todennäköisesti pääsen vain 40 kirjan tietämille. Kaikki vuoden luetut löytyvät muuten Instagramista Luetut 2019 -kohokohdasta!

8: Mikä on lempi kirjallisuudenlajisi?

Aijai, vaikea kysymys. Viime aikoina olen innostunut paljon elämäkerroista. Kaunon puolella vierastan hömppää, mutta en jaksa toisaalta mitään superdaideellista paatostakaan. Sydämessäni on aina paikka fantasialle ja maagiselle realismille (josta muuten tein graduni!).

Genren sijaan minua kiinnostaa ensisijaisesti laatu: oli kyseessä sitten asiaproosa tai kaunokirjallisuus, haluan kirjaltani ajatuksen kirkkautta ja kaunista, terävää ilmaisua.

9: Mitä tykkäät jakaa sosiaalisessa mediassa?

Tähän varmaan pitäisi vastata että hyvän mielen tunnelmia ja onnistumisia treeneistä, niitäkin yritän välillä jakaa. Mutta taitaa usein olla enemmän valitusta, märinää ja kohkaamista, ainakin itse pidän niistä enemmän kuin sellaisesta jee on kivaa -tauhkasta.

10: Mikä on suhteesi asuinpaikkaasi?

Helsinki on ihan kiva paikka, joskin tällä hetkellä tekisi mieli muuttaa jonnekin kauemmas jossa olisi vähemmän ihmisiä ja enemmän tilaa.

11: Mitä haluaisit edistää maailmassa?

Yhdenvertaisuutta, rehellisyyttä ja käypiä vaihtoehtoja tauottomalle positiivisuudelle.

 

Seuraa myös Instagramissa: @lottapumpui