Wanted: nopeat lasit

Meduusain tyylitoimistossa haaveillaan tänään hyvännäköisistä urheilulaseista.

Seuraa tunnustus: haluaisin todella kovasti nopeat lasit. Tiedättehän, sellaiset linjakkaat ja aerodynaamiset aurinkolasit, jotka päässä olisi hyvä juosta ja pyöräillä. Kuten yllä olevasta kuvasta huomaatte, on siippani huomattavasti professionaalimman näköinen nopeissa laseissaan kuin minä Marc Jacobseissani. Ei auta, vaikka minullakin on hieno pyörä ja oikea pyöräilypaita, normilasit sen kertovat: tässä ei kiidä oikea pyöräilijä.

Nopeiden lasien hankkimisessa on vain muutama ongelma.

Ensimmäinen niistä on, että nopeat lasit eivät vain sovi minulle. Mitä kapeammat, sitä karmeammat. Naamani on ilmeisesti niin haastavan muotoinen, että ainoastaan kärpäskoon aurinkolasit istuvat niille jotakuinkin säällisesti.

Toinen haaste on se, että jos sitten unohdan ulkonäköseikat ja laitan nopeat lasit, ystävät nauravat itsensä tärviölle. Yllä oleva kuva on otettu viime keväänä Fuerteventuran juoksulomalla. Laitoin yhdelle pitkikselle nopeat lasit, ja sain valehtelematta kuulla Sofian ilkkumista tuntikaupalla. Vuorenrinnettä ylös kavutessa, alas taivaltaessa, matkalla takaisin majapaikkaan.

Viime kesänä sitten ostin Alppireissulta superhienot urheilulliset lasit. Ne ovat erityisen hyvännäköiset (etenkin lempilippikseni kanssa), mutta ne eivät ole urheilulasit. Kovassa menossa ja hikisenä ne tuppaavat valumaan nenältä. Sofian pilkkaa ei sentään tarvitse kuunnella.

Joten kysynkin teiltä, arvon lukijat: mistä löytäisin sporttilasit, jotka olisivat

 1. oikeasti urheiluun sopivat
 2. tarpeeksi isot
 3. hienot (tai ainakaan eivät aiheuttaisi ilkkumista)?

Previous

Euroviisujen aakkoset

Next

Meduusan verkossa 10/17

6 Comments

 1. Sofia

  Eheheheheheee noi sun lasit en kestä ???

 2. essi

  Blizillä ja Oakleylla on nopeitten lasien lisäksi sporttikategoriassa ihan fiksun näkösiäki rillejä. Netistä olen tosin vain tutkinu ja tyytyny näyttämään pöljältä fillarilenkeillä vanhoissa pirikiikareissa.
  Mutta mitkä nuo alppilasit on? Näyttää kivoilta.

  • Lotta

   Oakleytä on nyt suositeltu, pitänee tutustua valikoimiin tarkemmin. Ehkäpä sieltä löytyisi muitakin kuin vanhoja kunnon pirikiikareita 😀

   Alppilasit on merkiltään Bollé, nappasin ne itävaltalaisesta optikkoliikkeestä. Tosi hyvä hinta-laatusuhde mun mielestä. Vihdoin googlailin asiaa ja näyttäisi olevan kaikenlaisia laseja nopeista hitaisiin 😀 http://www.bolle-europe.co.uk/sunglasses Ja saa näemmä Suomestakin optikkoliikkeistä!

 3. Kalle

  Vähän ehkä myöhässä kommentti, mutta kannattaa harkita Sziols-urheilulaseja. Lasit on tehty oikeasti toimimaan, eivätkä huurru, paina tai valu missään olosuhteissa. Lasien takana on ryhmä insinöörejä ja ultrajuoksijoita. Lasit on saatavilla omilla voimakkuuksilla, jotka aina itse hiotaan omassa pajassa juuri mittojesi mukaan.

  • Lotta

   Kiitos vinkistä, Kalle! Pitääpä tutustua. Rillipäänä omilla voimakkuuksilla olevat lasit kyllä kiinnostaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén