Meduusan verkossa 10/17

Meduusan verkossa on ajankohtainen katsaus kiinnostaviin juttuihin netissä ja irl.

Tällä viikolla Meduusat hivuttautuvat hipeiksi! Luvassa rauhaa, rakkautta, luomukosmetiikkaa ja hippein puuhia!

Joogaa tunti, osallistut Sisu not Silence -kamppikseen

Taas on kelpo hyväntekeväisyyshomma tarjolla! Tee ilmainen tunnin Yin-joogaharjoitus Yogaia-nettipalvelussa – jokaista joogaajaa kohden lahjoitetaan euro Sisu not Silence -hyväntekeväisyysjuoksun tukemiseksi. Jos et vielä tiennyt, Sisu not Silence on Emilia Lahden kampanja, jossa hän aikoo juosta 50 maratonia 50 päivässä, ympäri Uuden-Seelannin, ja samalla lopettaa lähisuhdeväkivaltaan liittyvän vaikenemisen kulttuurin. Ei vaatimatonta, mutta ei pidä ollakaan.

Luomuvoitelu ja -värjäys

Olen ollut skeptinen öljyjä kohtaan, klähmäisiä ja tahmeita kun ovat. Mutta tämä Aubrey Organicsin Rosa Mosqueta Rose Hip Seed Oil on ihan mahtavaa kamaa. Naama jää jotenkin tosi tasaisen ja hyvinvoivan näköiseksi – mitä se siis ei todellakaan ole. Väittävät aineen toimivan erityisesti arpiin, ja ehkä uudet finneistä jäävät räimäleet haalistuivat vähän normaalia nopeammin.

Itseruskettava, jonka aineet ovat kaikki luonnosta, ja pääosin luomua: kuulostaa sekä hyvältä että epäilyttävältä.

Eco by Sonya Winter Skin on asteittain tehostuva itseruskettava. Lopputulos on tosi kiva, ei ollenkaan kaamea 2000-lukulainen MULLA ON FEIKKIRUSKETUS -sävy, joskin rasvaa pitää olla hölväämässä päivittäin. Voiteen haju on ehkä vähän tavallista itseruskettavaa miedompi. Miinuksena liika juoksevuus. Tuubista hulahtaa kerralla liikaa, ja rasva valuu sormien välistä lattialle, mistä luonnollisesti seuraa pieni panique.

Mustalla valkoiseksi

Mustaa hammastahnaa? Valkaisevaa mustaa hammastahnaa? Mitä tämä on? Taannoin oli jonkinlainen villitys valkaista hampaita aktiivihiilellä, ja Tallinnasta bongattu Natura Siberican Polar Night -niminen tahna oli kertakaikkiaan pakko hankkia testiin.

Tahna on tuubissa tosiaan pikimustaa. Suussa mm. aktiivihiiltä, erinäisiä luomuyrttejä ja merisuolaa sisältävä tahna muuttuu kuitenkin harmaaksi vaahdoksi (pakkaus mainostaa, että tahna ei sisällä SLS:a, mihin nähden se vaahtoaa yllättävän paljon). Tuoksu ja maku ovat ihan raikkaat ja suuvesimäiset. Tahna ei sisällä fluoria, joten ainoaksi tahnaksi en sitä valitsisi (terveisiä vaan hammaslääkärille!), mutta ihan kiinnostava kuriositeetti.

Valitettavasti testihenkilöllämme sattuu geneettisen oikun vuoksi olemaan luonnostaan valkoiset hampaat, joten tahnan valkaisutehoa on vaikea arvioida (yllä on “ennen”-kuva, alla taas “jälkeen”. Ylemmässä purukalusto näyttää jopa valkoisemmalta, mutta se johtunee valaistuksesta).

Puistohipit ovat bäk

Tai siis olivat kun kesä tuli ja meni. Tätä kirjoittaessa talvi on jälleen palannut, ja suvisista puuhista vaan haaveillaan.

Parasta kesähommaa puistossa kaljan juonnin lisäksi on tietysti slackline eli släkkääminen. Puiden väliin kiristetyllä liinalla kävellään, ja taitavat tekevät kaikenlaisia temppujakin. Me emme – vielä! Slacklinen ostat esimerkiksi varuste.netistä, ja Helsingin seudun puistohipit tavoitat Slackline Helsinki -ryhmästä, jossa nartsojen kulloisistakin virityspaikoista infotaan.

Previous

Wanted: nopeat lasit

Next

Kasvit hädässä

2 Comments

  1. Kiitos, tämä oli viikon rehellisin ja samalla viihdyttävin postaus mitä olen koko viikon aikana lukenut. Seuraavaa taas odotellessa.. 😉

    • Nina

      Jess, kiitos palautteesta! Seuraava on luonnoksissa muhimassa 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén