Viikonloppu edessä? Tässä sille erinomainen tehtävälista.

Tee jotain hyödyllistä. Hyödyllisellä en nyt tarkoita töitä vaan jotakin, mitä on ollut mielessä tehdä, vaikkapa kukkamultien vaihtamista tai seuraavan viikon ruokalistan suunnittelua.

Tee jotain hyödytöntä. Tee jotakin mikä ei edistä millään tavalla uraa, somebrändiä tai bruttokansantuotetta: pelaa korttia, liiku tavalla joka hotsittaa ja jota ei ole merkitty treeniohjelmaan ennalta, opettele jokin turhanpäiväinen uusi taito (esimerkiksi pseudokielellä puhuminen).

Älä tee mitään.

Nuku. Viikonloppuna on usein helpompi priorisoida unta (olettaen että ei ole hirveästi iltamenoja ja sosiaalista elämää). Mutta jos on iltamenoa, älä tunne huonoa omatuntoa kukkumisesta, vaan nuku vähän pidempään tai ota ansaitut päikkärit.

Vaihda maisemaa. Ei tarvitse painua ulkomaille tai edes staycationille kotikaupunkiin, pienikin retki riittää.

Syö. Jos muuten usein ruoka onkin polttoainetta ja osa arjen samana toistuvaa temppukavalkadia, viikonloppuna on hyvä hetki pysähtyä syömään keskittyneesti. Ja muista: jos tekee mieli sipsiä, syö sipsiä äläkä selleriä.

Itse ajattelin toteuttaa kaikkia yllä olevia kohtia perjantaista sunnuntaihin vaihtelevalla järjestyksellä. Nukkuminen ja syöminen eivät taatusti tuota vaikeuksia, mutta mitääntekemättömyyden ja hyödyttömyyden kanssa on välillä hankalampaa. Sunnuntaiksi luvattiin aurinkoa, joten painun metsään etsimään sieniä.

Kuvat otti Aki, kuvissa olemme Pasilan uusitussa messuhotellissa Holiday Inn Helsinki Expossa, jossa yövyimme veloituksetta.

//  Seuraa myös Instagramissa: @lottapumpui