Vaikka olen ollut suht liikunnallinen koko elämäni, olen lopulta kilpaillut todella vähän. Jännitän kilpailemista hirveästi, ja huomenna koittava crossfit-kisa tuntuu jo vatsanpohjassa. Kaivelin muistoistani parhaita kisahetkiä vuosien varrelta.

Yleisurheilun Hippo-kisat, noin kesä 1990

60 metrin pikajuoksun finaali. Vastassa oli itseäni vuotta vanhempia poikia (modernisti urheilimme sekasarjoissa). Tulin kisassa toiseksi itseäni huomattavasti isomman pojan jälkeen. Sain palkinnoksi pienen pussin sipsejä, kaikki paikalle tulleet saivat mitalit.

Koulun hiihtokisat, noin kesä 1991

Perinteisen hiihtotyyliin kiivas mittelö podiumpaikoista. Edelläni hiihti merkittävästi hitaampi ekaluokkalainen, joka ei suostunut antamaan latua. Kaadoin hänet penkkaan ja aloitin loppukirin. Tulin toiseksi. En ole teostani ylpeä, mutta hopeamitali on edelleen tallessa.

 Koulujenväliset maitokannujuoksukilpailut, noin syksy 1994

Osallistuin koulun joukkueessa maitokannukisoihin, noihin lappeenrantalaisten Stafettkarnevalehin. Itse kisasta en niinkään muista mitään, mutta elävästi jäi mieleen, kuinka väliaikanumerona esiintynyt Ronald Mc Donald -pelle yritti ajaa yksipyöräisellä ja kaatui surkeasti monta kertaa. Kaikki lapset osoittivat pelleä sormella ja nauroivat.

 

// Kuva ei sinänsä liity asiaan, mutta käytiin aikoinaan Jauhojärven Samin kanssa hiihtelemässä. Musti ei halunnut kilpailla, johtuikohan siitä että tunsi hiihtokisahistoriani.