Olen alkanut epäillä että kyseessä on huijaus

Sitä vaan tässä mietin, että olenko herännyt virkeänä koskaan.

Siis koskaan.

Rakastan nukahtamista elokuvaa katsoessa tai autoon tai bussiin. Koska silloin vain nukahtaa. Yleensä nukkumaan mennessä ei ole yhtään väsynyt. Tai jos väsyttääkin, ainakaan ei nukuta.

Sen sijaan herätessä nukuttaa ja väsyttää aina. Ihan aina. Eikö tämän kuuluisi mennä toisin päin?

Tässä kuvassa kello on jotain kahdeksan ja olen herännyt kuudelta. Sen kyllä huomaa.

Ehkä virkeänä herääminen on täyttä fuulaa. Ehkä kukaan ei ole koskaan herännyt virkeänä?

Ei minullakaan ole mitään syytä siihen, miksi en olisi virkeä aamuisin. Nukun normaalioloissa vähintään kahdeksan tuntia. Nukun erittäin syvää unta (kysy keneltä vaan joka on nukkunut seurassani tai yrittänyt herättää minut!). Olen järjestänyt elämäni niin, että en joudu nousemaan hirvittävän aikaisin, ainoastaan aikaisin eli kahdeksan tienoilla. Rauta-arvot ovat lopultakin kunnossa. Syön hyvin, liikun.

Näetkö sinäkin tässä kahvissa Hemulin vai olenko minä vaan niin väsynyt?

Eikä tämä ole muuttunut koskaan. Lapsena nukahtelin äidin syliin kun hän puki minua. Kouluaamuina olin aina kuolemanväsynyt. Lukioaikoina nukuin tunneilla. Yliopisto oli siunaus kun useimmat luennot alkoivat 10.15. Olin niillä silti väsynyt.

Olen väsynyt herätessäni vaikka olisin nukkunut 10 tuntia. Olen väsynyt kun herään arkisin ja olen väsynyt kun herään vapaapäivinä. Olen väsynyt joka. Ikinen. Aamu.

Että ehkä kyseessä tosiaan on huijaus. Onko kukaan itse asiassa koskaan luvannut että aamulla kuuluisi olla virkeä? Onko kukaan ikinä ollut aamulla virkeä? Oletko sinä ikinä herännyt virkeänä?!

Previous

Top 3 urheilukilpailumuistot

Next

Unelmista, osa 2

7 Comments

 1. Nyt kun kysyit, niin eipä tule mieleen. Virkistyn yleensä siinä noin pari tuntia heräämisen jälkeen. Eli huijausta on!

 2. Liina

  Minä heräsin tänä aamuna täysin virkenä, 10 minuuttia ennen kellon soittoa.

  Muistin heti

  a) tämän kirjoituksesi ja
  b) muutaman muunkin kerran, jolloin näin on käynyt.

  Tietysti tämä virkeänä heräämisen ihme saa minut aina otaksumaan, että olemme nukkuneet pommiin koko perhe, jonka johdosta könyän välittömästi sängystä yleensä herättäen puolisoni, joka ei arvosta elettäni, sillä hän olisi halunnut nukkua vielä ne viimeisetkin 10 minuuttia.

  Virkeänä herääminen on siis hirveä ansa. Jos niin joskus tapahtuukin, siitä on vain haittaa.

  • Sofia

   Mäkin herään joskus ennen kelloa, mutta en ikinä virkeänä vaan toivon kovasti että vielä olisi noin 3,5 tuntia herätykseen vähintään!

   Ja kyllä, ansa se on.

   • Lotta

    Tää Oura-sormus mittaa luontaista rytmiä ja sen mukaan mun olisi parasta mennä nukkumaan viimeistään yhdeksältä. Ja totta se onkin: jos menen nukkumaan ennen yhdeksää, herään kyllä reippaana viiden jälkeen jo. Mutta onko se mielekästä elämän kannalta, sitä en tiedä. Mutta ainakin JOTKUT MEISTÄ pääsisivät silloin kuvaamaan sitä auringonnousua 😀

 3. Miia

  Mä herään joskus AIVAN VIRKEÄNÄ. Tosin kello on silloin yleensä n. 2.30 yöllä. Että kiitti, aivot.

 4. Lukija

  Ehkä oot iltavirkku. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén