Onko kansalaisen velvollisuus synnyttää lisää veronmaksajia maahan? Mikä on miehen rooli lasten hankinnassa? Saako nainen olla 50-lukulainen isä? Pitääkö vanhemman lukea yöt läpeensä Jari Sinkkosen kasvatusoppaita? Mitä tärkeitä taitoja lapsi oppii, kun hän lintsaa koulusta keittääkseen kiljua? Tänään Teriksissä keskustellaan lapsien hankinnasta ja synnytystalkoista.

  “Olisikohan pitänyt kirjoittaa tuosta lastenhankinta-asiasta?”

“Musta puhutaan aivan liian vähän siitä mikä miesten osuus tässä on. Ulistaan vaan että ‘yhä useampi mies jää vasten tahtoaan lapsettomaksi’. Se lapsenhankinta on miehelle aivan eri juttu.”

“Tässäkin hommassa huomaa, miten monissa perheissä nainen hoitaa ne lapset edelleen.”

“Musta on tosi kummallista kun kokee että nämä kaikki uutiset koskee juuri itseä. Että miksi sinä itsekäs nainen siellä et tee lisää veronmaksajia valtiolle. Miksi tekisin lapasia kun ilmasto lämpenee?”

“Lapasia :D”

“LAPSIA!”

“Ei sormet palele enää!”

“Se on outoa että noin iso ja henkilökohtainen päätös typistetään johonkin asiaan johon olis muka joku selkeä fiksaus. Että ei se pelkillä perhepoliittisilla ratkaisuilla se lapsi nyt kuulkaa sedät tule.”

“Ja siis teoriassa voisin tehdä lisää lapsia, mutta: oon ennenki meinannu kuolla synnytykseen, oon todnäk saikulla 5-6 kk raskausajasta koska voin aina niin pahoin, saatan olla psyykkiselläkin saikulla koska viime kerta oli niin traumatisoiva. Että hirvee kuluerä musta ensin tulisi.”

“Musta tuossa keskustelussa ei oo ikinä sellainen vaihtoehto että mitäs jos vain ei halua lapsia?”

“Että OIKEASTI jokainen nainen haluaa lapsia mutta sen estää joku syy.”

“Koska kunnon nainen haluaa lapsia!!!! SAIRASTA jos ei halua.”

“Mun on kyl vaikee kuvitella että yhtäkkiä haluaisinkin lisääntyä kun luen uutisista että päivähoitopaikkoja lisätään. Ja sitten se ‘et vain ole tavannut oikeaa miestä’. Voi vittu! Mitäs jos on tavannut oikein hyvän miehen jonka kanssa on yhdessä tuumin todettu että ei hankita lapsia?”

“Tosin mulla on aika monta kaveria joilla on käynyt niin että se ‘ei ikinä lapsia’ on muuttunut lasten haluamiseksi ‘oikean miehen’ kanssa. Että se on kyllä aika yleistä mun otannalla, mutta ei siitä nyt voi mitään ohjenuoraa vetää.”

“Joo, varmaan osaksi on että tulee hyvä suhde, on tietyssä iässä jne.”

“Ei kun se on kans niin että hirveä viallinen akka pakottaa sen miehen lapsettomuuteen.”

“Mies ressukka vain ei uskalla sanoa että oikeasti haluaisikin ajaa lestadiolaisbussilla.”

“Mutta auta armias jos tulet raskaaksi, sitten oot viattoman miesparan HUIJANNUT isäksi!!! Vittu että vihaan tätä ‘huijattiin isäksi’.Etkö ole ikinä kuullut että seksistä voi seurata lapsi?! Huolehdi ite siitä ehkäisystä saatana.”

“Eiku sekin on naisen tehtävä.”

“Niin moni äijä yrittää tuikata sisään ilman mitään ehkäisyä. Ei ne edes kysy käyttääkö mitään!!! Siis fiksut, aikuiset miehet tekee tota.”

“Oletusarvoisesti nainen hoitaa ehkäisyn, ja mies on vain uhri jos tuleekin joku seuraamus lapsen tai taudin muodossa.”

“Mä en siis luota yhteenkään mieheen ehkäisyn suhteen ollenkaan.”

“Mut tossa on just se että nainen kantaa ne seksin seuraamukset. Et mies voi kekeillä mitä vaan koska ei tunne et on vastuussa siitä. Olen myös käynyt aika monta keskustelua aikoinaan siitä että miksi pitää käyttää kondomia vaikka sattuisikin syömään pillereitä. Ei vaan mee kaikilla jakeluun.”

“Mut auta armias jos nainen sit tuleekin paksuksi niin ei oo kyl miehen ongelma millään lailla, vaan ehkä jopa naisen ansa.”

“Mites tää klassikko aloituslaini Tinderissä: ‘annatko panna ilman kumia’. Ei ollut yks eikä kaks kertaa kun tota kysyttiin.”

“Multa ei sentään tota kysytty vaikka olin kaikenlaisten urpojen kanssa tekemisissä.”

“Tuo on kyl uskomattoman paska laini monellakin eri tasolla.”

“Sanon tähän vaan taas sen mitä oon sanonut ennenkin: mä en tajua miksi miesviha ei oo yleisempää.”

“Onko sulta suht tuoreena koira-äitinä kysytty että milloinkas on lasten vuoro?”

“Ei, mutta mä olen niin pelottava ettei multa varmaan uskalleta kysyä sitäkään.”

“Multa ei ole kyllä ikinä haluttu lapsia.”

“‘Kaikki miehet yrittävät pistää minut paksuksi. Avoin tilitys'”.

“Siis oikeasti haluaisin perheen, mutta vaan jos saisin olla semmonen 50-lukulainen perheenisä. Isi eiku siis meitsi tulee väsyneenä konttorilta. Suitut mukulat tulee nätisti kertomaan mitä ne on koulussa oppineet. Sitten sanon niille että ‘no, menkääpäs painamaan päät tyynyyn’ ja jään kirjastohuoneeseen siemailemaan bourbonia. Mut kuulemma nykyään ei oo semmosta.”

“Osallistuva vanhemmuus vai mitä se nyt on.”

“En tajua miksi aikuisten pitää olla kiinnostunut lasten jutuista.”

“Päivät pitää huomioida lasta ja yöt lukea Jari Sinkkosta.”

“Jari Sinkkonen on perseestä.”

“Mä olen aikuinen, mua kiinnostaa aikuisten jutut.”

“Mua ei kyl kiinnosta muiden jutut ylipäänsä.”

“Mutta mua kiinnostaa aikuisten jutut as in politiikka, kaupunkisuunnittelu, kirjallisuus tai taloushistoria. Ei lasten jutut as in ryhmä hau, kakkajutut, pillimehut ja muovinen roina.”

“Ja se että sama renkutus pitää kattoo sata kertaa putkeen.”

“En mä katso mitään mun lasten juttuja.”

“No sä oletkin normaali aikuinen.”

“Ja lapsetkin on kurinalaisia voimistelijoita.”

“Mä olin työhaastattelussa ja haastattelijan piti kesken haastiksen soittaa sen lapselle että nyt on aika laittaa vaatteet päälle ja lähteä kohti koulua.”

“Mä kyllä kouluiässä osasin nämä ihan soittamatta.”

“Pomolle kans sen lapset soittelee tauotta. Yks päivä oli kriisi kun teini ei ollutkaan tunnilla.”

“Niijjoo. Ja koko ajan tulee jotain viestejä koulusta.”

“Heti tulee Wilmaan ilmoitus jos kakara ei oo tunnilla. Ei voi enää lintsatakaan.”

“Jää tärkeitä itseohjautuvuuden oppeja saamatta jos aina on tunnilla eikä skippaa liikkatunteja jotta voi mennä keittelee kiljua.”

“Haha todellakin.”

 Kuva Bill Wegener/Unsplash