Testissä hiusten vaalennus hunajalla

Kerron teille nyt salaisuuden. Minulla on heikko kohta hippien kosmetiikkaa kohtaan. Eritoten minua kiinnostavat kaikki turhat tuotteet ja sellaiset, mitä en kuunaan jaksaisi käyttää.

Kuten jotkut kukkaisvedet tai mitä lienevät. Sellaiset, joita suihkitaan iholle. Siis miksi? Ei mitään hajua, mutta jokin niissä vetoaa.En käytä tätä Dabban koivunlehtivettä, koska en ikinä muista, enkä oikeastaan tiedä mitä se tekee, mutta olen silti sitä mieltä että ihana tuote! (saatu)

Toinen kiinnostava asia on hippien hiustuotteet, varsinkin värit. Kiinnostaa kovasti värjätä hiuksia kaikenmaailman hennapulvereilla, paitsi että en ylipäätään jaksa värjätä hiuksia, enkä varsinkaan tuollaisella kamalla mikä ei lähde pois.

No sitten törmäsin hiusten vaalentamiseen hunajalla I’d rather hair you now -blogissa. Just parasta olen aktiivisessa luontoyhteydessä elävä villinainen -meinikiä, pakko testata!

Käytin markkinoiden luomuimpia ja laadukkaimpia tuotteita!

Hunajan vaalentavan vaikutuksen väitetään perustuvan hunajan luontaisesti sisältämään vetyperoksidiin ja rautaan. Juuh. En oikein tajua mitä tuo rauta varsinkaan tekee, enkä oikeastaan usko hetkeäkään, että homma toimisi.

Väittävät myös, että sävystä saa punertavan, jos mukaan sotkee kanelia. En usko sitäkään, mutta koska minulla (riisipuuroaddiktina) tietenkin on kanelia, testataan samalla sekin.Uskon tähän täysillä!

Seokseen heitetään 1:4 suhteessa vettä ja honunkia. Itse laitan sitruunamehua ja hunajaa, koska kuuntelen intuitiotani tässä! Plus sitä kanelia.

Sotku levittyy hämmästyttävän helposti ja siististi, ja haisee (yllätys yllätys) hunajalle ja kanelille, joten tässä vaiheessa on voitettu kaupalliset hiusvärit sata-nolla. Lätkäisen päähän muovipussin (tai siis biohajoavan pikkupussin koska äiti maa on mun homegirl) ja venailen vaadittavat kaksi tuntia. Kaksi tuntia!

Odotusaikana päänahka kutisee. Lopulta suihkuun! Töhnä lähtee päästä tosi helposti, eikä sotke kylppäriä. Hiukset ovat oikein pehmeät ja sileät. En muista pitikö hiukset vielä pestä vai ei, mutta jynssään ne shampoolla (es-marketin halvinta, sattumalta hunajashampoota!) koska päänahka kutisee edelleen. Laitan myös hoitoainetta.

Tutkin hiuksia peilistä. Siis mitä! Ne näyttävät vaaleammilta. Ehkä se johtuu vain siitä, että en yleensä tarkkaile märkien hiusteni väriä.

Hiukset kuivuvat. Mitä pahuutta tämä on? Ne OVAT vaaleammat. Ei ole todellista!

Mitään ennen -kuvia en tietenkään ottanut, koska tämä oli aivan ex tempore -kokeilu, joten sinun pitää nyt vaan uskoa mitä sanon.

Mitenkään superisti hunaja ei vaalenna, mutta kyllä se jotain tekee. Punaisuutta ei ole havaittavissa, vaikka sitä joskus tuntuu itsestäänkin näkyvän, että se kaneli oli kyllä yhtä tyhjän kanssa. Muuten oli kaikin puolin yllättävän jees homma, mutta päänahka kyllä kutiaa edelleen.

P.S. Ylimpänä kuvana oleva vahinkolaukaus osoittaa, että ei tästä nyt kovin luotettavaa sävyvertailua saisikaan, kun valo vaikuttaa noin paljon. Mutta oletan, että muistan minkä väriset hiukseni olivat ennen, ja jotain tosiaan tapahtui.

Previous

Sanan ei elämänmullistava taika

Next

Soitellen sotaan

6 Comments

 1. Possu

  p.s. Kanelin kanssa kannattaa kuulostella fiiliksiä. Voi aiheuttaa vahvankin ärtymisreaktion yllättäen. Nim.merk. kasvot helottavan punaisina ja kirvelevinä (vaikken kanelista saa syötynä mitään oireita 😀 )

 2. Oranssi vapaapäivä

  Iiiihanalle ja keväiselle tuoksevalla koivunlehtihauteella voi muuten korvata saippuan saunassa. Samoin tietenkin hunajalla. Huuhtelu järvivedellä.

  • Sofia

   Pitää kokeilla…jos jaksan ? Oon yllättynyt että sain itsestäni näin paljon irti ?

 3. H. Else

  Rakastan noita sinun kokeiluja, hiton hyvälle tuulelle niistä tulee.😂 Kokeilen jos jaksan🤔

 4. Sari K

  Kysymys näin pitkän ajan postauksen jälkeen: pysyikö tuo vaalennus pitkään? Ja ootko kokeillut uudestaan?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén