Testissä Good or Bad -sovellus

Olen nyt reilun viikon testaillut Good or Bad -sovellusta, jonka on tarkoitus olla simppeli appi oman ruokavalion seuraamiseen. Ei ruokien punnitsemista, ei kalorimääriä, ei hifistelyä, ainoana pointtina se, onko nautittu ruoka sinulle hyväksi vai ei.

No mitä kävi? Järkyttivätkö tulokset?

Sovellus on todella helppo käyttää, ja idea on varsin toimiva sekin. Ei turhaa säätöä, ainoastaan sen seuranta, että menikö nyt hyvin vai ei. Ruoan lisäksi ylös voi kirjata good – ok – ugh – bad -skaalalla myös päivän liikunnan.

Halutessaan sovelluksessa voi seurata myös painoaan ja lisätä kavereita sekä valokuvia syömästään ruoasta. Pari kaveria lisäsin, mutta painoa en pysty vaa’attomana seuraamaan enkä jaksaisikaan. Myöskään en jaksa kuvata ruokiani.

Tai siis joka ateriaa en jaksa kuvata!

Tähän mennessä olen jaksanut uskollisesti klikkailla joka päivä syömiset ja liikunnat, mutta en ole tästä oikein mitään lisäarvoa saanut. Minulle ei riitä palkinnoksi se, että saan päivältä “hyvät prosentit”, enkä muista niitä syödessäni ajatella. Jos on jokin elämänmuutos käynnissä, sovellus toiminee varsin hyvin. (Tosin olen seuraamistani ihmisistä ainoa, joka sovellusta jaksaa päivittäin täyttää…)

Pienenä ongelmana näen sen, että snacks ja alcohol ovat sama nappi. Tarkastelujakson aikana minulla on ollut lisätä ainoastaan snäksejä, ei alkoholia, mutta mieluummin listaisin ne eri kohtaan. Varsinkin kun ainoa mahdollisuus listata myös välipalat on tuo samainen namiska. Toki asiaa voi tarkentaa itselleen joko kuvilla tai tekstillä, mutku emmäjaksa.

Isompi ongelma sitten on tämä good or bad -jaottelu. Idea on siis se, että kirjaat onko ruoka sinulle hyväksi vai ei. Siihenhän voi ottaa sen tavoitteen minkä haluaa: onko ruoka tarpeeksi terveellistä? Syönkö tarpeeksi paljon? Pelkästään laihdutustarkoituksiin sovellusta ei siis tarvitse käyttää.

Mutta silti tökkii tuo hyvä vai paha -jaottelu. Kun mikään ruoka ei ole hyvä tai paha, kyse on määristä ja syistä miksi mitäkin syö. Jos nyt ajatellaan vaikka energiajuomaa, joka on aika yksiselitteisesti paha jos ajatellaan mistä se koostuu ja mitä se tekee. Mutta onhan energiajuoma ihanaa ja herkullista, eikä kenenkään terveys siihen kaadu jos sitä joskus juo. Kyllä se ilo, jonka saa kylmän Red Bullin juomisesta, on varmasti ihmiselle hyväksi!

Good or Bad -sovelluksen saat ladattua täältä.

Previous

5 asiaa jotka olen oppinut reissussa + Voita liput Matkamessuille!

Next

Voimailu on henkinen laji

2 Comments

 1. Liina

  Mutta silti: jotenkin tämä vastaa siihen huutoon, joka pääni sisältä on jo vuosia kuulunut. Että kyllähän me nyt ihan oikeasti, elämäntapamuutoksen kynnyksellä tiedetään, että oliko lounas tavoitteita ajatellen (olivat ne tavoitteet sitten mitä tahansa) jees vai nou.

  Esim. jos olen itse ajatellut, että olisi hyvä syödä enemmän kuituja, niin siihen nähden äskein lounas oli erityisen jees. Toisaalta niitä valkosipulimarinoituja papuja tuli syötyä niin paljon, että nyt meinaan pyörtyä. Määrällisesti siis ehkä vähän nou. (Sitä paitsi on mahdollista, että söin valkosipulimarinoituja papuja niin rutkasti, että kaikki muutkin täällä avokonttorissa kohta meinaavat pyörtyä, mutta sori siitä. Jäi niitä muillekin.)

  • Sofia

   Joo pääasiassa kyllä tietää. Mutta mä nään tässä kans potentiaalin siihen, että alkaa jakaa ruokia hyviin ja pahoihin, ja musta se on vaan yksinkertaisesti kammottava ajatusmalli.

   😀 pavut kuulostaa hyviltä = good, sun työkavereiden tilanne on ehkä enempi bad…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén