5 asiaa jotka olen oppinut reissussa + Voita liput Matkamessuille!

Millainen rooli on muovituolilla, klemmarilla ja surkealla bussilla matkustuksessa? Yllättävän suuri! Ensi viikolla järjestettävien Matka 2018 -messujen kunniaksi jaan parhaat oppini reissun päältä. Osallistu myös arvontaan, jossa voit voittaa lipun messuille!

Mökkihommissa Sri Lankassa.

 

Reissaaminen on yksi elämän parhaista asioista. Elämältä tuntuu puuttuvan suunta, jos ei ole lentolippuja takataskussa ja suunnitelmissa uusia juttuja. Reissut ovat myös mahtava keino oppia tärkeitä asioita maailmasta. Muun muassa nämä opit olen saanut:

Fillarihommissa Virossa.

 1. Kaikki järjestyy.
 2. Jos asioiden järjestyminen ei ole vielä horisontissa, etsi lähin paikka josta saa olutta. Olutta särpiessä asiat järjestyvät, tai jos eivät järjesty, ainakin on helpompaa odotella asioiden ratkeamista, kun on hieman juovuksissa.
 3. Paras ruoka on siellä, missä on paljon paikallisia ja epämukavat muovituolit.
 4. Ihmisen todellinen luonto paljastuu vasta surkeassa bussissa, ruokamyrkytyksen kourissa ja rajavelvollisuuksien selvittämisessä vietetyn yön jälkeen.
 5. Kiinnitä klemmari passin takasivulle. Näin maihinnousukortit, banaanivaltion rajanylityspaikalta saadut tärkeät lippuslappuset ja muut tärkeät jutut pysyvät visussa tallessa.

Katuvilinähommissa Vietnamissa.

Haluaisitko lipun Matka 2018 -messuille? Kommentoi alle tärkein reissussa oppimasi asia sunnuntaihin 14.1. mennessä, niin olet mukana kahden messulipun arvonnassa (arvo 19 €). Muista jättää yhteystietosi, voittajat saavat lippunsa sähköpostiin!

Matka 2018 -messut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 18.-21.1.

Lepäilyhommissa Meksikossa.

//Liput arvontaan tarjoaa Matka 2018

Previous

Liikkuisitko, jos ei olisi pakko?

Next

Testissä Good or Bad -sovellus

29 Comments

 1. Larre

  Japanissa avautui toisten ihmisten kunnioitus aivan uudella tavalla?

 2. mses

  Olen uskonut myös vahvasti kohtiin 1-4. Vinkkiviitonen oli kuitenkin uusi, laitanpa heti klemmarin passiin! Oma vinkkini liittyy kohtaan 1, eli “älä spennaa”. Tosin ainoa keino ressaamattomuuden mahdollistamiseksi on tarpeeksi korkea verensokeri. Eli oikea vinkki: pidä mukana aina riittävä määrä eväitä.

 3. Sup

  Kaikesta selviää mutta älä enää ikinä mene kännissä moottoripyörän kyytiin Balilla. Toisesta kerrasta et ehkä selviä.

 4. Pipsa

  Jos saat eksoottisen ripulivatsataudin, mene heti suosiolla paikalliseen lääkäriin ja ota tarjotut tropit. Älä yritetä sitkutella hotellihuoneessa oksentaen ja juoksuttaen matkatoveriasi apteekissa. Tauti hoituu varmasti nopeammin ja koko matka ei mene pilalle. Kantapään kautta piti tämäkin oppia.

 5. Mari

  Paikallisen kulttuurin kunnioittaminen

 6. Mia

  Hyvä kirja ja lasi cavaa auringonpaisteessa – pelastaa huonoimmankin päivän!

 7. Laura

  Reissussa kannattaa olla ilman liian tiukkaa aikataulua ja suunnitelmaa…

 8. tiina

  Oon oppinut että paikalliset pelkää ulkomaalaisia samalla tavalla kuin täällä meilläkin, sitten ku olin itse se ulkomaalainen. Ja että ihniset on muuallakin Ihan Tavallisia. 😀

 9. Tiina

  Parasta on ollut oppia se, että ihmiset on kaikkialla pääsääntöisesti toisille hyvää tahtovia ja auttavaisia. Ja myös kysyvä voi eksyä tieltä mutta vastaan voi tulla jotain etsittyä parempaa.

 10. Ulla

  Varsinkin lasten kanssa reissatessa pidän mukana jotain kevyttä ja hyvin säilyvää syötävää (pähkinät, rusinat, myslipatukat), koska aina sattuu jotain viivytystä ja kommellusta. Pelikortit kannattaa pitää myös käsilaukussa, niistä ei lopu akku.

 11. Mia

  Oman kumppanin kunnioitusta: Itselläni on maailman huonoin suuntavaisto joten on ihanaa kun voi luottaa siihen että mies johdattaa perille mihin sitten ollaankin menossa. Lisäksi roimasti kärsivällisyyttä ja mukautuvuutta, kun lento on sen 18 h myöhässä niin lentokenttä on ihan ok paikka nukkua 😀

 12. Outi

  Saman olen oppinut, minkä Pipsa jo ehti mainita. Reissussa ei kannata kärvistellä kipeänä vaan marssia heti apteekkiin/lääkäriin kun jotain vaivaa on.
  Kaupunkilomalla puolestaan ei kannata kiertää into piukeana koko kaupunkia kävellen heti ensimmäisenä päivänä. Useamman kerran tullut vedettyä 30000 askelta ekan päivän aikana. Parempi ottaa rennosti ja tutustua kaupunkiin rauhassa, käydä vaikka sillä olusella.. 🙂

 13. Ida K

  Kokemuksen kautta olen oppinut, että kaikkea voi sattua ja kaikkeen kannattaa varautua. Toisaalta myös sen, että kysyvä ei tieltä eksy 🙂

 14. Jukka

  Kiinassa opin, että maailmassa on paljon ihmisiä.

 15. Ulrika

  Juurihoitoa ei kannata tehdä Thaimaassa.

 16. HS

  Vatsa täynnä kaikki on paljon helpompaa.

 17. Mika-Lie

  Opin, ettei jokaista tikkaria kannata maistaa.

 18. SaN

  Ekana päivänä kannattaa suunnistaa hissillä hotellin ylinpään kerrokseen. Siellä olis ollut uima-allas, nyt tyydyin”alakertaan”.
  Tokana päivänä kannattaa valloittaa lähin kukkula, apinoita löytyi sieltäkin.

 19. Jonteere

  Ei saa suunnitella liikoja, antaa mennä vaan omalla painollaa niin ehtii vaikka ja mitä 🙂

 20. SannaF

  Yksinmatkustaminen ei ole niin pelottavaa kuin luulisi vaan itseluottamusta nostavaa luksusta, jota jokaisen pitäisi kokeilla edes kerran.

 21. Sami

  Aina kannattaa lähteä menee

 22. Nina Klemetti

  Ei liian tiukkoja aikatauluja.

 23. Tommy

  Sopeutuminen kaikkiin tilanteisiin.

 24. Virpi Hoo

  Pysy rauhallisena; ei sinun pidä hätäilemän

 25. Sanski

  Länsimaissa on aivan hyvä terveydenhuoltojärjestelmä.

 26. Siinatar

  Aina kannattaa olla myös paperinen kartta saatavilla =D.

 27. hutkija

  Tärkein reissussa oppimani asia on, että olen hyvin etuoikeutettu. Ihan vain siksi, että olen valkoihoinen ja länsimaalainen pääsen elämässä helpommalla kuin moni muu. Ihan ilman omia ansioita.

 28. Jonna

  Kärsivällisyys

 29. Johanna

  Pidä verensokeri tasaisena.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén