Kyllä sinä tämän tiedät: käytä sitä aurinkorasvaa. Etkö jaksa, menee kädet tahmaan ja valkoiset vaatteetkin pilalle? Tästä postauksesta löydät Meduusojen tärpit auringossa lonnimiseen astetta fiksummin.

Kesäisessä säässä ulkona hengailu ja sporttailu on parasta mitä Meduusat tietävät, mutta yksi asia aiheuttaa aina päänvaivaa: aurinkorasva. Sitä ei haluaisi laittaa, mutta ilmankaan ei voi olla. Ja paitsi että sitä pitäisi muistaa laittaa lähtiessä, pitäisi sitä kanniskella mukanakin ja muistaa laittaa lisää. Hyviksi todetut ja kätevästi mukana kulkevat tuotteet tekevät tästä operaatiosta paljon siedettävämmän.

Tämän kesän suosikiksi on noussut nerokkaasti roll-oniin pakattu Nivean Protect & Moisture -aurinkovoide. Purkista on helppo sutia rasvaa joka puolelle ja viimeistellä kätösin loput. Tuote myös lupaa estää keltaisten aurinkovoidetahrojen muodostumisen pesussa. Tätä Meduusat eivät testanneet, mutta toisaalta vaatteissa ei ole ollut pesun jälkeen tahroja, joten voi hyvinkin olla että tämäkin lupaus toteutuu.

Nivean roll-on toimii vuorilla, terassilla ja puistohippeillessä, mutta rannalla se on äkkiä täynnä hiekkaa. 

Nivean roll-on täyttää myös liikkuvaisten Meduusain vaatimuksen siitä, että purtilon saa kuljettaa käsimatkatavaroissa. Toinen kätevä vaihtoehto on Lidlistä edukkaasti reissuun irtoava Cien-sarjan Sport-aurinkovoide 75 ml:n tuubissa. Rasva on paksua ja tehokasta, mutta voi tukkia herkästi reagoivan ihon nopeasti.

Lidlistä löytyy myös meidän ehdoton design-lemppari: tiskiainepulloa muistuttava after sun pääsi heti kunniapaikalle meduusakylppäreihin! Toimii hätätilassa (eli about päivittäin) myös kasvo- ja vartalokrääminä.

Meduusanpoikasten kanssa aurinko-olosuhteissa ährätessä toimii mitä mainioimmin Acon Sun Kids Active Sun Spray. Äidin roolissa toimiva Meduusa spreijaa tällä sekä lapset että itsensä otsasta varpaisiin. Suojaa, ei tahmaa, helppo saippuoida pois päivän päätteeksi. Jotkut lasten aurinkovoiteet kun tuppaavat jäämään kelmuksi nahkaan ilman tärpättikäsittelyä.

Acon Sun Face -aurinkovoiteet naamavärkille ovat olleet joillakin testaajista luottotuotteena jo useamman kesän. Sarjassa on voiteita suojakertoimilla 20-50+, ja koostumusvaihtoehtoja on stickistä normaalirasvaan ja kuvan erinomaiseen juoksevampaan versioon. Tehokkaasti kosteuttavaa rasvaa voi hyvin läimiä myös meikin alle, jos vain sietää (tai tykkää), että naama hieman kiiltelee päivän mittaan.

Loppuun vielä varoituksen sana: vaikka aurinkorasva olisi kuinka hyvää, ei se tee käyttäjästään fiksumpaa. Eli levitä rasvaa kaikkialle, ei vain suurpiirteisesti vaatteiden rajojen mukaan, ja muista lisätä sitä tasaisin väliajoin, etenkin uimasta tullessa ja pitkän urheilusuorituksen aikana. Tällä paitsi estät ihon palamisen, myös vältät tyylikkään ja laikukkaan “jouduimme katutappeluun itseruskettavan kanssa” -lookin.

 

*Tuotteet saatu testiin Acolta, Lidliltä ja Nivealta